Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Južnih vesti

 • Brnabić ili Koštunica?

  Izgleda da ministri polako počinju da rade na ispunjenju obećanja premijera Aleksandra Vučića datim za govornicom u Vladi Srbije, da će SNS u Palanci ostvariti apsolutnu pobedu. 

  (5) detaljnije
 • Tesno demokratsko odelo

  I da, naravno da su ove radikalne izjave Vučića i Bulatovića, ovi radikalni potezi, radikalna prozivanja i radikalan pristup problemima i onima koji drugačije misle - strašni. Samo pokazuju koliko im je tesno u demokratskom odelu, koliko im ono nije po meri. 

  (6) detaljnije
 • Državo, tako se ne ide u Evropu

  Ako ćemo da budemo tako neažurni i nemarni i/ili da mehanizme države koristimo u političke svrhe i to za „osvajanje“ opštine sa oko 6.000 glasača, onda je možda bolje da dignemo ruke od Evrope. Britanci su imali „Brexit“, skraćeno od „Britain exit EU“, a mi da odmah proglasimo „Serbquits“, skraćeno od „Serbia quits EU“. Tako je, da proglasimo, jer šta će nam glasanje kad je, kao što vidimo, ionako besmisleno. Da odustanemo, brate, i ne lažemo ni sebe, ni njih.

  (2) detaljnije
 • Za koga ćete da glasate?

  Ovih dana verovatno i vas, kao i mene, mnogi pitaju za koga da glasamo. Meni dodaju “ajde, ti si novinar, kaži za koga da glasamo”. Ne znam za vas, ali ja nemam konkretan odgovor, jer bi to trebalo da bude lični izbor. 

  (3) detaljnije
 • Centralizacija

  Dokle ćemo da slušamo o Beogradu i “ostatku Srbije” kako neki vole da kažu? Dokle ćemo da slušamo o Beogradu kao da je to posebna država, posebna planeta?

  (8) detaljnije
 • Zagazdeli 2

  Poslednja sednica niškog parlamenta održana je, najblaže rečeno, u vrlo čudnim okolnostima. U najkraćem - nije bilo TV prenosa, opozicija napustila salu, a vladajuća većina pedesetak tačaka usvojila za oko 2 sata bez da diskutuje o ičemu.

  detaljnije
 • Zagazdeli

  Ako prelistate sve rečnike i leksikone srpskog jezika teško da ćete igde naći reč “zagazdelI”. Nećete imati sreće ni sa oblikom “zagazdili”. Karakteristična je, čini mi se, za ovaj naš niški govor, a danas je više nego aktuelna, posebno iz ugla takozvanog malog čoveka.

  (2) detaljnije
 • Boli nas uvo za kulturu

  Da je kultura, nažalost, “poslednja rupa na svirali” izgleda da su ozbiljno shvatili i gradski oci Niša. Evo prođe već pola jula, a u gradu ništa od kulturnih manifestacija. Da je to tačno potvrđuju i mladi koji večeri u sveopštoj besparici provode na keju, uz limenku piva i gitaru, za one koji su imali novca da je kupe i naučili da sviraju.

  (8) detaljnije
 • Koeficijent po meri svake vlasti

  “Funkcionerski dodatak” vodi se kao koeficijent za obračun plate, kojih inače ima dosta, ali za razliku od ostalih koeficijenata koji su različiti i definisani funkcijama, platnim razredima i slično, ovaj “funkcionerski” nema nikakva pravila i ograničenja.

  (1) detaljnije
 • Vikend sunovrata

  Najjačoj stranci u Nišu u samo tri dana pošlo je za rukom ono što malo ko uradi u jednoj godini ili jednom mandatu, a možda i nikad u političkoj karijeri.

  (3) detaljnije

Naši autori