Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Južnih vesti

 • Centralizacija

  Dokle ćemo da slušamo o Beogradu i “ostatku Srbije” kako neki vole da kažu? Dokle ćemo da slušamo o Beogradu kao da je to posebna država, posebna planeta?

  (8) detaljnije
 • Zagazdeli 2

  Poslednja sednica niškog parlamenta održana je, najblaže rečeno, u vrlo čudnim okolnostima. U najkraćem - nije bilo TV prenosa, opozicija napustila salu, a vladajuća većina pedesetak tačaka usvojila za oko 2 sata bez da diskutuje o ičemu.

  detaljnije
 • Zagazdeli

  Ako prelistate sve rečnike i leksikone srpskog jezika teško da ćete igde naći reč “zagazdelI”. Nećete imati sreće ni sa oblikom “zagazdili”. Karakteristična je, čini mi se, za ovaj naš niški govor, a danas je više nego aktuelna, posebno iz ugla takozvanog malog čoveka.

  (2) detaljnije
 • Boli nas uvo za kulturu

  Da je kultura, nažalost, “poslednja rupa na svirali” izgleda da su ozbiljno shvatili i gradski oci Niša. Evo prođe već pola jula, a u gradu ništa od kulturnih manifestacija. Da je to tačno potvrđuju i mladi koji večeri u sveopštoj besparici provode na keju, uz limenku piva i gitaru, za one koji su imali novca da je kupe i naučili da sviraju.

  (8) detaljnije
 • Koeficijent po meri svake vlasti

  “Funkcionerski dodatak” vodi se kao koeficijent za obračun plate, kojih inače ima dosta, ali za razliku od ostalih koeficijenata koji su različiti i definisani funkcijama, platnim razredima i slično, ovaj “funkcionerski” nema nikakva pravila i ograničenja.

  (1) detaljnije
 • Vikend sunovrata

  Najjačoj stranci u Nišu u samo tri dana pošlo je za rukom ono što malo ko uradi u jednoj godini ili jednom mandatu, a možda i nikad u političkoj karijeri.

  (3) detaljnije
 • Gde su vam kadrovi?

  Za političku teoriju, praksa dovođenja nestručnih na važne funkcije po prijateljskoj, partijskoj ili bilo kojoj drugoj liniji, nije neuobičajena stvar i označava se pojmom kronizam, koji, kao vrsta zloupotrebe položaja, spada u korupciju.

  (6) detaljnije
 • Zašto vičete?

  Sedim ja u velikoj sali Gradske kuće u Nišu, nakon sednice Gradskog veća u petak 29. avgusta i lagano ćaskam sa kolegama sa drugih medija. Kad eto ga zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. Pita me dal’ sam ja iz Južnih vesti i kada rekoh da jesam on poče da viče.

  (36) detaljnije
 • 3 muve jednim udarcem

  Sve ono što su na malim ekranima i velikim binama u predizbornoj kampanji prošle godine obećavali čelnici Niša, ali i njihovi lideri iz Beograda, pogaženo je u jednom danu odlukama Gradskog veća i Odbora za imenovanja.

  (7) detaljnije
 • Laki i Vuki

  Nije važno ko sam, važno je da znam za bolje. Za mnogo bolje - reče ovaj tihi čovek sa brkovima koji je stalno nešto zapisivao. Pošao je nekoliko koraka ka ulazu u Pozorište i pretvorio se u bistu. Opet sam onako zbunjen pritrčao, a na njoj je pisalo STEVAN SREMAC.

  (3) detaljnije

Naši autori