Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

  • kisa-poplava foto citalac

    Kako je i zašto svaka kiša u Nišu hiljadugodišnja?

    U Nišu se poslednjih godina dosta gradi. Puno je ulica asfaltirano u prethodnom mandatu, ali mnoge su zapravo dobile samo šminku. Samo površinski sloj asfalta dok je kanalizacioni sistem ostajao onaj isti od pre više decenija. A i novi asfalt je kiša znala da ponese nizbrdo. Dodatno u nekim novoasfaltiranim ulicama situaciju otežava pogrešan ili suprotan pad, pa imamo šahte na suvom, a bare na kolovozu i trotoarima. Čišćenje kanalizacionih odvoda je posebna priča.

    (16) detaljnije
  • VVV_5464

    Iskra

    Pored sluđivanja informacijama, friziranog nasilja i korone još jedna bitna stvar uticala je na gašenje protesta. To je neartikulisanje zahteva. Na jednom od poslednjih okupljanja u Nišu govornica je podsticala antivakserstvo, a jednog dana se čulo i “nećemo 5G”. To sve govori o šarenolikosti ideja i razloga zbog kojih je neko bio na ulici prethodnih dana.

    (4) detaljnije
  • protest

    Kratak put od najveće izborne pobede do najvećih protesta

    A kakvih ljudi ima u toj masi pokazuju snimci iz Niša na kojima, pretežno mladi, sakupljaju đubre koje su napravili gađajući Vučićevu sliku. Bacaju ga u kontejner i nastavljaju dalje. Pokazuju i povici većine pojedincima koji bi da gađaju ili vređaju kordone policije. Pokazuju i pristojni razgovori sa policajacima.

    (7) detaljnije
  • sns poziv

    Izbori čiji se rezultati još broje, kao i oboleli od korone

    Naprednjaci zaista jesu apsolutni pobednici ovih izbora, ali samo prema preliminarnim rezutatima, jer zvaničnih još nema. Ni više od 10 dana od glasanja. Izbori za republički parlament ponovljeni su čak na 234 biračka mesta i to je sve što treba da znamo o njihovoj regularnosti.

    (4) detaljnije
  • vučić

    Bolna istina za naprednjake - Vučić ne učestvuje na ovim izborima

    Naprednjaci su čitavu kampanju za parlamentarne i lokalne izbore ukrasili Vučićevim likom i delom, ali su tako, svesno ili ne, zapravo obmanuli birače. Vučić na ovim izborima ne učestvuje jer je već na funkciji predsednika države. Građani neće birati njega, već Nedimovića, Rističevića, Orlića i armiju njima nepoznatih imena.

    (12) detaljnije
  • vucic i perisic

    Izbori 2020: SNS i saradnici

    SNS će odneti ubedljivu pobedu i u to niko ne treba da sumnja. Ovo su njihovi izbori. Zapravo njihovo glasanje. Njihova je i “konkurencija”.

    (7) detaljnije
  • brnabic

    Bez juga Srbije imali bismo još bolji standard

    Tako je nedavno premijerka Ana Brnabić izjavila “da bismo bez Vranja imali jedan od najboljih rezultata” u Srbiji na dnevnom nivou u borbi protiv korone. Bez želje da se premijerka razočara, ali mora da sazna jednu bolnu istinu - Vranje jeste deo Srbije. Sa sve svojim, nažalost, lošim rezultatima sa virusnom infekcijom.

    (17) detaljnije
  • park

    Parkom protiv zagađenog vazduha

    Ne mogu svi da žive u centru. Pogledajte na šta nam liči Šećer mala. Ima dovoljno prostora za nova naselja na sve 4 strane Niša. Grad postaje grad kada i ako se širi, a ne kada se gužvamo u kvartovima koji su već bili tesni i generacijama pre nas.

    (7) detaljnije
  • bakljada

    “Nije naše, našli smo” ili kako su baklje sagorele demokratiju

    Razlika je u tome što sada postoji jaka osuda javnosti. Građani su odreagovali na vandalizam. Da li ih je samo to nagnalo na reakciju ili ih nosi bes koji ispoljavaju kroz “šerpovanje” pokazaće vreme, ali nisu, kao milion puta do sada na “spontane akcije”, ostali nemi. Okrenuo se, nažalost, i komšija na komšiju, pa se stvar otrgla kontroli.

    (5) detaljnije
  • serpa

    Bakljom na šerpu, pa na nadstrešnicu

    Da posledica ima samo zbog toga što “šerpuju” pokazala je plagijatorska akcija u kojoj su učestvovali članovi, funkcioneri i simpatizeri Srpske napredne stranke, a spekuliše se i da stoje iza organizcije.

    (27) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: