Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

 • sudar

  Šest puta ništa je ništa, Babića nije ni bilo

  Tužilaštvo jeste 6 puta tražilo snimke kako bi utvrdilo zašto se to desilo i 6 puta je dobilo ništa. I još 6 puta da ih traži, verovatno će dobiti isto. Tako se to radi u zarobljenoj državi u kojoj je i logika vrlo prosta i nalik onoj iz crtanog filma.

  (6) detaljnije
 • Puška

  “Omanji” ratovi i “omanje” sankcije

  Opasna je vlast koja relativizuje ratove, jer u najgorem slučaju to može da znači da je spremna za neka nova, “omanja” puškaranja sa komšijama. Ali za svakog ko je u ratu izgubio nekog, to je najveća strahota. Nema tu ničeg malog - ni rata, ni tuge, ni praznine.

  (3) detaljnije
 • Putarina naplata

  Lažljivi populizam

  Nema ničeg dobrog kod one vlasti kod koje su laži, izvrtanje činjenica i prevare glavni način prikupljanja podrške. Uz širenje ksenofobije i zloupotrebu građana, to je manje-više definicija populizma i to je, nažalost, ono što mi danas živimo. Činjenica.

  (3) detaljnije
 • Dan kada je EU pozvala srpsku opoziciju u bojkot

  Odbijanje Makedonije je jasan znak opoziciji u Srbiji da treba da ide u bojkot, jer pregovori o boljim izbornim uslovima, koje vode sa vlašću i u kojima posreduje EU, sigurno će se završiti uspešno. Šta god opozicija na kraju da odluči, kako god da se postavi i prema pregovorima i prema budućim izborima, oni će biti predstavljeni kao uspešni. U to sada ne smemo da sumnjamo. A znamo i za koga će biti uspešno - za vladajući SNS i Aleksandra Vučića. Zašto?

  detaljnije
 • ljubiša janić

  Ćutolozi o trošku građana

  Sada znamo da mi, građani Niša, pored načelnika, plaćamo još tri čoveka da to sprovedu u delo, ne diskriminišu medije i istinito i pravovremeno informišu građane. Međutim, umesto toga, mi imamo ćutologe o trošku svih nas. I sve ih je više.

  (4) detaljnije
 • Narodno pozorište Vlast i njena opozicija

  Uozbiljilo nam se pozorište

  Sada se, kao što vidimo, neki kući vraćaju dosta ozbiljni, pa nadajmo se i zamišljeni. Pitaju se i prepituju. Vraćaju replike, prisećaju se teksta. Izvlače poruke. I one vidljive i one skrivene. Nešto im je simpatično, a nešto ih “žulja”. Možda gledaju i u telefon. Možda bi i da zovu nekog, da malo cenzurišu.

  (7) detaljnije
 • Načelnica i mantra o boljem životu

  Činjenica je da do “boljeg života” mora još puno da se radi, ali nije nikakvo čudo to što je jedna političarka iskoristila baš tu sintagmu ili bolje reći političku mantru.

  (5) detaljnije
 • medvedja

  Direktori, mašite zastavama

  Nije valjda da plata i službeni auto mogu da nadomeste svaki kamen koji se stvori u stomaku kada ti tamo neki vođa SNS autobusa naređuje gde da sedneš i šta da radiš? Kad ti udeli sendvič i flašicu vode. Nije valjda to dovoljno da “staviš glavu u torbu” i namestiš tender? Jer i to je posao partijskog vojnika.

  (12) detaljnije
 • Aleksandar Saša Đorđević

  Od ljubavi do mržnje u zemlji košarke

  Živimo u instant vremenu bez manira. U izvrnutom sistemu. Informacije se smenjuju prebrzo. Zaboravljamo sve - obaveze, događaje, datume. Zaboravljamo da jedemo. Ipak, nešto vremenom od puke informacije i trenutka preraste u istoriju i legendu i dobije svoju vrednost. To se pamti i to se čuva, jer je to “nešto” bilo veliko, uspešno i skoro neponovljivo. To jesu rezultati naše košarkaške reprezentacije, često sa Saletom na čelu i u različitim ulogama.

  (10) detaljnije
 • Najava bojkota dala rezultate - da li uskoro dobijamo prelaznu Vladu?

  Šlag na torti naprednjaka, kojima je u cilju da se izbori sprovedu, bilo bi priznavanje takvih izbora od strane međunarodne zajednice. Sam bojkot bi se onda zaboravio za 3 dana, a šta bi se tek desilo sa partijama koje su to podržale? Bio bi to ozbiljan udarac na njihov politički rejting i korak ka političkoj istoriji.

  (7) detaljnije

Naši autori