Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

 • Filmski susreti otvaranje

  Gradonačelnik za lepe stvari

  Jer kako jednom reče Abraham Linkoln, kojeg smatraju jednim od najboljih predsednika iako je Amerikom upravljao u vreme građanskog rata: "Ne možete pobeći od odgovornosti sutrašnjice, izbegavajući je danas".

  (8) detaljnije
 • Paun Čair

  Paun i vile u naprednjačkoj mitologiji

  I paun i vile su često prisutni u bajkama, pa zato ne treba da nas čudi što su baš sada, nekako zajedno izvučeni iz naprednjačkog šešira. Baš sada kada živimo “zlatno doba”.

  (4) detaljnije
 • Tabloidno biće - uplašeni homo polusapiens prikovan za TV

  Tako kreirano tabloidno biće u politiku se ozbiljnije uključuje u predizbornoj kampanji kada TV termine i novinske strane, umesto starleta, zadrugara i ostalih “zvezda” popunjavaju političari. Razume se, isključivo oni koji imaju pristup i kontrolu nad medijima. To već pripremljeno biće sada upija druge poruke, koje opet bez mnogo razmišljanja i prihvata.

  (6) detaljnije
 • vardarska

  Brzo niško gradilište

  Ko ne veruje da postoje “predizborna asfaltiranja” neka se provoza do Sarajevske ulice koja je do pola asfaltirana pred same izbore 2016. godine. Iako su svi iz ovog dela Niša mislili da neće morati da čekaju nove izbore kako bi kompletna ulica bila pod asfaltom, baš to se desilo.

  (2) detaljnije
 • centar trg

  Najlepši gradski trg i septičke jame

  Dobićemo, kako kažu, najlepši, moderan evropski trg i delovaće da je sve super, ali ćemo i dalje gumama otpušivati WC šolje, zvati nekog “čika Peru” koji prazni septičke jame i moliti Boga i džedaje da deponija ne eksplodira.

  (7) detaljnije
 • Salon SNS kožne garniture

  SNS selidba - moć i podaništvo

  U čitavoj gunguli, gužvi i vrućini na otvaranju novih prostorija Srpske napredne stranke u Nišu jedno sigurno ostaje upamćeno - Aleksandar Vučić. Njegov citat i slike na skoro svakom ćošku prosto ne daju mogućnost da zaboravite da je on, iako fizički nije prisutan, zapravo uvek tu.

  (1) detaljnije
 • Nema demokratije, nema ni Skupštine

  Nema opozicije, nema diskusije - jasno je da nema parlamentarizma. Nema parlamentarizma - nema ni demokratije. Ali opozicija kaže da su oni napustili parlament baš zbog toga što tamo već nije bilo demokratije. Rebus?!

  (2) detaljnije
 • Orbanizacija

  Izveštaji Evropske komisije i “Fridom Hausa” pokazali su jednu stvar - država nam je zarobljena.

  (1) detaljnije
 • Darko Bulatović

  Nišlije, srećan vam Sveti Propagandista

  Možda niste znali, ali Grad Niš umesto slave Sveti car Konstantin i carica Jelena od ove godine slavi Svetog Propagandistu.

  (13) detaljnije
 • Ubijanje novinarstva - poslednji čin

  Više se i ne krije da je ono jedino što se smatra prihvatljivim “novinarstvom” zapravo propaganda. I to ona najgora, koja ide dotle da na primer medijski radnici glume presrećne vozače koji se slikaju u tunelu u Grdeličkoj klisuri.

  (4) detaljnije

Naši autori