Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

  • Niš centar

    Zašto je u kovid godini turizam prioritet u Nišu?

    Niški budžet je, kako smo uglavnom i navikli, usmeren na pokrivanje plata i ostalih potreba javnog sektora. Ostatak je delimično spisak lepih želja i praćenje pojedinih projekata, a deo je vizija aktuelne garniture koja vodi grad. Tako se, dok je gradom upravljao Darko Bulatović koji voli sport, novac gurao u ovaj sektor, a sada se, kada je tu Dragana Sotirovski kao master turizmolog, više novca pumpa u turizam.

    (1) detaljnije
  • gradska uprava

    Dečije igrarije sa Gradskom upravom Niša

    Što je Ustav za državu, to je Statut Grada za grad. Najviši pravni akt koji ne bi smeo da se menja kao čarape tj. sa svakom promenom vlasti. I to, ali i najavljena rekonstrukcija Uprave pokazuju koliko je za naprednjačku garnituru, koja zajedno sa socijalistima već 8 godina upravlja Nišom, sve to samo igrarija.

    (8) detaljnije
  • dama i dzentlmen

    Dame, džentlmeni i seljaci na brdovitom Balkanu

    Niš nije Kent, niti je Leskovac Lankašir, a vode ih džentlmen i dama. Naravno, kao što gradovi koje vode nisu grofovije, ni oni nisu to po rođenju. Mnogi misle da nisu ni po čuvenju, ali žiri “Prvog kluba dama” je odlučio da Dragani Sotirovski i Goranu Cvetanoviću dodeli ove nagrade. Uz prigodne statue za vitrine, police i stočiće studija lokalnih televizija.

    (21) detaljnije
  • izbori

    Džabe ste glasali

    Bojkot je uspeo i vladajući SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem je to priznao najavom novih izbora do 3. aprila 2022. godine. I njemu je jasno da je parlament demokratski disfunkcionalan. Ko zna ko mu je sve od Pekinga do Vašingtona na to skrenuo pažnju. I ko zna koliko puta.

    (1) detaljnije
  • prazna skupština

    Prstohvat Žitorađe i besede na sednici niške Skupštine

    U niškom parlamentu se poslenjih 10 godina dešavalo sve i svašta - od frulica i nargila, blokiranja govornice, silovanja demokratije do oduzimanja reči, ali ovakvo nepoštovanje kolega odbornika i narušavanje dostojanstva tog doma još nije viđeno.

    (5) detaljnije
  • zastave

    Državni praznik u stranačke svrhe

    Predsednik je dogovorio, a možda i osmislio, državni praznik, koji nigde nije ni izglasan, ni upisan, a njegovi stranački simpatizeri su to obeležili svadbarskom kolonom vozila, vijorenjem zastave i trubljenjem.

    (1) detaljnije
  • skupstina

    Nova niška vlast - kad partija pobedi zakon, logiku i demokratiju

    Tako bi i za sve što bi logično, normalno, ljudski, građanski, demokratski, a pre svega u skladu sa zakonom pitali i očekivali, odgovor ove vlasti bio “Pa?”. Uz dodatak, možda u sebi - “može nam se”.

    (15) detaljnije
  • aptiv

    Šta je vrednije - životi radnika ili strani investitori?

    Ovog puta je drugačije. Dosta drugačije. Ovog puta je reč o ljudskim životima. Ljudi koji tamo rade su potencijalno bili ugroženi. Mogli su da se zaraze i završe možda i na respiratoru. Neko je to uvideo i zažmurio. Napravio zapisnik i prosledio dalje. Bez ikakve kazne, zabrane, naloga ili slično. Zašto? Zar je strani investitor vredniji od života ljudi?

    (9) detaljnije
  • predsednici

    Nisu bili dobri da nose listu, ali jesu da vode opštinu

    Oni koji malo bolje razumeju politiku sada shvataju da im je SNS 21. juna prodao "šarenu lažu". Ili mačku u džaku. Tako se žargonski kaže kad nam nešto podvale. Kada nas prevare. Jer glasači su mislili da će, na primer, Medijanu voditi doktorka Bojanić, a opet su dobili Kocića - uspešnog organizatora manifestacija.

    (10) detaljnije
  • anketa

    Samo smo hteli običnu anketu

    Spekuliše se da zaista ratuju, da se zapravo bore za svoje mesto u fotelji gradonačelnika i nadaju se da će neko, možda lider SNS-a Aleksanar Vučić, prstom pokazati baš na jednog od njih.

    (5) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: