Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

 • protest

  Kratak put od najveće izborne pobede do najvećih protesta

  A kakvih ljudi ima u toj masi pokazuju snimci iz Niša na kojima, pretežno mladi, sakupljaju đubre koje su napravili gađajući Vučićevu sliku. Bacaju ga u kontejner i nastavljaju dalje. Pokazuju i povici većine pojedincima koji bi da gađaju ili vređaju kordone policije. Pokazuju i pristojni razgovori sa policajacima.

  (4) detaljnije
 • sns poziv

  Izbori čiji se rezultati još broje, kao i oboleli od korone

  Naprednjaci zaista jesu apsolutni pobednici ovih izbora, ali samo prema preliminarnim rezutatima, jer zvaničnih još nema. Ni više od 10 dana od glasanja. Izbori za republički parlament ponovljeni su čak na 234 biračka mesta i to je sve što treba da znamo o njihovoj regularnosti.

  (3) detaljnije
 • vučić

  Bolna istina za naprednjake - Vučić ne učestvuje na ovim izborima

  Naprednjaci su čitavu kampanju za parlamentarne i lokalne izbore ukrasili Vučićevim likom i delom, ali su tako, svesno ili ne, zapravo obmanuli birače. Vučić na ovim izborima ne učestvuje jer je već na funkciji predsednika države. Građani neće birati njega, već Nedimovića, Rističevića, Orlića i armiju njima nepoznatih imena.

  (12) detaljnije
 • vucic i perisic

  Izbori 2020: SNS i saradnici

  SNS će odneti ubedljivu pobedu i u to niko ne treba da sumnja. Ovo su njihovi izbori. Zapravo njihovo glasanje. Njihova je i “konkurencija”.

  (7) detaljnije
 • brnabic

  Bez juga Srbije imali bismo još bolji standard

  Tako je nedavno premijerka Ana Brnabić izjavila “da bismo bez Vranja imali jedan od najboljih rezultata” u Srbiji na dnevnom nivou u borbi protiv korone. Bez želje da se premijerka razočara, ali mora da sazna jednu bolnu istinu - Vranje jeste deo Srbije. Sa sve svojim, nažalost, lošim rezultatima sa virusnom infekcijom.

  (17) detaljnije
 • park

  Parkom protiv zagađenog vazduha

  Ne mogu svi da žive u centru. Pogledajte na šta nam liči Šećer mala. Ima dovoljno prostora za nova naselja na sve 4 strane Niša. Grad postaje grad kada i ako se širi, a ne kada se gužvamo u kvartovima koji su već bili tesni i generacijama pre nas.

  (7) detaljnije
 • bakljada

  “Nije naše, našli smo” ili kako su baklje sagorele demokratiju

  Razlika je u tome što sada postoji jaka osuda javnosti. Građani su odreagovali na vandalizam. Da li ih je samo to nagnalo na reakciju ili ih nosi bes koji ispoljavaju kroz “šerpovanje” pokazaće vreme, ali nisu, kao milion puta do sada na “spontane akcije”, ostali nemi. Okrenuo se, nažalost, i komšija na komšiju, pa se stvar otrgla kontroli.

  (5) detaljnije
 • serpa

  Bakljom na šerpu, pa na nadstrešnicu

  Da posledica ima samo zbog toga što “šerpuju” pokazala je plagijatorska akcija u kojoj su učestvovali članovi, funkcioneri i simpatizeri Srpske napredne stranke, a spekuliše se i da stoje iza organizcije.

  (27) detaljnije
 • nafta

  Korona ogolila besmisao modernih ratova

  Nadajmo se svi da situacija nije trajna i da će korona proći. Samim tim će, najverovatnije, da se obnovi i stablizuje i tržište nafte, ali jedan mali i za nas nevidljivi virus je dovoljan da obesmisli sve uništene živote i nevine žrtve koje su pale ili padaju zbog kapi “crnog zlata”.

  (2) detaljnije
 • maska

  Kada je partijska knjižica jedina kvalifikacija onda svaka kriza postane Černobilj

  Kolika je krivica direktora za katastrofu u Domu za stare u Nišu utvrdiće istraga, ali to je jedan veliki nauk za sva buduća kadroviranja. Upozorenje da članska karta ne može da bude jedino merilo, jer onda ne dobijamo direktore, već partijske poslušnike. Partijske vojnike i karijeriste. Čast izuzecima.

  (16) detaljnije

Naši autori