Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

 • agencija

  Institucije u okovima, građani u magli

  Polako ali sigurno poslednjih godina smo kao prava poludemokratska ili kvazidemokratska država prešli put od za javnost zaključanih i zatvorenih institucija, do potpuno zarobljenih. Institucija koje ili više ne rade svoj posao, ili ga rade u nečiju korist. Najčešće u korist vladajuće garniture.

  detaljnije
 • zvezdan milovanović

  Zašto niški naprednjaci ismevaju Vučića?

  Da sam ja na mestu predsednika Srpske napredne stranke ozbiljno bih se naljutio na niški odbor koji iz vikenda u vikend, iz poteza u potez ismeva svaki napor i sve što se poslednjih nedelja dešava sa prvim čovekom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. A dešava se dosta toga.

  (6) detaljnije
 • sudar

  Šest puta ništa je ništa, Babića nije ni bilo

  Tužilaštvo jeste 6 puta tražilo snimke kako bi utvrdilo zašto se to desilo i 6 puta je dobilo ništa. I još 6 puta da ih traži, verovatno će dobiti isto. Tako se to radi u zarobljenoj državi u kojoj je i logika vrlo prosta i nalik onoj iz crtanog filma.

  (6) detaljnije
 • Puška

  “Omanji” ratovi i “omanje” sankcije

  Opasna je vlast koja relativizuje ratove, jer u najgorem slučaju to može da znači da je spremna za neka nova, “omanja” puškaranja sa komšijama. Ali za svakog ko je u ratu izgubio nekog, to je najveća strahota. Nema tu ničeg malog - ni rata, ni tuge, ni praznine.

  (3) detaljnije
 • Putarina naplata

  Lažljivi populizam

  Nema ničeg dobrog kod one vlasti kod koje su laži, izvrtanje činjenica i prevare glavni način prikupljanja podrške. Uz širenje ksenofobije i zloupotrebu građana, to je manje-više definicija populizma i to je, nažalost, ono što mi danas živimo. Činjenica.

  (3) detaljnije
 • Dan kada je EU pozvala srpsku opoziciju u bojkot

  Odbijanje Makedonije je jasan znak opoziciji u Srbiji da treba da ide u bojkot, jer pregovori o boljim izbornim uslovima, koje vode sa vlašću i u kojima posreduje EU, sigurno će se završiti uspešno. Šta god opozicija na kraju da odluči, kako god da se postavi i prema pregovorima i prema budućim izborima, oni će biti predstavljeni kao uspešni. U to sada ne smemo da sumnjamo. A znamo i za koga će biti uspešno - za vladajući SNS i Aleksandra Vučića. Zašto?

  detaljnije
 • ljubiša janić

  Ćutolozi o trošku građana

  Sada znamo da mi, građani Niša, pored načelnika, plaćamo još tri čoveka da to sprovedu u delo, ne diskriminišu medije i istinito i pravovremeno informišu građane. Međutim, umesto toga, mi imamo ćutologe o trošku svih nas. I sve ih je više.

  (4) detaljnije
 • Narodno pozorište Vlast i njena opozicija

  Uozbiljilo nam se pozorište

  Sada se, kao što vidimo, neki kući vraćaju dosta ozbiljni, pa nadajmo se i zamišljeni. Pitaju se i prepituju. Vraćaju replike, prisećaju se teksta. Izvlače poruke. I one vidljive i one skrivene. Nešto im je simpatično, a nešto ih “žulja”. Možda gledaju i u telefon. Možda bi i da zovu nekog, da malo cenzurišu.

  (7) detaljnije
 • Načelnica i mantra o boljem životu

  Činjenica je da do “boljeg života” mora još puno da se radi, ali nije nikakvo čudo to što je jedna političarka iskoristila baš tu sintagmu ili bolje reći političku mantru.

  (5) detaljnije
 • medvedja

  Direktori, mašite zastavama

  Nije valjda da plata i službeni auto mogu da nadomeste svaki kamen koji se stvori u stomaku kada ti tamo neki vođa SNS autobusa naređuje gde da sedneš i šta da radiš? Kad ti udeli sendvič i flašicu vode. Nije valjda to dovoljno da “staviš glavu u torbu” i namestiš tender? Jer i to je posao partijskog vojnika.

  (12) detaljnije

Naši autori