Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

 • press freedom

  Zvezdan Nonić

  Na prvi pogled, posebno ideološki gledano, Milovanović i Nonić nemaju ništa slično, ali ponekad im se desi neka čudnovata, gotovo mistična promena. Baš kao što doktor Džekil postane gospodin Hajd kada popije specijlani napitak, tako od ova dva predstavnika vlasti i opozicije u Nišu, čim pročitaju "Južne vesti", nastane jedno biće, u narodu poznato kao - Zvezdan Nonić.

  (9) detaljnije
 • slika 1 policija dorucak foto MUP

  Potera na svetlost isterala “Malčanskog berberina” i nepoverenje u državu

  Možda su Vučić i ekipa oko njega prethodnih sedam godina, radeći ono što najbolje znaju, a to je bavljenje marketingom i propagandom, uspeli da lični i rejting SNS podignu na istorijski nivo, ali su isto tako, svesno ili ne, urušili poverenje u državu i njene institucije.

  (7) detaljnije
 • voz

  Da nas manje zloupotrebljavaju, više da se smejemo

  Za njih ovo jeste “zlatno doba”, a svi mi kojima serviraju mitove o boljem životu u celofanu od svakodnevnih afera, jednostavno smo zloupotrebljeni kako bi se njihove privilegije održale. I ništa više od toga.

  (3) detaljnije
 • Glasovi glasanje

  Slobodni izbori u Srbiji - (ne)moguća misija

  Zbog nas je važno da postoji mogućnost slobodnog izražavanja političke volje. Zbog nas su bitni slobodni mediji, pravosuđe i nezavisne institucije. Zbog nas je bitno da možemo slobodno da biramo i da nas biraju. Samo to je demokratija kojoj po Ustavu težimo i to su preduslovi za život dostojan čoveka 21. veka.

  (2) detaljnije
 • agencija

  Institucije u okovima, građani u magli

  Polako ali sigurno poslednjih godina smo kao prava poludemokratska ili kvazidemokratska država prešli put od za javnost zaključanih i zatvorenih institucija, do potpuno zarobljenih. Institucija koje ili više ne rade svoj posao, ili ga rade u nečiju korist. Najčešće u korist vladajuće garniture.

  detaljnije
 • zvezdan milovanović

  Zašto niški naprednjaci ismevaju Vučića?

  Da sam ja na mestu predsednika Srpske napredne stranke ozbiljno bih se naljutio na niški odbor koji iz vikenda u vikend, iz poteza u potez ismeva svaki napor i sve što se poslednjih nedelja dešava sa prvim čovekom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. A dešava se dosta toga.

  (6) detaljnije
 • sudar

  Šest puta ništa je ništa, Babića nije ni bilo

  Tužilaštvo jeste 6 puta tražilo snimke kako bi utvrdilo zašto se to desilo i 6 puta je dobilo ništa. I još 6 puta da ih traži, verovatno će dobiti isto. Tako se to radi u zarobljenoj državi u kojoj je i logika vrlo prosta i nalik onoj iz crtanog filma.

  (6) detaljnije
 • Puška

  “Omanji” ratovi i “omanje” sankcije

  Opasna je vlast koja relativizuje ratove, jer u najgorem slučaju to može da znači da je spremna za neka nova, “omanja” puškaranja sa komšijama. Ali za svakog ko je u ratu izgubio nekog, to je najveća strahota. Nema tu ničeg malog - ni rata, ni tuge, ni praznine.

  (3) detaljnije
 • Putarina naplata

  Lažljivi populizam

  Nema ničeg dobrog kod one vlasti kod koje su laži, izvrtanje činjenica i prevare glavni način prikupljanja podrške. Uz širenje ksenofobije i zloupotrebu građana, to je manje-više definicija populizma i to je, nažalost, ono što mi danas živimo. Činjenica.

  (3) detaljnije
 • Dan kada je EU pozvala srpsku opoziciju u bojkot

  Odbijanje Makedonije je jasan znak opoziciji u Srbiji da treba da ide u bojkot, jer pregovori o boljim izbornim uslovima, koje vode sa vlašću i u kojima posreduje EU, sigurno će se završiti uspešno. Šta god opozicija na kraju da odluči, kako god da se postavi i prema pregovorima i prema budućim izborima, oni će biti predstavljeni kao uspešni. U to sada ne smemo da sumnjamo. A znamo i za koga će biti uspešno - za vladajući SNS i Aleksandra Vučića. Zašto?

  detaljnije

Naši autori