Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aleksandar Stankov

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

 • pravilnik

  Strah od javnosti

  A izbori se bliže i hteo to život ili ne, za naprednjake sve mora da bude super. Makar do izbornog dana, a posle ko se kako snađe. Zato se i oštre koplja i zbijaju redovi.

  (1) detaljnije
 • vucic i mediji

  89 miliona da Niš bude Cirih, ali na televizoru

  89 miliona dinara će iz budžeta Niša parama svih građana biti plaćeno televizijama, novinama, portalima, radio-stanicama i raznoraznim udruženjima za proizvodnju medijskih sadržaja u 2020. godini.

  (4) detaljnije
 • Cvetanović

  Nekontrolisana moć

  Živimo u društveno-političkom sistemu radikalnih populista koji pod lažnim plaštom demokratije generalno neguju moćnike, a posebno lokalne. Takva politika se danas piramidalno spušta sa vrha države, ali je pitanje šta se desilo u ovom južnom delu piramide, pa je Cvetanović ispred Darka Bulatovića, gradonačelnika Niša, većeg i politički izazovnijeg grada.

  (25) detaljnije
 • prepiska

  Lako do posla - članska karta SNS, autobus i Viber

  Jedino što vam danas treba za rad u javnom sektoru jeste članska karta SNS-a, Viber aplikacija i kilometraža ili broj sendviča pojeden u stranačkom busu.

  (20) detaljnije
 • press freedom

  Zvezdan Nonić

  Na prvi pogled, posebno ideološki gledano, Milovanović i Nonić nemaju ništa slično, ali ponekad im se desi neka čudnovata, gotovo mistična promena. Baš kao što doktor Džekil postane gospodin Hajd kada popije specijlani napitak, tako od ova dva predstavnika vlasti i opozicije u Nišu, čim pročitaju "Južne vesti", nastane jedno biće, u narodu poznato kao - Zvezdan Nonić.

  (12) detaljnije
 • slika 1 policija dorucak foto MUP

  Potera na svetlost isterala “Malčanskog berberina” i nepoverenje u državu

  Možda su Vučić i ekipa oko njega prethodnih sedam godina, radeći ono što najbolje znaju, a to je bavljenje marketingom i propagandom, uspeli da lični i rejting SNS podignu na istorijski nivo, ali su isto tako, svesno ili ne, urušili poverenje u državu i njene institucije.

  (7) detaljnije
 • voz

  Da nas manje zloupotrebljavaju, više da se smejemo

  Za njih ovo jeste “zlatno doba”, a svi mi kojima serviraju mitove o boljem životu u celofanu od svakodnevnih afera, jednostavno smo zloupotrebljeni kako bi se njihove privilegije održale. I ništa više od toga.

  (3) detaljnije
 • Glasovi glasanje

  Slobodni izbori u Srbiji - (ne)moguća misija

  Zbog nas je važno da postoji mogućnost slobodnog izražavanja političke volje. Zbog nas su bitni slobodni mediji, pravosuđe i nezavisne institucije. Zbog nas je bitno da možemo slobodno da biramo i da nas biraju. Samo to je demokratija kojoj po Ustavu težimo i to su preduslovi za život dostojan čoveka 21. veka.

  (2) detaljnije
 • agencija

  Institucije u okovima, građani u magli

  Polako ali sigurno poslednjih godina smo kao prava poludemokratska ili kvazidemokratska država prešli put od za javnost zaključanih i zatvorenih institucija, do potpuno zarobljenih. Institucija koje ili više ne rade svoj posao, ili ga rade u nečiju korist. Najčešće u korist vladajuće garniture.

  detaljnije
 • zvezdan milovanović

  Zašto niški naprednjaci ismevaju Vučića?

  Da sam ja na mestu predsednika Srpske napredne stranke ozbiljno bih se naljutio na niški odbor koji iz vikenda u vikend, iz poteza u potez ismeva svaki napor i sve što se poslednjih nedelja dešava sa prvim čovekom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. A dešava se dosta toga.

  (6) detaljnije

Naši autori