Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:08, 9. 12. 2011.

Ajde Jano konja da prodamo

Gledam nešto ove sindikalne aktiviste naših javnih preduzeća kako su se rastrčali sa protestima, peticijama i zahtevima da se povuče upravo donešeni Zakon o komunalnim delatnostima, pa se setih one poslovice o "zakasneloj pameti".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan Vukadinovic

    02:10 // 10. 12. 2011.

    i list padne kad pozuti

  • Milutin

    14:03 // 10. 12. 2011.

    Interesantno vidjenje stvari iz ugla opzicionog predstavnika i moze se reci da ste potpuno u pravu! Samo mi nije jasno jel se vi kao opzicija zalazete za prodaju ili koliko ja mogu da primetim za potpunu reorganizaciju JKP. Cisto me interesuje kako bi kao glasaci mogli da znamo sta planirate jer se za nacionalno pomirenje sigurno nije glasalo pre 4 god.a ipak ga dobismo,hteli nehteli!!!

    • Bojan Avramovic

      16:03 // 10. 12. 2011.

      Postovani Milutine, dobro ste primetili da sam pokusao da iskljucim iz ove kratke analize moj politicki stav, jer ovo nisam pisao u toj formi. Misljenja sam da je privatizacija javnih komunalnih preduzeca ustvari linija manjeg otpora, i da treba ici u susret problemima i resavati ih, jer je bolje i humanije da to mi radimo od onoga sto ce se desiti ako prodajemo preduzeca samo zato sto smo nesposobni da problem resimo. Isto je i sa sistemom gradske uprave, jedni drugima sede na glavi po kancelarijama a u usluzni centar nemozete da udjete od guzve. Sto je najgore, u celoj ovoj organizaciji gradjanina kao korisnika usluga grada i javnih preduzeca nigde nema, pita li neko nislije da li su zadovoljni nivoom usluga koje placaju?

  • sindikalac

    14:09 // 10. 12. 2011.

    Sindikati nemaju bas mnogo uticaja na visak a i uopste na zaposljavanje kao sto nisu konsultovani ni oko troskova u preduzecu!!! To je skoro pa iskljucivo pravo TOP MENADZMENTA i upravnog odbora koji usvaja sistematizacije a i gradonacelnika koji na iste cuti!!! Nekazem da nije sve ovo istina ali su u mnogim preduzecima sindikati ukazivali na prekomerno zaposljavanje i sl.medjutim SILA BOGA NEMOLI!!!Vlast je Vlast ....ko sto rece Dj.Balasevic

    • Bojan Avramovic

      15:51 // 10. 12. 2011.

      Slazem se sa Vama ali delimicno, u svakom Upravnom odboru ima po nekoliko predstavnika zaposlenih i uglavnom su to sindikalisti, tako da oni glasaju za pomenute sistematizacije, koeficijente, zavrsne racune, tacnije o svim nadleznostima UO, sdruge strane na razne nacine menadzment preduzeca izlazi u susret sindikalnim zahtevima, pa tako jos uvek imamo razne radnicke sportske igre koje se o trosku sindikata i preduzeca organizuju, ali mi nije namera bila da kritikujem rad sindikalnih organizacija, jer bi to bilo mnogo detaljnije i potkrepljeno cinjenicama. Smesna mi je samo ova kvazi borba sindikata, kad je posao vec zavrsen.

  • dragoljub stamenkovic

    20:55 // 10. 12. 2011.

    Dragane, znači li to, da ovaj žutać iz JKP "Naissus" (gradski vodovod) treba da padne ? Lično mislim da je već odavno trebao.

    • Dragan Vukadinovic

      23:49 // 10. 12. 2011.

      Dragoljube, pa i sa sindikalcima rade ono sto su uradili sa nasom odbornickom grupom, medju njima traze meke i naivne (ili kako se to kaze americki proevropski opredeljene pojedince) i sa njima manipulisu.
      Zbog takvih evropejaca koji su nas izdali ni mi sada nemozemo da sazovemo vanrednu sednicu skupstine grada i otvorimo mnoga vrlo interesantna pitanja izvestaji revizorske komisije, prodaja kasarne, poskupljenje grejanja....
      P.S. jesen je i trebalo bi da opadne svo zuto lisce

    • Dejan Rajcic

      11:43 // 11. 12. 2011.

      A be, vas dvojica nemate li neku mogućnost na nekom unutrasnjem stranačkom forumu da izdiskutujete gradske aktuelnosti i zauzmete stav, vec to ovako činite preko JV ?! Da li smete ovakve teme da pokrećete i uvrstite u dnevni red npr.vašeg gradskog odbora ili tamo vam dnevni red pošalje Milovan faxom i vi isčitavate i proučavate duboke misli g-dina Milovana... ;)

  • NIKA

    18:31 // 12. 12. 2011.

    AAAAU, SKUPILI SE DRUGARI PA PODRZAVAJU JEDAN DRUGOG, NISU NI SVESNI DA SMO ONI CITAJU OVE KOMENTARE, NE SKUPLJAJU SE TAKO GLASOVI, a TI BOJANE ETO NASAO SI DRUGARE KOJITE PODRZAVAJU , AKO USTVARI TO NISI SVE SAM NAPISAO SAMO POD DRUGIM IMENOM. NEKA,NEKA SUJETA JE CUDO....

  • ZORAN P

    17:35 // 15. 12. 2011.

    Boze ova gospoda iz NS su stvarno inteligentna, narocito ovaj Avramovic, kako je samo pametan od sada pa na dalje samo cu za njega da glasam, upropastio je mnogo stosta, valjda se zasitio lopovluka pa bi sad da malo bude posten.JUL,SRS,NS.......dok se covek ne udomi

    • Ser Ferguson

      00:01 // 21. 12. 2011.

      Ccccc, nesto vas mnogo boli, ne lepe se te gluposti, verovatno je kriv i sto ih je provalio za Vind dzet, pa sad drste lopova, a zbog ovog Avramovica je i SKJ propao a pre toga SKOJ, smesno.

  • marko

    16:29 // 13. 1. 2012.

    Svi u Srbiji znaju da sindikati igraju po melodiji novopecenih bogatasa koji su privatizovali preko noci nasa preduzeca.Uostalom i Vlada Srbije se ponasa tako.Aman ljudi vidite li kako su asvaltirane ulice u MIN-ovom naselju na Ledenoj steni u Nis-u (drugog sloja asvalta nema nigde).Postavlja se pitanje gde su pare i ko ih je pojeo.Javna preduzeca u Nis-u su ispolitizovana od strane vladajuce strukture u gradu,tako da posao dobija samo onaj ko je clan vladajuce garniture.Kada budu poceli i ta preduzeca da privatizuju,bice "drz nu nane glavu".

    • sremac

      09:59 // 31. 8. 2012.

      Upropastio je taj "stručnjak" i KIP "Stevan Sremac"... Radio Sunce... i nije uspeo da se obogati... biser... još traga za izgubljenim blagom...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: