Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 26. 5. 2011.

Sport na severu a publika na jugu

Srbija je konačno dobila novi Zakon o sportu. Organizovana prezentacija u skupštinskoj sali u našem gradu, došli sportisti i sportski radnici Niša... Došla i ministarka sporta... Oni koji o niškom sportu odlučuju – izostali.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Zlatko Nečevski

    16:00 // 26. 5. 2011.

    Lepo napisano ali da citiram sad "Svestan da će se Nišava preko Morave uvek ulivati u Savu, žalim samo što nije bujnija i moćnija, već mirna i krotka. Možda je to i razlog što će se na jugu i dalje samo krpiti i renovirati a na severu i dalje graditi – što će i dalje ostati „SPORT NA SEVERU A PUBLIKA NA JUGU“.

    A neki u svojim kabinetima."
    Moj druže Bratislave, dok god budemo pisali NEKI a ne puno ime i prezime tog NEKOG Nišava će nam biti mirna i krotka. Mnogi su tu Nišavu svojatali i kroz sport a i kroz političke funkcije da bi je iskrostili da na talasima Juga lakše dođu do Save i Beograda. I da se tamo lepo udome i zaborave i na Niš i na Nišavu.
    Da grešim ne bi nam na Radnički bio trećeligaš, ne bi se koplja lomila oko toga treba li Nišu Radnički ili Sinđelić ili, što ja tvrdim još i Palilulac i Car Konstantin u super ligi Srbije.Hiljadu puta ću napisati pa nek košta koliko košta, ne prestaje Srbija na Bubanj potoku. A tako je samo zato što se mi južno od naplatne rampe na Bubanj potoku tako ponašamo.
    Ipak, bravo za tekst, povuci ostavku i hajde da i mi ostali uz tebe zatalasamo i napravimo Nišavu i bujnijom i moćnijom, ja sam ZA!!!

  • Mile

    18:43 // 26. 5. 2011.

    Dobar tekst, ali Morava se uliva u Dunav :)

  • Milutin Milanovic

    22:01 // 26. 5. 2011.

    Opet ovaj smara sa svojim limitiranim znanjem-strasno!!!!!

  • Nikola Milosevic

    21:36 // 29. 5. 2011.

    Pitanje je da li su krivi oni iz kabineta koji su uradili rekonstrukciju hale i stadiona sto niko do sada nije ucinio.Mozda je kriva kafanska pevacica koja nije nasla za shodno da organizuje skup kome bi prisustvovali oni iz kabineta pa da vidimo kako bi prosli kada bi pocela pitanja.Pa ti si covece predsednik Sportskog saveza Nisa,sta se bunis kad tvoja stranka drzi sport

  • Marko

    00:54 // 30. 5. 2011.

    Niko nece cuti nase vapaje, aplauze, publike, naroda.....naravno da nece ta publika i narod odlucuje davanjem glasova na izborima kandidatima politickih stranaka, svojim predstavnicima u institucijama koje odlucuju!, tako da posle toga njihov vapaj nema nikavu ulogu osim bola u grlu ili pendreka na ledjima!! Ali nazalost ti narodni tribuni zaboravljaju odmah to dan posle izbora..... Nis kao grad ima nekoliko poslanika u Skupstini Republike, nikada , nikog od njih za govornicom u direktnom prenosu preko RTS-a nisam cuo da iznosi ovakve stavove kriticke o propadnju niskog sporta, potrebi za pomoci itd, po onoj narodnoj svi junaci nikom ponikose......niko nije postavio pitanje Nenada Canka: "Di su nasi novci?", niko ne vidi kako se Vlada ucenjuje zbog Kolubare, "srpske turbo folk majke" ili se svi prave da ne vide?! Zbog toga je bespredmetno pitanje: "Sta je sa niskim sportom?". Nis kao ekonomski Cernobilj Srbije sa mrtvom privredom ne moze da pokrene sport, jasno je da iz jake privrede proizilaze i jaki sportski klubovi, tako da ni 100 zakona o sportu i 100 Ministara da prodefiluju kroz Nis taj problem nece biti resen. Niski tribuni su samo jaki retoricari po lokalnim televizijama. Zasto ne naprave strategiju nastupa i na odredjeno vreme zaborave ko je pozicija ko opozicija i zajednicki krenu u odbranu gradskih drustveno-ekonomskih interesa?! Iz tog razloga nemojmo biti naivni da ce neko iz BG-a resavati nase probleme i da nasa vec dobro uvezbana floskula bude:" Beograd je kriv za sve, sve ide u Vojvodinu...." Ako ih nasi predstavnici ne stave na dnevni red i krenu sa lobiranjem i ucenjivanjem jer drugacije u ovoj zemlji ne biva...i dok je blanko ostavki iza kojih se kriju narodni tribuni i nisu nosioci svog mandata , ne preuzimaju odgovornost na sebe vec su vazali svojih poitickih centrala i nemaju pravo na svoj stav i akciju, od ekonomije i sporta nema nista, osim zakonskih mrtvih slova na papiru, slikanja i dolazaka predstavnika Vlade.....bez sustinskih

  • Zoran

    05:39 // 31. 5. 2011.

    Ko kaze da blog ne moze da edukuje. Eto, da sam juce umro ne bih saznao da se Morava uliva u Savu.

  • Južnomoravac iz Vranja

    18:29 // 23. 7. 2011.

    SRBIJA ĆE POSTATI SPORTSKA SILA , kada se posle jedinstvene Prve lige Srbije formiraju DVE DRUGE lige : SEVER (Vojvodina i Bgd) i JUG (regioni iz centralne Srbije).
    To će se desiti kada većina Južnomoravaca (iz svih stranaka) shvate da moraju formirati svoju POKRAJINU JUŽNOMORAVSKU, normalno koja neće imati elemente državne autonomnosti (to isto tražiti i od Vojvođana i ostalih pokrajina).
    Najveću ulogu će imati baš Vranjanci i Leskovčani, da podrže Nišlije u formiranju administrativnog centra Južnomoravske.

  • ko se gde uliva

    14:01 // 27. 4. 2012.

    aman kakvo ulivanje u SAVU

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: