Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Danijel Dašić

Dugogodišnji regionalni predstavnik USAID u Nišu.

Aktivista Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

  • Dobro došli u rezervat!

    Da li smo stvarno toliko primitivni i zaostali, da pristajemo da nas tretiraju kao Indijance. Ono, u fazonu, daj im vatrenu vodu i neku zanimaciju (čitaj sendviče i rijaliti) i biće mirni i poslušni?

    (5) detaljnije
  • Kako prevesti Srbe žedne preko vode? Lako, ako ti Pacoli da jahtu

    A nema više ni Pacolijeve jahte, da mu pomogne da opet preveze Srbe žedne preko vode. Potopio je ovaj izborni cunami. Posle Severne Makedonije, i na Kosovu i Metohiji su izgleda počeli da duvaju neki drugi vetrovi.

    (4) detaljnije
  • Komičar predsednik ili predsednik komedijaš?

    Nije da se hvalim, ali mislim da je Srbija ipak pionir u ovom komedijaško političkom rijalitiju, jer je sada već davne 2012. postavila temelje nove političke realnosti, kad su dva politička stiropor-up komedijaša uspela da ubede građane da je napredni radikalizam budućnost demokratije u Srbiji.

    (4) detaljnije
  • Njutnov zakon protiv bezakonja

    Šta raditi kad vas umesto jutarnje kafice probudi zvuk gradilišta u vašem dvorištu?

    detaljnije
  • Dron, čučavac i robot kolo

    Možda da pitate svoju decu. U kakvom stanju im je škola? Da li piju vodu sa česme ili traže pare za flaširanu? Ili bolje proverite sami sledeći put kad imate neku godišnjicu mature. Iskoristite izgovor i slabiju bešiku da vidite da li se išta promenilo u školskim toaletima od dana kad ste vi bili u đačkoj klupi.

    (1) detaljnije
  • Ima li života nakon Vučića?

    Nekada je britanska mornarica na vrhuncu svoje moći regrutovala samo mornare neplivače. Jer neplivači nisu imali drugi izbor nego da brane brod do zadnje kapi krvi. E baš zato danas mora dr Nešica da obezbedi novi mandat za #BudućnostSrbije, kao predsednik odbora za kontrolu izbora.

    (23) detaljnije
  • Brod plovi za Šangaj

    Baš kao što naslov gorepomenute ekranizacije romana Mir-Jam nema nikakve veze sa samim romanom, tako i medijsko izveštavanje o inicijativi predsednika za „vađenje olupine srpske nauke i obrazovanja“ i vraćanje na kurs za Šangaj, nema nikakve veze sa stvarnošću.

    (3) detaljnije
  • Predsednik i simptomi zakasnelog puberteta

    Osnovni elementi problematičnog ponašanja svakog pubertetlije su naravno, agresivno ponašanje, ljutnja, vika, nekontrolisani izlivi emocija, vređanje, grubost, pretnje usmerene prema svima koji im se suprotstave, i naravno negiranje svake odgovornosti za takvo ponašanje. Zvuči poznato?

    (4) detaljnije
  • 1300 kaplara ili 1054 alava?

    Sa druge strane, uz sve pošasti, #zlatnodoba nam je donelo i neke nove „studente“, one što završe fakultet za par dana samo zbog diplome. Znanje im ne treba. Imaju partiju. I tu je veliki vođa, koji se razume u sve.

    (17) detaljnije
  • Šminkanje pokojnika

    Nekad davno, davno, čak još prošle godine, počela je ta neprikosnovena i svepitajuća EU da primećuje sve jači miris uginule demokratije u Srbiji . Sveže iskopane humke, u koje je vlast pod zaštitom medijskog mraka “sahranjivala” građanske slobode, ljudska prava, institucije sistema, pa čak i ponekog političkog protivnika, su se toliko namnožile, da su počele da sve više sapliću Srbiju na njenom evropskom putu.

    (5) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: