Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Danijel Dašić

Dugogodišnji regionalni predstavnik USAID u Nišu.

Aktivista Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

 • Predsednik i simptomi zakasnelog puberteta

  Osnovni elementi problematičnog ponašanja svakog pubertetlije su naravno, agresivno ponašanje, ljutnja, vika, nekontrolisani izlivi emocija, vređanje, grubost, pretnje usmerene prema svima koji im se suprotstave, i naravno negiranje svake odgovornosti za takvo ponašanje. Zvuči poznato?

  (2) detaljnije
 • 1300 kaplara ili 1054 alava?

  Sa druge strane, uz sve pošasti, #zlatnodoba nam je donelo i neke nove „studente“, one što završe fakultet za par dana samo zbog diplome. Znanje im ne treba. Imaju partiju. I tu je veliki vođa, koji se razume u sve.

  (16) detaljnije
 • Šminkanje pokojnika

  Nekad davno, davno, čak još prošle godine, počela je ta neprikosnovena i svepitajuća EU da primećuje sve jači miris uginule demokratije u Srbiji . Sveže iskopane humke, u koje je vlast pod zaštitom medijskog mraka “sahranjivala” građanske slobode, ljudska prava, institucije sistema, pa čak i ponekog političkog protivnika, su se toliko namnožile, da su počele da sve više sapliću Srbiju na njenom evropskom putu.

  (5) detaljnije
 • 7 godina vernosti

  Koliko god nas scenaristi i režiseri ove višestranačke telenovele sluđivali stalnim obrtima i zapletima, ne treba zaboraviti da ipak mi biramo u kojoj priči želimo da živimo.

  (4) detaljnije
 • Francuska sobarica na srpski način

  Uz citiranje jedne izjave čuvenog francuskog generala iz Prvog svetskog rata o moćnoj srpskoj vojsci, kad je navodno rekao „ni naša konjica nije mogla da stigne vašu pešadiju". Da li je to istina ili samo laskava verzija izjave „pustili smo vas da prvi izginete“?

  (2) detaljnije
 • Izbori u Srbiji – napredna bajka o tamnom vilajetu

  Ko glasa, kajaće se. Ko ne glasa, opet će se kajati.

  (5) detaljnije
 • Dve godine Vlade i Bajke – Ana u Zemlji čuda

  Pre dve godine, jureći belog zeca i ludog šeširdžiju, naša Ana je uskočila kroz krivo ogledalo u praznu stolicu predsednika Vlade, i tako nastavila „bajku“ u kojoj živimo. Nije ona tu ništa menjala, samo je malo „ušminkala“, takoreći digitalizovala.

  (2) detaljnije
 • Digitalizacija kanalizacije

  Jer je jedina kanalizacija u koju ova vlast voli da ulaže, ona digitalno televizijska, kojom se smrad i fekalije ružičasto srećnog prava da znamo sve, svakodnevno širi Srbijom.

  (6) detaljnije
 • Mala matura za veliku decu

  I šta reći na kraju? Još jedna nedelja i još jedan blam ove vlasti. Protestuju studenti, srednješkolci, profesori, nastavnici.

  (4) detaljnije
 • Zašto Ani i Jadranki izveštaj EU više nije tako smešan?

  Da li stvarno verujete kako se naša vlast naprasno promenila nabolje i odlučila da poštuje Ustav i zakone ove države i zašto ne? I da ćemo stvarno ući u EU sa ovakvom zarobljenom državom u kojoj važe partijski zakoni i odluke samo jednog čoveka? U pravu su Ana i Jadranka. Ovo više uopšte nije smešno.

  (9) detaljnije

Naši autori