Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 22. 6. 2011.

Decentralizacija ili nešto drugo

Na osnovu “više od pola miliona potpisa građana koji su podržali ideju decentralizacije” poslanička grupa URS predala je, predlog za izmenu Zakona o finansiranju opština. Ovaj predlog je već etiketiran kao „politički“ i usmeren na korist jedne političke grupacije. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Jovan

    10:03 // 23. 6. 2011.

    Dinkić je uspeo u svojoj nameri, izmena zakona o finasiranju lokalnih samouprava je gotova stvar a decentralizacija je postala tema No. 1 i JV mu baš pomažu!

  • Milan petrovic

    11:15 // 23. 6. 2011.

    Ne slazem se s ovim.. naravno da u centralistickom sistemu gde bg da je lovu za niski kloinicki centar na primer.. javlja se deficit..ali..ako primajuci novac nis preuzme na sebe veci udeo u finansiranju klinickog centra na primer ..gde je problem? prosta matematika.. ista lova koja se slije u centar sad ce da se sliva u regione.. s tim sto ce i odgovornost regiona da se poveca .. ne vidim sta je sporno

  • Milan petrovic

    11:18 // 23. 6. 2011.

    ..ebg kolko gresaka pri kucanju.. naravucenije uvek proveri bar jednom pre nego kliknes na "send" ..;)

  • Nebojsa Ozimic

    01:06 // 30. 6. 2011.

    E pa sad! Nije mi jasno zašto se nije ovakva matematičko-ekonomska studija napravila kada je Vojvodina tražila (i dobila)status skoro paralelne republike.Priča o decentralizaciji se sasvim pogrešno vezuje samo za G17. Ne zaboravite Pokret za Vojvodinu (1996),Pokret za Šumadiju (1997) i predizborne ciljeve i obećanja DOS-a iz 2000.te.Mislim da jugu Srbije svejedno gore ne može da bude

  • ivana markovic

    12:15 // 15. 7. 2011.

    alal im vera,juzna srbija da ima sve sto ima i Vojvodina.Svoj budzet, skupstinu, vladu.

  • Milica Velickovic

    12:10 // 19. 7. 2011.

    "način na koji će ta „nova“ sredstva biti trošena. Odnosno ko će i po kojim kriterijumima određivati prioritete potrošnje." i kako ce se, sa kojim rezultatima, ta potrosnja odvijati - kljucni je, ako ne i jedini, problem.

    Da li su lokalne vlasti i loklane javne institucije (tehnicke sluzbe opstina, Geotehnicki zavod, Urbanisticki zavod, Direkcija za gradsko gradjevinsko zemljiste...itd.) spremne, strucno, tehnicki sposobne da preuzmu investiranje 80% poreza na zarade?

    Ja mislim da nisu.

    Pogledajte samo (nepostojece) "urbanisticko resenje" novog, velikog stambenog bloka na Panteleju (ulica Somborska kod okretnice autobusa i Studenicka), pa odlucite sami.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: