Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 28. 2. 2012.

Baš me briga

Autor

Nosilac spomenice legendarnog usmerenog obrazovanja (prva generacija).Inženjer i industrijalac koji je sticao u evropskoj industriji, skraćeno, Ei Niš. Mobilisan i otpisan više puta, čitaj učesnik rata 1999. Produkt sagorevanja raznih kapitalizacija, privatizacija, tranzicija i ostalih ekonomskih eksperimenata. Danas ponosni član mnogobrojne i persperktivne NSZ (nikada se nećete zaposliti).

Urednik sajta majstoranadji.com

Brinem se, mnogo se brinem. Oduvek sam bio takav. Stalno sam se brinuo, čini mi se uvek unapred i uvek sa razlogom. Detinjstvo i školske dane, takozvano bezbrižno doba, proveo sam konstantno se brinući. A, onda, kada sam zašao u zrelije godine, postao sam iskusniji i počeo sam da se ozbiljno i zrelo zabrinjavam i stresiram.

Ne prodje ni jedan dan, da me neka vest ili dogadjaj ne inspiriše. S jedne strane gledajući, mislim da sam jednostavno takav čovek, što me najviše brine, a s druge strane ova srpska vremena (čitaj bremena) su tako zabrinjavajuće loša, pa se pitam kako odoleti.

Dugo mi je trebalo dok nisam shvatio da to ničemu ne vodi, a može u ovim godinama i da mi škodi, te sam čvrsto i nepokolebivo odlučio da prestanem. Napisaću ovaj tekst, da se rasteretim i ispraznim, a od sutra baš me briga. Brigo moja, pređi na drugoga.

Što bi mene bilo briga ko će da sastavi novu Vladu? Važno je, što reče moj komšija, da to uvek neko unapred zna i da će to ko i uvek uraditi DB.

Šta me briga, što je tranzicija postala srpska tradicija kada znam da će uskoro da se završi. Samo još malo, da razbuca i otera u stečaj ovih par preostalih fabrika i tako nam dočara sve lepote ranog kapitalizma.

I nije me briga što se kasni sa autoputevima i koridorima, jer i tako za par godina, dok njih uradimo, ove postojće moraćemo da gradimo ponovo.

Zašto da me bude briga što su srpske domaćice očajne, kad znam da se problem pojavio onog trena kada su im muževi masovno ostali bez posla, te im po ceo dan prave društvo, kontrolišu ih, proveravaju i uz to, nepogrešivo, pet epizoda unapred, otkrivaju zaplete u turskim i latino serijama.

Zbog čega bi mene bila briga što su demokratija i nizak standard nespojive kategorije. Da ih vidim (demokrate slobodnog sveta), šta će biti kad im standard ode u minus i prorade prirodni zakoni (zakon jačeg, borba za opstanak).

Nije moja briga što će EU da se pocepa na šavove ko i nekad Juga, kada znam da ćemo ovog puta mi, Srbi imati alibi.

Nimalo me nije briga što će Grčka možda da bankrotira, jer se oduvek govorilo: "Dužan si bre ko Grčka".

A, zašto bi mene bilo briga što državni službenici primaju, umesto da kao povlašceni sloj, obavezno daju sirotinji svoje ljubilarne nagrade, srećni što su u ova teška vremena, ljubilarni broj godina imali posao i redovne plate.

Neće mene biti briga, što se država zadužuje i te pare deli državnim službenicima kao plate. Vratićemo to svi mi zajedno, mada ne znam šta će biti sa minusima i kreditima koje su ti isti službenici napravili, jer mi ostali jesmo zaostali, ali nismo svemogući.

Baš me briga što je usred zime hladno i pada sneg. Nisam ti bre ja cvrčak da se plašim takve zime. Mene plaši šta će biti posle, kada ovoliki sneg počne da se topi, da li smo za poplave spremni?

Mogu ja još dugo da nabrajam, ali se brinem da vam ne dosadi.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • viki

    10:14 // 1. 3. 2012.

    Brinem se da li ces prestati da se brines.Savetujem ti da uradis sledece i vise nece biti problema:
    1.budi neobavesten
    2.pocni da zivis u virtuelnom svetu
    Ako ovo ne pomogne,uzmi najaci lek, zove se RAZBIBRIGA!

  • Mladen Jovanovic

    17:27 // 29. 2. 2012.

    Odlican tekst. Bilo mi je zadovoljstvo da citam. Nadam se da ce se ovaj kolumnista i dalje oglasavati na JV.

  • mica

    11:29 // 29. 2. 2012.

    Brinem se i ja,posebno se brinem,zasto mi imamo DOMACICE,a oni imaju KUCANICE,kada se zna da su oni bili za DOM SPREMNI?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: