Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 27. 1. 2011.

Uaaa gubitaši!!

Radio sam godinama u industriji i mnogo puta sam imao priliku da praktično osetim šta znači loše poslovanje. Znalo se, kad firma posluje loše i sa gubitkom, onda ili nema plata ili se prelazi na "minimalac". Možeš da se buni i štrajkuješ, smenjuješ rukovodstvo, ali dok se ne "ispliva" iz dugova nema normalnih plata.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • zabrinuti

    14:45 // 27. 1. 2011.

    Surovo nema sta!A sta ako ta zasticena vrsta ne uspe da prezivi minimalac ?Neke srpske "porodice" bi tako izumrle odnosno, ostale bez gotovo svih punoletnih,zaposljenih clanova domacinstva!

  • Dragoljub Tomić

    15:28 // 27. 1. 2011.

    Bravo, prezimenjače!
    Ja sam imao (i još je imam) ideju kako treba nagraditi poslanike u Skupštini, da ne bi kukali kako su im mala primanja i sve ostale prinadležnosti (auto sa vozačem, plaćen stan, hrana, telefon, gorivo - ako koriste sopstveni auto, nadoknada za odvojen život od porodice, pa dnevnice kada idu kući da obiđu porodicu, "skupa" hrana i piće u skupštinskom restoranu, nadoknade za razne komisije, odbore, ...
    Naime, pošto su oni "narodni poslanici", a taj isti narod prima prosečnu platu, mislim, oko 38.000 dinara (ispravite ako grešim), onda bi ti isti "narodni poslanici trebali da primaju ovaj iznos i to bez bilo koje beneficije gore navedene! Siguran sam da bi im to bilo sasvim dovoljno, adekvatno njihovom uloženom radu; a ukoliko im je to nedovoljno i žele više, e, onda, neka se potrude da stvore takav ambijent u Srbiji da se mogu otvarati nove fabrike i stvarati nova radna mesta i ljudi bi na taj način stvarali nove vrednosti pa bi i prosečne plate bile veće! I, evo i njima povećanja plata! Jednostavno, zar ne?

  • zabrinuti

    21:10 // 27. 1. 2011.

    Ja ih nebih osudio na minimalac.Povecao bih im plate 30%,ali bi isplata ,bila neredovna,iz delova,kasnila i po nekoliko mesecia(kao kod nas ostalih).

  • samo opusteno

    11:00 // 28. 1. 2011.

    a penziono da im se ne uplacuje redovno

  • voki

    11:36 // 28. 1. 2011.

    a sta ce biti sa predlagacem, ako vlast poslusa i uvede minimalac.ziv nisam za njega.

  • sarac

    16:03 // 29. 1. 2011.

    Minimalac nije najgore moguce resenje!Sta ce biti ako drzava ode u stecaj?Bez stezanja kaisa nema izlaza.

  • Lale

    17:01 // 29. 1. 2011.

    meni se cini da je pisac bolesno ljubomoran i zavidan na radnike u drzavnim firmama.mozda je malo i izkompleksiran.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: