Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:03, 6. 11. 2021.

Kriv je jedino Toma

Za trapavo pitanje "Imaš li muke sa padežima kao ljudi sa juga Srbije?", što se jedno vreme sa instagram profila Filološke gimnazije rugalo pameti svakog kome se posrećilo da se rodi ispod Bubanj potoka, pa sve do Trgovišta, nipošto nisu odgovorni učenici.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • nišlija be

    14:55 // 26. 11. 2021.

    Nesam iz Niš al sam iz Svrljig. Što če mi 7 padeža kad si mogu koristim jedan.
    Idem u Niš, bil sam u Niš, ja sam iz Niš.... Šta nije jasno?
    Tek sg sam se naljutil i namerno ima da koristim što manje padeži. Koj oće, će da me razume, koj neće... ič me ne briga za toj!

  • Goran

    23:55 // 30. 11. 2021.

    Cista desetka! Iz svega: knjizevnosti, novinarstva, sociologije... i jos jedno plus za onu zdravu dozu lokal-patriotizma! (Iz Nisa? Ko bi rekao, tako lepo govoris .... cuo sto puta)

  • Dragan R

    17:53 // 22. 11. 2021.

    Klasičan sam "južnjak". Imam veze sa tri od četiri južna okruga centralne Srbije. Decenijama živim u Nišu, odrastao sam u selu Topličkog okruga, a majka mi je iz šire okoline Leskovca. I nikada nisam imao problema sa padežima. Činjenica je ipak da me sagovornici dosta lako identifikuju kao "južnjaka", ali to nema nikakve veze sa padežima, već sa naglaskom koji se i ne trudim da menjam.

  • VAR tehnolog

    07:40 // 20. 11. 2021.

    Izvanredno ! Ali, za koga, cemu, sta ce se promeniti ? Zablude i direktorke i profesora i dece ce ostati, skrivanje da u porodici imas nekog bliskog sa ovih prostora, takodje ! Po recima mog rodjaka, cije je dete zavrsilo ovu skolu, vecina dece gleda Pink i Grand i ne izrazava se ,bas,knjizevno ! Srpska osobina- prvo treba da si ti,koji se izrugujes ispravan, da bi drugima delio lekcije !

  • qgo

    18:00 // 20. 11. 2021.

    U vojsci sam drzao nastavu i par puta su me pitali odakle sam jer to po govoru nisu mogli ni da naslute. Imao sam prijateljicu iz Vranja koja je govorila knjizevnim jezikom ali kada bi je majka pozvala na telefon, pricala je vranjanski. Meni je rekla: "Ja sa njom oduvek tako pricam jer se ne stidim odakle sam." Naravno, i ja sa rodjacima pricam juznjacki. Kome se ne svidja, fajront!

  • Provodadžika

    10:00 // 22. 11. 2021.

    Bravo za tekst!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: