Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 28. 6. 2017.

Hokus pokus politika

Autor

Šef odborničke grupe "Dosta je bilo" u Skupštini Opštine Medijana/Niš

Kažu da je za uspeh mađionačorskog trika najbitnije umeće mađioničara da skrene pažnju gledaoca sa mesta gde se trik zaista odigrava. I u pravu su. Dok mi pratimo šarenu maramu u jednoj ruci, drugom rukom nam se ispred nosa napravi premetačina i podmetanje, a da toga nismo ni svesni.

Ali ni najbolji mađioničari pažnju ne mogu da nam okupiraju večno. U jednom momentu bivaju prozreni i više im nijedan trik ne prolazi.

I upravo nam je pred očima pokušaj još jednog trika. Bačena nam je igračka u liku mandatarke.

Umesto njene stručnosti i kompetencije, svi se bave njenom seksualnom orjentacijom. Kroz medije se ta priča dodatno pumpa i preko noći to postaje tema broj jedan u Srbiji. Svi imaju mišljenje, svi imaju stav, svi su ili jako "za" ili jako "protiv", pritom ne znajući da taj svoj stav obrazlože jer je nastao iz potpuno pogrešnih primesa.

Sve to potpuno nebitno, jer da smo dobili i prvog premijera vanzemaljca, situacija bi bila ista. To je pozicija predviđena za jednu figuru, koja će, kao, neka ovlašćenja imati na papiru, ali suštinski može i da ne dolazi na posao. Ionako niko neće ni primetiti.

I tako, dok se Srbija bavi nebitnom ličnošću, naš (iskoristiću slovenski termin) Svevlad, pokušava time da prikrije podmetanje.

Zoran Đorđević, čiji je uspeh na mestu ministra odbrane to da mu nije pao nijedan helikopter, postaje ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Aleksandar Vulin koji toliko kvalitetno vodio resor za rad, zapošljavanje itd itd. i koji se može pohvaliti radnicima koji izvršavaju samoubistvo u krugu fabrike, radnicima koji nose pelene u fabrikama „investitora“, smanjenjem nezaposlenosti tako što godišnje Srbiju napusti 15.000 – 20.000 stanovnika, uglavnom mladih i visokoobrazovanih... verovatno je žarko želeo da ponovo nosi diskutabilnu crnu uniformu koju je svojevremeno nosio. Naravno, pre njih dvojice građanin Gašić postaje direktor BIA, verovatno što u stilu najboljih tajnih agenata uspešno sakriva čega je sve vlasnik u Srbiji (o poreklu novca neću ni da počinjem). Primera ima još, a siguran sam da će novi tek da uslede u predstojećem periodu.

I ma koliko mešali špil karata, zbir svih karata u špilu je uvek 365. Tako i ma koliko naš mađioničar mešao ministre i funkcionere njihov kvalitativni zbir je uvek nula. 

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: