Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 24. 12. 2010.

ANEKS - šta košta, da košta...

Kada je Ugovor o poveravanju delatnosti prevoza putnika u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju u pitanju, podsetiću Vas na nekoliko ključnih nedostataka, koji ga čine nepovoljnim i štetnim po grad Niš i prvenstveno po građane Niša, koji koriste javni prevoz.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • vmp

    22:01 // 9. 2. 2011.

    ok..ovaj Djokica nije tehnicko lice...al ja jesam...i mogu da kazem da je ovo sa Pakomom pljacka...al ajde da pricamo kao da niko nema pojam o tehnici i kompjuterima....kako to da banke imaju softver u njihovom vlasnistvu(gde su milionske transakcije i poverljivi podaci o licima), a jedam softver koji prati parkiranje mora da se rentira!!!! Alo!!!! Prevara!!! Ding-dong!!! el ima neko da mu se upalila sijalica?

  • Branko

    09:38 // 28. 12. 2010.

    Ovde se očigledno radi o naručenom tekstu. O gradskom prevozu koji je sredio Smiljko Kostić (razbio je monopol "Niš-ekspresa") treba pitati građane a ne neke poljoprivredne inženjere koji se ne razumeju u svoj posao ali su zato "eksperti" za gradski saobraćaj.
    Za pređenu kilkometražu i praćenje realizacije reda vožnje, po ugovoru se koristi GPS (satelitsko praćenje).
    Da li je u funkciji ovaj sistem ?
    Kada su uvedeni privatni prevoznici odmah prvog meseca se pokazalo da je mesečni prihod od karata oko 70 miliona dinara a ne 50 miliona kako je iskazivao "Niš-ekspres".
    Prihod je varirao od meseca do meseca pa je dostizao vrednost i 83 miliona dinara. Pod uslovom da su sve novi autobusi (jedna je cena po kilometru za autobuse stare do 5 godina a druga za starije autobuse.) od prihoda od karata su pokrivani prevoznici. Tada je bila cena karte 30 dinara a danas 40 dinara.
    Neko se našao "pametan" pa je ukinuo broj polazaka suprotno od onoga što je utvrđeno Studijom o javnom gradskom prevozu (Na primer na liniji broj 6 "Duvanište" ukinut je 1 autobus radnim danima a 2 autobusa je ukinuto subotom od potrebnog broja ). Interesuje me ko je to uradio i na osnovu kojih parametara. Kome je to u interesu kada se plaća po preveženom kilometru?
    Ovo su pitanja koja postavljaju dobronamerni .
    A što se tiče Aneksa, u Ugovoru stoji da se potpisuje Aneks ugovora ako je to potrebno da bi se unapredio sistem javnog gradskog prevoza.
    Da bi se ocenio Ugovor sa prevoznicima najpre treba reći da li se Ugovor poštuje u svim elementima. Ukoliko se ne poštuje treba reći ko ga ne poštuje i šta ne poštuje. Kome odgovara što nema "satelitskog praćenja autobusa". Kako to da 16 autobusa jednog prevoznika, koji su "proizvedeni" 2007. moraju 2010 na generalni remont?
    Ko je hteo i zašto da ukine kružnu liniju 34 pod izgovorom da nije rentabilna. Kako nije rentabilna kada se plaća preveženi kilometar? Itd.....

  • Dejan Markovic

    13:57 // 24. 12. 2010.

    Djokica je inace veoma kompetentan da diskutuje o ovome zato sto je poljoprivredni inzenjer....Kome ste vi dali kolumnu...

  • Vladimir Popovic

    22:36 // 25. 12. 2010.

    Dokle vise ovaj poljoprivrednik sto se razume u saobracaj?

  • Marko Petrovic

    09:37 // 25. 12. 2010.

    Djokica je inace poznat po tome sto redovno prima naknade za rad u nadzornom odboru Parking servisa a za dve godine je odrzao je jednu sednicu...i tacan je komentar prethodnika, on je agronom ali se u sve razume

  • catch me

    17:21 // 25. 12. 2010.

    ukoliko je sve gore pomenuto tacno, juzne vesti mogu da se izgube u drustvu raznih medija koji nisu bas reprezentativni primer novinarstva, najvise zbog saradnika...
    da ne pominjem da pricamo o parking servisu, samoproklamovanom gazdi tla u nisu, kome su svi na meti, sem skupih kola, koja su vise nego smesno parkirana svuda po gradu, plus jos mnogo toga sto mnogo gradjana moze dokumentovano da zameri ovoj "gradskoj instituciji"!
    parking servis, autoprevoznici....izvinjavam se, ko je ovde "bad guy", ne kontam?

  • Milovan

    08:03 // 27. 12. 2010.

    Ovaj (mali) Djokica se bavi svim i svacim, samo ne svojim poslom. Jadna li je uprava koja tebe zaposli, crni Djokice!!! Malo vise vremena provodi na svom radnom mestu, malo manje zevaj okolo u radno vreme i bice sve u redu. Ovako nemas nikakvog moralnog osnova da polemises na temu tudjeg (ne)rada.

  • Aleksandra

    15:22 // 27. 12. 2010.

    Milovane, kod nas je sve moguce..Imamo ministra za planiranje i izgradnju koji je ortoped pa tako i ovog farmera koji je samozvani strucnjak za saobracaj i parkiranje....

  • Milica

    20:41 // 28. 12. 2010.

    Branko, u pravu ste 100%. Ja mogu samo da pitam sledeće:
    1. Zašto su sada u saobraćaju stariji autobusi od onih koji su učestvovali na konkursu.
    2. Uz čiju saglasnost su zamenjeni autobusi?
    3. U ugovoru piše da autobusi koje uvode prevoznici mogu biti istog godišta ili noviji, da li je ovo ispoštovano?
    4. Zašto autobusi nisu u sistemu GPS-a?
    5. Da li se autobusi koji su za ove dve godine prešli u kategoriju autobusa "starosti preko 5 godina" obračunavaju po nižoj ceni po kilometru?
    6. Ko to svesno urušava Sistem javnog gradskog prevoza u Nišu i zašto?
    7. Da li je u pitanju nestručnost ljudi koji se bave javnim gradskim prevozom u Nišu ili je možda u pitanju korupcija?

  • Velibor Petkovic

    10:52 // 24. 12. 2010.

    Sto batina po tudjim ledjima, naravno da ne oseca onaj ko ne radi kao kondukter. Isterivanje pravde i disciplina "mak na konac" isli bi mnogo brze kada bi svi oni koji odlucuju ziveli od plate koja iznosi svega 12 hiljada dinara. Tolika je plata konduktera, iako oni potpisuju da primaju nesto vise od 17 hiljada. Zasto je to tako? Zato sto vozaci primaju redovno (koliko-toliko) vecu platu i nemaju ni trunke solidarnosti prema sapatnicima kondukterima.
    Dakle, odgovornost onih koji teraju konduktere da potpisuju jedno, a primaju drugo, a kao trece - kad ce ta obecana septembarska plata za prodavce karata u autobusima? To su kljucna pitanja, jer dok traju prepucavanja, sve podseca na poslovicu "Ne lipsi magarce do zelene trave!"
    O radnickoj solidarnosti u SRbiji dovoljno sam rekao, kako smo slozni, tako nam i ide.

  • Нишлија

    14:46 // 25. 12. 2010.

    Не спорим претходно, али бих да чујем аргументовано оповргавање реченог у тексту. То да ли је он пекар или физичар, а говори о саобраћају, не значи да није у праву. Ја нисам упознат са проблемом и баш бих волео да чујем одговор на изнесене оптужбе.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: