Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 20. 12. 2011.

Novi načelnik, malo morgen

Autor

Menadžer Opštinskog odbora LDP Crveni Krst - Niš.

Bivši predsednik Nadzornog odbora JP Parking servis Niš.

Nedavno je kroz ovaj grad prošao ministar unutrašnjih poslova, gospodin Ivica Dačić.

Usput je rekao dve stvari; jednu je ponovio po, pitaj Boga koji put, a drugu je izrekao prvi, ali nešto mi govori ne i poslednji, da je patentirao misao za duži period.
Dakle, radi se o sledeđim izjavama:

1. Niš uskoro dobija načelnika policijske uprave,
2. Niš bi dobio načelnika, ali neće niko da konkuriše.

Moram priznati da nisam siguran šta je, u stvari nama Nišlijama, poručio ministar, s obzirom da svaki put kad se pojavi u Nišu da obećanje: evo uskoro ga dobijate. A onda ispadne mućak.

E, sad se pojavio i novi momenat – neće niko da konkuriše.

Što se mene tiče ja mu podjednako ne verujem, ni za prvu, ni za drugu izjavu.

Dalje, očigledno je da ove izjave ne idu jedna sa drugom. Kako će Niš da dobije načelnika ako neće niko da konkuriše? Ministar hoće, al` neće niko.

I šta sad? Ispada da u Nišu nema sposobnih i odgovornih ljudi za ovaj posao, što je apsolutno netačno. Da li treba da nam načelnik dođe odnekud?

Ili se ovde jednostavno radi o tome da, u tuči među koalicionim partnerima koće imati kontrolu nad..., niko nije u stanju da uvidi da je Policijska Uprava grada Niša institucija toliko važna i gradu i državi da zaslužuje profesionalan odnos. Ipak radi se o bezbednosti i sigurnosti građana. Ako to nije najvažnije, pitam se šta jeste.

Vlada i njeni ministri bi morali da budu svesni odgovornosti poštovanja zakona, čiji su oni i predlagači. Poštovanje i sprovođenje zakona, svakako najviše zavisi od primera koji daju oni čiji je posao upravo poštovanje i sprovođenje zakona.

Da li je moguće da više niko ne vodi računa ni šta kaže, ni kada, ni da li to ima smisla, da li zdrav razum može to da proguta?

Ipak izgleda da je izvesniji rasplet iz naslova.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Glas naroda

    17:06 // 20. 12. 2011.

    Ljudi, zasto bi se neko "hvatao" i "grabio: te funkcije. Pa za dve godine bi vec razgrabili i podelili tu funkciju kako god ako je toliko primamljiva i "profitabilna". Ovim gradom vlada veliiiika bas velika mafija. Sve je to povezano, ustaljeno i tako ce da funkcionise sve dok ne izumru pojedinci jer se protiv njih ne moze. Strpite se, posle izbora ce postaviti nekog starijeg pijuna, da bi sto pre otiso u penziju i sve tako u krug dok ne izumru "ovi". E posle cemo da pricamo drugacije.....

  • Major Nikolić

    15:32 // 20. 12. 2011.

    Nije lako biti načelnik niške PU, jer moraš da radiš protiv svoje savesti i hapsiš periferne ličnosti. Pravi profesionalac bi udario na pojedine koji su ga postavili.

  • Radmila Markovic

    13:34 // 20. 12. 2011.

    Sta reci? Na birou mladi cekaju uzalud. Niko pametniji od Djokice!!! Ej bre ljudi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: