Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 5. 8. 2021.

Otvoreni Balkan!? Zid je bio bolji

Koliko je najnovija reciklaža devetnaestovekovne ideje nekolicine levičara sa ovih prostora o balkanskoj konfederaciji, koju sada promoviše trojka Vučić - Rama - Zaev kroz političku platformu "Otvoreni Balkan" sjajna za Srbe, dovoljno govori činjenica da je ona bila osnov politike Kominterne prema balkanskim narodima i državama sve do 1948. godine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    16:15 // 5. 8. 2021.

    Pre bih rekao da je ova analiza, a ne ideja, iz 19. veka. U prenesenom značenju možemo da se zapitamo zašto su se svi borili protiv Hitlera a sad se sami bacaju Nemačkoj pod noge (u tzv. EU). Kao i obično lokalni političari, naročito s juga, nisu na visini zadatka. Doduše nikad kroz istoriju nisu ni bili.

  • qgo

    17:59 // 5. 8. 2021.

    Odlican tekst, ustedeo nam je grdno vreme za pisanje komentara. Sve je lepo, kratko i jasno receno i objasnjeno. Respect, gospodine Dobrašinoviću. Ostaje jedino jos jedna mala sitnica - da narod u Srbiji konacno shvati poentu...

  • istorijoeveme

    21:48 // 5. 8. 2021.

    hvala gospodinu dobrašinoviću što je propustio turu sa ekspertskom ekipom ispred zadruge i odvojio vreme za smernice malim pericama na temu - kako se kali srpski internet desničar...

  • Bugi

    22:42 // 5. 8. 2021.

    Tačno je da nam Vučić, umesto da otvara poglavlja, „otvaranjem“ Balkana zamazuje oči jer ne radi na EU agendi. Ali ovaj tekst nije posvećen tome, već omalovažavanju susednih država i prepun je nacional-šovinizma i ksenofobije. Ispod nivoa Južnih vesti.

  • Mislim dakle postojim

    08:44 // 6. 8. 2021.

    Prilično loša analiza prepuna vrednosnih stavova sa izvučeni činjenicama iz konteksta. Dosta teško se boriti sa ovakvim načinom mišljenja argumentima jer snaga ovakvih ideja počivaju na emocijama (stereotipima). Na jedno strani stavljeni svi radikalski stavovi: Velika Albanija, drugi nisu vredni kolikk su nikakvi itd, itd. Ovo je vise Radikalski tekst od svih koje sam morao, na nesreću, da čitam

    • Saša

      14:24 // 9. 8. 2021.

      Bravo za komentar. Članak je obična propaganda da se ekstremisti privuku na stranu “žutih”. Takvi polupismeni ekstremisti nikad neće glasati za “žutu” opciju ma koliko se žuti” prikazivali kao “borci za naciju”. Sporazum sa Albanijom je dobar jer ćemo koristiti njihovu radnu snagu koja ponestaje u Srbiji. Da, i prodavacemo naše proizvode…

  • Zika Jankovic

    09:06 // 10. 8. 2021.

    Svaka rec je na pravom mestu. Ovo je rava predstava tog cirkusa. Svaka cast autoru teksta.

  • AntiPA

    17:49 // 13. 8. 2021.

    Loša analiza, prepuna ličnih uverenja zadojenih nacionalizmom, bez truda da se postigne objektivnost. Samo za nacional-šovinistu zid može da bude bolji od brisanja granica. Da li Dobrašinović polako ide u tom pravcu?

    Vučić jeste diktator, ali ako imamo opoziciju koja je protiv svega što ovaj uradi samo zato što je on to uradio, pa čemu se boljem možemo nadati?

    • Dragan R

      21:12 // 21. 8. 2021.

      To nije nacionalizam već trezveno razmišljanje. Pre samo godinu-dve AV nas je ubeđivao da je "razgraničenje" rešenje i da moramo da povučemo jasnu granicu sa Albancima da za koju deceniju ne bi došli u situaciju da se sa njima borimo i za Vranje, Leskovac, Prokuplje i Niš, a danas im širom otvara vrata da u te gradove dođu da žive i rade, a vi to podržavate?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: