Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 28. 12. 2019.

Praznici nam stižu!

Da ništa ne bi bilo isto, a sve ostalo nepromenjeno, postarao se dvojac Vučić - Brnabić. Najveseliji tandem od Mije i Čkalje, nošen novogodišnjom euforijom, obećao je svom narodu sve: prosečnu platu od 900 evra, penziju od 440, puteve, mostove, stanove za mlade, reformu obrazovanja, osnaživanje javnih preduzeća, liberalizaciju, još mnogo toga.

Sve već za 14 milijardi evra u okviru plana za preporod "Srbija 2025.". Predsednik je ponovo crtao, premijerka podvriskivala, bilo je uzbudljivo, svečano, prelepo. Sve u svemu - bilo je ludo.

Naravno, sve će biti finansirano iz budžeta i stranih kredita, a iznad svega poduprto veličanstvenim Mini Šengen projektom, koji će obezbediti stabilan i kontinuiran rast BDP-a od dodatnih 0.7 odsto.

Dakle, albanski paradajz će od sada biti hormon našeg rasta, hipofiza ekonomskog i društvenog preporoda Srbije. Bravo!

Ne bih da bilo šta kvarim, posebno ne traženjem igle u plastu sena i pitanjima tipa kako se to za svega pet godina i za svega 90 miliona evra uloženih u razvoj veštačke inteligencije postaje lider u četvrtoj industrijskoj revoluciji. Ili, još bi bilo gore, kako ruku pod ruku idu liberalizacija i etatizacija, oličena u jačanju javnih preduzeća. Ne to, samo jedno pitanje i to ne njima, veselom dvojcu, već nama, egzaltiranoj TV publici.

Hoćemo li poverovati veseloj braći, žalosna nam majka, kada su nam pre samo par dana darivali Zakon o javnim nabavkama koji će konkurenciju pretvoriti u izuzetak, a monopole i direktne pogodbe u pravilo i time nam javno rekli:

Da, mi smo Korupcija lično. Dobro nam došli, bićete opljačkani.

Sve to začinili su leks specijalisom za infrastrukturne projekte, čisto da potvrde brejk!?

Da ne pominjem ništa drugo iz bogate prakse afera. Stvarno ne bih ništa da kvarim. Potrajalo bi, a za izlazak pod blještave reflektore TV spektakla čekaju i neki drugi uveseljavači.

Uveseljavači, ne uzbunjivači!

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • dokle više

    14:48 // 29. 12. 2019.

    Svaka čast na tekstu. Naša surova realnost, javne nabavke leglo korupcije i kriminala, nepotrebne rekonstrukcije i nabavke loših i nepotrebnih softvera ojadili su ovaj narod za stotine miliona evra . Kupujemo nepotrebne stvari a bolesni ljudi čekaju na zakazane preglede po više meseci i da li će ih živi dočekati? Tužno!

  • Milorad

    17:14 // 28. 12. 2019.

    Baš ste me zabrinuli, koliko i razveselili. Zabrinuli, jer smo u dreku do ušiju, a razveselili, jer ću ja biti taj, koji će poslednji vriskati od sreće. Da sam u moći finansijskoj, a ne penzioner sa 20.000.- penzije, kupio bih Vam, za uspešno bavljenje poslom, ŠKODU-SUPER,B I to bez TENDERA.
    U zdravlju i radnom raspoloženju bili, u Novoj godini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: