Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 23. 12. 2017.

Srećna nova 1984!

Za podaništvo je potrebno mnogo talenta. Ali, kao što svaki sportista zna, talenat bez rada ne vredi ni prebijene pare.

Za talenat su zaduženi geni i oko toga, ako niste molekuralni biolog, genetičar lično ili nešto tome nalik, ne treba gubiti previše vremena. Neko ga ima, neko ga nema i to je to.

Ključ uspeha je u radu. Teškom, napornom, iscrpljujućem. Ponekad nadljudskom. Ali se samo tako, mučnim podaničkim podvižništom, otvaraju nebeska vrata i ulazi u carstvo i milost Velikog Brata.

A Veliki Brat te posmatra. Brine o tvojoj duši i tvom umu. Leči. Nagrađuje. Kažnjava. Izvodi na put. Spasava.

Pravila igre čijim se poštovanjem preporučujete Velikom Bratu su jasna i dobro znana. No, za razliku od starog Orvelovskog obrasca, po kojem su pravila bila propisana i obznanjena od strane Ministarstva istine, zaduženog za obesmišljavanje stvarnosti, njeno zamagljivanje i izobličavanje, sejanje nedoumica, dvosmislica i čistih laži, sve prema potrebi i proceni, kod nas se i za ovu stvar pobrinuo Veliki Brat lično.

Tako je Uputstvo za upotrebu udvorištva i podaništva (za medije i sve one koji se tako osećaju, ali i šire, razume se) u cilju dostizanja vlastite sreće na račun sveopšte nesreće, nastalo kao plod njegove moćne imaginacije i superiorne egomanijakalne halucinacije. Ovo Uputstvo, poznatije kao Velika povelja beščašća, koje Veliki Brat daruje svom klečećem, gmižućem i puzajućem stadu, glasi:

  1. Što brutalnije, vulgarnije i banalnije – to je Velikom Bratu valjanije!
  2. Mrzi koga treba, koliko treba i kada zatreba, jer to Njemu treba!
  3. Budi prvi u mržnji, ali prvi i zastani kad više ne treba, da budeš oran i odmoran kad Velikom ponovo ustreba!
  4. Njegov je protivnik neprijatelj naroda, slobode i pravde, sramni otpadnik i ogavni izdajnik!
  5. Falsifikovaćeš prošlost, sadašnjost i budućnost, jer je laž Njegova jedina istina!
  6. Lagaćeš onoliko bestidno i beskrajno koliko Veliki i Njegovi besramno otimaju, rastaču i rasipaju!
  7. Zdrav razum je jeretička ujdurma, svedočanstvo očiju i ušiju se mora žigosati i odbaciti kao najveći greh!
  8. I kokošinjac će postati palata ukoliko iza toga stoji reč Velikog Brata!
  9. Nemoj se nikada pitati da li je dovoljno što pomažeš da se pogase sva svetla slobode, sve dok nije prigušen i poslednji plamičak zdravog rasuđivanja!
  10. I nikada, nikada, ali nikada nemoj razočarati ni naljutiti Velikog Brata!

Eto, toliko od Velikog Brata njima.

Teško da im je mogao uputiti lepšu, ličniju i prisniju čestitku i za ovu Novu 1984. godinu. Nema nam druge nego da se i mi pridružimo opštem ushićenju i svim podanicima, udvoricama i ulizicama poželimo još sramniju i jadniju 1984. godinu! I da ih još samo podsetimo da će, kao i do sada, i naredne 1984. godine svo njihovo beščašće pozlatiti i bogato platiti oni čijim se životima i sudbinama besramno poigravaju!

A za kraj, da ne zaboravimo da nešto poručimo i Velikom Bratu za Srećnu Novu 1984. godinu, jer on od svih najviše tu čestitku i zaslužuje.

Veliki, ni tvoja najveća laž, ni sve laži koje tvoje nesrećne sluge svakoga dana izgovaraju, sva ta planina smeća, korova i otrova, koliko god rasla i ružila svet, nikada neće biti veća od samo jedne istine. A ta istina, tako obična i čista, a samo tebi neuhvatljiva, jeste da je ovo Srbija koja se nije dala ni podala ni mnogo većima i jačima od tebe, pa neće ni tebi. Sve ti je uzalud, za tebe su svi prolazi zatvoreni.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Zivkovic

    14:17 // 26. 12. 2017.

    A Veliki brat napravi Parove,Zadrugu,Farmu .A svaka farma ima stado a kada to stado pocne da raste i trazi vise hrane i bolje uslove za zivot onda ga treba smanjiti raznim merama i zakonima .Pre no sto ga smanjis serviras mu lazno obecanje i nadu za bolje sutra.A stado ko stado ,svi u njemu sakriveni i zaplaseni,cute,izvrsitelji kucaju na vrata.Bez egzistencije si nula i ponizan sluga.Do kada ?

  • Milorad

    18:31 // 24. 12. 2017.

    Dobrašine, Bog ti dobro dao. Za smelost, za pisanije. A, tek za čitanije. Srećom, nema Gulaga. A, nema ni Golog Otoka. Ali ima te nesreće, vremena Orvelovog. Ta, njegova "1984" u krvi nam je. Vuče se za nama kao usud kakav. Da je barem krčag.

  • Genologija

    11:01 // 24. 12. 2017.

    Kamo srece da se vrati ta 1984 godina, bilo je bolje, a da sada ne valja situacija i politika u zemlji dokaz je kratka izjava gospodina iz EU koju su neki mozda culi na TV da Srbiji nece trenutno biti uvedene vize, sto znaci da nas deli tanka linija od sankcija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: