Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:31, 1. 2. 2019.

Vučiću, u kućicu!

Mesecima unazad slušam priče o Vučiću kao diktatoru i sve vreme se pitam čime je zadužio svoje političke oponente kada mu udeljuju ovakav kompliment. Jer, biti diktator, što on nije, zaista nije za pohvalu, ali je neuporedivo časnije nego biti uzurpator, što on jeste. Evo i zašto.

Diktatori, koliko god bili opaki, surovi i zli, ne igraju ni približno toliko prljavo i pokvareno kao uzurpatori. Najpre, po pravilu, otmu vlast oružjem, rizikujući pri tom i svoj život. Brutalno se obračunaju sa svojim neprijateljima, neke pobiju a ostalima prepune robijašnice, zavedu strahovladu, obuku svoje pompezne uniforme i preko njih navuku lente u boji nacionalne zastave, i uz pomoć vojske i policije vladaju koliko im se posreći. I što je najvaznije, nikoga ne lažu i ne ubeđuju da nisu ono što jesu. Naprotiv. Jer, kakva bi to diktatura bila, kada bi diktator od naroda kog tiraniše skrivao da je diktator!?

Za razliku od diktatora, uzurpator na pokvaren, prljav, kukavički i prezira dostojan način, korak po korak, lažući, naplakujući, prepodobljavajući se i pretvarajući da nije ono što jeste, otima od građana instititucije, pokorava medije, poništava političke slobode, zloupotrebljava resurse, ponižava političke protivnike, lešinari na ljudskoj muci. I, što je najvažnije, krši Ustav i zakone sopstvene zemlje i vlada u suprotnosti sa mandatom koji je dobio od građana. U suštini, govoreći jezikom biologije, uzurpator je spermatozoid koji nije imao tu sreću da evoluira u višu formu, odnosno diktatora.

Pošto je, nadam se da se oko toga nije teško složiti, Aleksandar Vućić reprezentativni primerak uzurpatora, što je samo po sebi prilično bedno i stanje i zvanje, predlažem mu jednu od dve stvari.

Prva je da smogne sve svoje snage i da, kao pravi muškarac kojeg istorija nije ničemu naučila, proglasi otvorenu diktaturu, pa šta mu Bog da.

Druga, ako ne sme ili već nije sposoban da se vlada i da vlada u skladu sa svojom istinskom političkom prirodom, da se hitno vrati u ustavne okvire i na kratko produži svoj mandat u skladu sa članom 112 Ustava Republike Srbije (to je ona kućica iz naslova teksta) kojim su propisane nadležnosti Predsednika Republike.

Prema tome, ako si makar malo patriota, a lažno se predstavljaš kao najveći, i ako ti je iole stalo do ove zemlje - nazad u svoju kućicu, do prevremenih, slobodnih i postenih izbora, ili ćeš se suočiti sa istinskim besom građana Srbije prema kojima će sadašnji protesti izgledati kao rafinirana pozorišna predstava.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladica

    14:28 // 1. 2. 2019.

    Dosta toga si, Dobrašinoviću, u pravu. Ali, s obzirom da si, pre samo nekoliko godina, zdušno podržavao i Vučića i Nikolića i SNS, ti bi takođe trebalo da ideš u kućicu.

  • Zarobljena drzava

    17:42 // 29. 1. 2019.

    Iako se slazem sa puno stavova u kolumni, spustanje recnika na nivo naprednjaka ne mogu da podrzim. Nisam ni mogao ceo tekst da procitam do kraja. Srbiji je potrebna alternativa Vucicu, a ovakav recnik pokazuje vise prilagodjavanje ovom sistemu nego alternativu.

  • Znamo se dobro Dobrasinovicu

    12:43 // 29. 1. 2019.

    Odlican tekst! Mada se potkrala „mala“ greska koja to i ne mora da bude obzirom kome je upucen tekst. Naime, spermatozoid ne evoluira vec po oplodnji jajne celije ulazi u embrionalni a po rodjenju u ontogenetski razvoj, mada to vec nije spermatozoid vec embrion i kasnije jedinka. Mada ima tu istine jer Vucic ne moze da evoluira vec samo da devoliuira jer politicki spermatozoid. Pa cak i da je ameb

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: