Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 4. 8. 2020.

Zašto ćutiš Srbijo?

Zato ne čudi što je srpska vlast, odnosno Aleksandar Vučić, predsednik ove zemlje, poslao signale "razumevanja“ liderima Srba u Hrvatskoj pre nego sto su doneli odluku o učešću u proslavi tragedije sopstvanog naroda. Još je manje čudno to što su lideri Srba u Hrvatskoj odlično razumeli Vučićevo "razumevanje“. Najmanje čude motivi hrvatskih vlasti, jer, pristanak na zločin od strane žrtve, isto je što i potiranje, odnosno brisanje zločina.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Naprednjak iz Komrena

    08:20 // 5. 8. 2020.

    Dobrašinoviću, ajde malo oladite sa prozivkama, i ti i tvoji kompanjoni iz nevladinih organizacija. Radite bre nešto korisno. Ne uspevate na izborima da promenite vlast, pa samo kukate i minirate, rušite, protestujete. Čas si ekonomski ekspert, čas si nacionalista. Srbi iz Hrvatske su građani Hrvatske i njihova stranka je član vladajuće koalicije, normalno da će da učestvuju na praznicima.

    • Djunta

      15:15 // 5. 8. 2020.

      Nije lako biti naprdnjak iz Komren . Izgleda da, do tamo, nije doprla vest da NVO nisu izlazile na izbore, pa nisu mogle ni da dobiju a ni izgube ! Rts, Pink, Prva i Happy totalno vas zatucase ! Proslava Oluje nije praznik, vec slavlje pobede,koja je zacinjena ubistvom neduznih Srba, koji su napustali svoje domove ! Nije normalo, zarad mrve vlasti, pljunuti na svoje mrtve !

  • Decak

    23:43 // 8. 8. 2020.

    Ако су нам важни МИР и БУДУЋНОСТ НАШЕ ДЕЦЕ, онда је важније градити мостове пријатељства са суседима него пребројавати мртве из прошлих ратова. Као што раде паметни народи. После три страшна рата (1870, 1914, 1939) Французи и Немци су саградили заједницу у којој већ 70 година владају мир и просперитет. Заједницу у коју су временом ушли скоро сви европски народи.

    • Marko

      00:02 // 10. 8. 2020.

      Dečače, nisu Nemci sagradili ništa sa Francuzima, niti bilo kim drugim. Nemci su OKUPIRANI posle rata i sve što su radili na političkom planu, radili su zato što su bili primorani da urade. Koliko će ta zajednica opstati, videćemo. A za građenje mostova prijateljstva koje pominješ su neophodne obe obale. Ne može se prijateljstvo graditi sa nekim ko veliča i slavi genocid nad tobom.

    • AntiPA

      00:14 // 15. 8. 2020.

      Dečače, nadam se da buduće generacije donose razmišljanje kao tvoje. Ovu generaciju su zarazili bolesnim nacionalizmom, uterali su komplekse ljudima zbog kojih starije generacije ne mogu da smognu snagu da se izdignu do pogleda koji si opisao. Tako je i u Srbiji i u Hrvatskoj. Kad shvatimo da su svi zlocinci razlicitih nacija zapravo isto zlo, tek će se onda pojaviti nada.

  • Suzana

    15:35 // 5. 8. 2020.

    Bravo, gospodine Dobrasinovicu!

  • Micko

    00:31 // 5. 8. 2020.

    Sve su to gluposti i nagađanja a politika trazi stalno prigađavanje. Ovde se uzimaju za primer Jevreji i Nemci a ima sijaset primera gde je jedan narod ili njegovi pojedinci morali da progutaju žabi da bi izvukli najbolje. Zar nije naš veliki kralj Milutin morao da preda svog sina Nogaj kanu ili carica Milica svoju ćerku Bajazitu i Srbi su na kraju ipak opstali. Srbi u Hr znaju kako.

    • Vuka

      15:56 // 2. 11. 2020.

      Srbi u Hr nisu mogli "opstati" zato jer su NASTALI tek u 20. stoljeću, kada je jedan dio ruralnih Vlaha pristao odigrati ulogu srpske iredente koja služi "opravdanju" srpskog osvajačkog rata. Inače baš ti Kordunaši i Banijci su se u 1. svj. ratu javljali kao dobrovoljci u rat na Srbiju.
      OPSTALI su hrvatski pravoslavci.

  • Zika Jankovic

    09:08 // 6. 8. 2020.

    Ne znam vise cemu ovakvi tekstovi. Sta je cilj ovakvog pisanja?
    Ako smo videli da dosadasnjom politikom nismo nista uradili, hajde da je promenimo. I to treba da se primeni na sve aspekte zivota. Ovakvi tekstovi su iz prve polovine 90tih godina.

    • Dragan R

      19:05 // 17. 8. 2020.

      Ja imam isto tako "razuman", ali još bolji predlog. Ako smo videli da kao Srbi stotinama godina nismo ništa uradili, ajde to da promenimo. Ajde da kolektivno pređemo u Hrvate (i katolike, normalno) i Bošnjake (i muslimane, normalno) i Bog da nas vidi. Zašto baš u njih a ne neke druge? Zato što nam je to poznato, jer smo to već radili vekovima. Da nismo pomenutih ne bi danas ni bilo-

  • Gari

    13:48 // 4. 8. 2020.

    Svaka rec na mestu!!!!!
    Kao i uvek, Srbi su sami sebi NAJVECI NEPRIJATELJ!!!!!!

    • Bata Petrović

      20:28 // 4. 8. 2020.

      Današnji Srbi, ovakvi, kakvu su - NE ZASLUŽUJU DRŽAVU, NISU JE DOSTOJNI, to su jASno POKAZALI na poslednjim FALSIFIKOVANIM IZBORIMA.
      ZATO će neminovno uslediti događaji koji će UBRZATI rastakanje države, kao logična pisledica dijalektičkih zakona društva.

  • Decak

    21:37 // 5. 8. 2020.

    Vazno je videti buducnost. Vazna je saradnja, dijalog. Suzivot.
    U tom svetlu pozdravljam gest Borisa Milosevica

    I, da ne zaboravim. Beogradski ministri Dacic i Vulin (i dnevnik POLITIKA), celo vreme predstavljaju danasnju Hrvatsku kao ustasku drzavu. To je pogubno za Srbe koji zive u Hrvatskoj.

    • djole

      18:05 // 6. 8. 2020.

      Dečače, nema budućnosti bez prošlosti. Ne mogu početi saradnju od nule oni kojima su ubdjoleili, klanjem, maljem ili ekserom zakucanim u teme, roditelja, sestru, brata ili dete. A takvih je devedeset procenata! Ako se smeješ na ovaj procenat, zlurad si. Hrvati su u prošlom veku tri puta srpskom krvlju rušili tu saradnju i taj tvoj suživot! A činili su zlodela prema Srbima u devetnaestom veku.

    • djole

      18:08 // 6. 8. 2020.

      I da i ja ne zaboravim, pusti Ti Vučića, Dačića i Vulina. Jedino što su ta trojica izgovorila u poslednje tri decenije

    • djole

      18:23 // 6. 8. 2020.

      Da i ja ne zaboravim. Znate Vi dobro ko su Dačić, Vulin i Vučić. To što današnju Hrvatsku nazivaju ustaškom državom, jedina je istina od svega što su izjavili u poslednje tri decenije. Čoveče, oni ti neće reći istinu ni kad ih pitaš koliko je sati! Ako ne za više, slagaće te bar za pet minuta, što je dovoljno da zakasni na dejt, avion za odlazak u Kanadu, ili razgovor za posao u stranoj kompaniji.

  • Дечак

    20:07 // 10. 8. 2020.

    Поздрављам долазак Бориса Милошевића у Книн. Као учесник власти, ССДС ће се успешније борити против срамних појава као што су забрана ћирилице, толерисање поздрава “за дом спремни”, националистичка дивљања навијача и економско запостављање области у којима живе Срби.

  • Boki

    00:13 // 5. 8. 2020.

    Hr je danas podjeljenija jos vise nego na vece pred rat sa jos labavijim granicama..

  • Prvoslav Mladenovic Prle

    21:44 // 8. 8. 2020.

    "Oslobodite se ljudi koji dele samo prigovore, probleme, katastrofalne price, strah i osudjivanje drugih.Ako neko trazi kantu za bacanje njegovog smeca, neka to ne bude vas um".
    Dalai Lama

  • Небеска Србија

    20:47 // 4. 8. 2020.

    Проклет био свако ко опрости и заборави.

  • Ivan

    22:43 // 6. 8. 2020.

    Ćutimo,radi ličnih interesa i bogaćenja.....!

  • Dragan Petrovic

    07:20 // 13. 8. 2020.

    Mostovi prijateljstva???Pa decki se radjaju sa genom za srbomrznju...na jednoj crkvi u Augsburgu pise slovo austrougarskim konjusarima"Sacuvaj nas Boze gladi,kuge i hrvata" Toliko o mostovima...nikad ih nece biti posle ovih povijesnih klanica i Ndh...

    • Vuka

      16:12 // 2. 12. 2020.

      Na kojoj "crkvi u Augsburgu" je taj natpis? Da nije možda napisan na zidovima hrama srpskih laži i huškanja? Zajedno sa kompletnom "srbofobijom" koja je stvorena u kancelarijama srpske ratne propagande i nigdje drugdje. U "srbomržnju" vjeruju jedino Srbi, ostali samo slegnu ramenima na tako očitu izmišljotinu.

      A ti "srpski lideri u Hrvatskoj" su "hrvatskim srbima" istaa tlaka kao vama vučićevc

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: