Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Dobrašinović

 • Slučajevi

  Gotovo da je čitav vek prošao od kada je Danil Harms počastio čovečenastvo ovom i mnoštvom drugih bravuroznih literarnih minijatura, parodija i karikatura, za šta je, od Staljinove tajne policije, početkom 1942. godine nagrađen smrću od gladi u Lenjingradskoj zatvorskoj bolnici. To je, razume se, u to vreme bila najznačajnija književna nagrada namenjena podrugljivcima, defetistima i ostalim smutljivcima.

  (1) detaljnije
 • Izbori 2016

  Sva Srbija složno glasa Vučić Aca i Vebera Maksa

  Nakon što je, u leto 1948. godine obznanjeno i razglašeno da "Peti kongres složno glasa druga Tita i Đilasa...", po mnoge glasače i neke neglasače došli su skakavci. A onda su nastupila vunena vremena. 

  (2) detaljnije
 • Nekoliko pitanja za Olju Kovačević

  Hajte sad Vi. Ali ne u maniru Da Možda Ne, koju će (emisiju), ukoliko je reda i zakona, već od idućeg četvrtka umesto Vas voditi neko ko ima uporište u izbornoj volji građana, već fino, tečno, tiho, onako nečujno, da Vas ceo svet razume.

  detaljnije
 • Perišiću!?

  Zoran Perišić, još uvek gradonačelnik Niša, pre nekoliko dana je iznenadio javnost tvrdnjom da ga ima! Reč je, navodno, o mejlu. 

  (6) detaljnije
 • Idiotizovanje Srbije

  Naš strah, ćutanje i pristajanje na svaki oblik neslobode, njihovi su jedini saveznici. Oni su uslov njihovog opstanka i zalog naše propasti.

  (5) detaljnije
 • Srbija-pod-maskama.jpg

  Srbija pod maskama

  Na dugom putu borbe za suzbijanje protivprirodnog i anticivilizacijskog nasleđa, nikako ne bi valjalo zaboraviti da ideološki, politički i poslovni monopoli rastu samo na drvetu neslobode, koje se, kako nas je Mihiz učio, mora lomiti, lomiti i na kraju polomiti.

  detaljnije
 • Krelfi - snimi sebe dok nameštaš tender

  Gradonačelnik Niša i njegovi najbliži saradnici lansirali su upravo ono što je nedostajalo korisnicima društvenih mreža, a najviše onima koji, u ime naroda i u njegovom najboljem interesu, uporno i svakodnevno kradu, otimaju i uništavaju sve što im dođe do ruku.

  (9) detaljnije
 • Aleksandar Vučić

  Vučiću, ućuti i radi!

  Krajnje je vreme da se prestane sa pravljenjem medijskog cirkusa od tragedije koja je pogodila gradjane Srbije. 

  (59) detaljnije

Naši autori