Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Dobrašinović

 • Pobednik

  Kada se pred Srbima, lakovernima i politički podatnima, slika izbistri, a izbistriće se, pred sobom će, u krhotini u koju je sve pretvoreno, videti živi odraz rasčovečenja koje će, na kraju, u prah survati i svoga nosioca, onog koji u laži i od laži živi i lažima vlada.

  (2) detaljnije
 • Vučiću, u kućicu!

  Mesecima unazad slušam priče o Vučiću kao diktatoru i sve vreme se pitam čime je zadužio svoje političke oponente kada mu udeljuju ovakav kompliment. Jer, biti diktator, što on nije, zaista nije za pohvalu, ali je neuporedivo časnije nego biti uzurpator, što on jeste.

  (3) detaljnije
 • Vučiću, nisi ih dostojan!

  Zbog toga, 12. oktobra 2018. godine na otkrivanju spomenika besmrtnim junacima Topličkog gvozdenog puka neće biti Topličana, njihovih potomaka i poštovalaca. Ali će zato biti svih onih iz prethodnog pasusa, svih onih koji ih nisu dostojni, predvođenih čovekom besmisla i uzaludnosti, slikom našeg trenutnog poraza - Aleksandrom Vučićem.

  (12) detaljnije
 • U pamet se, Vučiću!

  Apslolutno me, kao sto već rekoh, ne zanima Vuk Jeremić, niti to da li je predvodnik ili deo nekakve skupine lopova koja podmićuje afričke lidere. Nešto me je za to baš briga. Ali me veoma zabrinjava što neko ko je glasovima građana moje zemlje izabran za njenog predsednika, ne samo da uzurpira vlast i moć, poništava institucije i gazi pravni poredak, već na sebe, u cilju još jednog banalnog obračuna sa političkim protivnicima, navlači masku i ruho lude koja Srbiju pretvara u pozornicu srama i beščašća.

  (11) detaljnije
 • Srećna nova 1984!

  Veliki, ni tvoja najveća laž, ni sve laži koje tvoje nesrećne sluge svakoga dana izgovaraju, sva ta planina smeća, korova i otrova, koliko god rasla i ružila svet, nikada neće biti veća od samo jedne istine. A ta istina, tako obična i čista, a samo tebi neuhvatljiva, jeste da je ovo Srbija koja se nije dala ni podala ni mnogo većima i jačima od tebe, pa neće ni tebi. Sve ti je uzalud, za tebe su svi prolazi zatvoreni.

  (4) detaljnije
 • Građanin opasnih namera

  Da pre nekih godinu i po dana, uoči samih predsedničkih izbora, u emisiji uživo nisam izgovorio da je Saša Janković Vučićev trojanac, sada ovo ne bih pisao. I tako je dovoljno, čak i previše onih koji su mu do juče bili bliski, a koji danas o njemu govore loše, veoma loše. A tek nadolaze oni koji će o Jankoviću govoriti još mnogo gore.

  (5) detaljnije
 • Slučajevi

  Gotovo da je čitav vek prošao od kada je Danil Harms počastio čovečenastvo ovom i mnoštvom drugih bravuroznih literarnih minijatura, parodija i karikatura, za šta je, od Staljinove tajne policije, početkom 1942. godine nagrađen smrću od gladi u Lenjingradskoj zatvorskoj bolnici. To je, razume se, u to vreme bila najznačajnija književna nagrada namenjena podrugljivcima, defetistima i ostalim smutljivcima.

  (1) detaljnije
 • Izbori 2016

  Sva Srbija složno glasa Vučić Aca i Vebera Maksa

  Nakon što je, u leto 1948. godine obznanjeno i razglašeno da "Peti kongres složno glasa druga Tita i Đilasa...", po mnoge glasače i neke neglasače došli su skakavci. A onda su nastupila vunena vremena. 

  (2) detaljnije
 • Nekoliko pitanja za Olju Kovačević

  Hajte sad Vi. Ali ne u maniru Da Možda Ne, koju će (emisiju), ukoliko je reda i zakona, već od idućeg četvrtka umesto Vas voditi neko ko ima uporište u izbornoj volji građana, već fino, tečno, tiho, onako nečujno, da Vas ceo svet razume.

  detaljnije
 • Perišiću!?

  Zoran Perišić, još uvek gradonačelnik Niša, pre nekoliko dana je iznenadio javnost tvrdnjom da ga ima! Reč je, navodno, o mejlu. 

  (6) detaljnije

Naši autori