Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 2. 12. 2015.

Bine i Niče, Niš vam kliče!

Autor

Suosnivač Južnih vesti

Srbiju su kao zemlju sa jasnom perspektivom savetovala razna velika imena svetske ekonomije, bezbednosti i ostalih bitnih tema od značaja za naš narod.

Ne mogu a da se ne otmem utisku da su upravo ta savetovanja recimo Guzenbaura ili svetskog „Mačora“ Strosa Kana dovela Srbiju do ove tačke gde nam sve dobro ide.

Poneseni uspesima u sektorima ekonomije, ljudskih prava, građevine, naše mudro rukovodstvo brže bolje je, razmišljajući kako da ojača snage bezbednosti izložene konstantnim državnim udarima naroda koji nije dovoljno mudar da razume reforme, učinio pravi korak. Pogodite koji! Pa angažovao je stručnjaka. Koga? Pa ko je više neprijatelja ubio od Stivena Sigala? Niko!

Dakle, od danas naše specijalne snage obučavaće lično Stiven Sigal. Kada na skorim protestima policija pritisne, a vi osetite da neko hoće da vam „privrne vrat“ onako, odjednom, a vi se setite: Segalova škola...

Jedan od popularnijih snimaka na „YouTube“-u gde predsednik Nikolić pokazuje svoju naklonost ka viteštvu i borilačkim veštinama izvodeći „maj geri“ verovatno je deo pripreme za prijem Gospodina Sigala, a znamo dobro koliko predsednik voli da udovolji domaćinima.

No, velike disproporcije u razvoju Srbije i razvoju Niša nešto su što predstavlja problem lokalnim vlastima. Nacionalna vlast ima čime da se pohvali, lokalna nema i - eto problema.  No, gde ima problema, svakako ima i rešenja. Lokalna vlast, iako pokušava da se ugleda na nacionalnu, nekako uspe da promaši ljude od kojih treba tražiti pomoć i podršku.

Zamislite, recimo, kako bi jedan Brus Li dobro došao gradu da se obračuna sa ovima što se bune oko toplane ili recimo jedan Nik Sloter da otkrije ko je novinarima dao snimke sa sastanaka veća na kojima se dogovaraju nameštanja tendera. Wow... Nišavske vreline...

Mada, realno, ovoj garnituri kao svetnik najviše bi „leg’o“ jedan Mr Bean, jer načine rešavanja problema koje je on godinama usavršavao, nekako idu od ruke ovoj vlasti... prirodno...

Mada, kad bolje razmislim... nisam siguran ko bi tu od koga učio....

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: