Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:44, 29. 10. 2010.

Evropo ****m te !

Prosečan stanovnik recimo južne Srbije svakodnevno se suočava sa pojmom EVROPA, bolje rečeno Evropska unija, koje ionako mnogi izjednačavaju i ne sluteći da je recimo i majka nam Rusija u Evropi, ali nije u famoznoj Evropskoj Uniji.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nebojsa

    09:18 // 30. 10. 2010.

    Sjajan tekst,čestitke.

    Ima tu još nešto. Kada Srbija napokon bude neke 2078.primljena u EU,i kada svi pobegnu iz iste jer im se ne isplati, Srbija će ostati na braniku EU da brani ideju iste...

    A naslovnu rečenicu ''Evropo ****m te'' sve češće govorim i nikada u afektu.

  • Jelena

    19:00 // 31. 10. 2010.

    Ne razumem poentu teksta...

  • Dragan Petkovic

    16:31 // 1. 11. 2010.

    Tekst pre svega govori o tome da nema dovoljno informacija o procesu EU Integracija. Da niko ne govori o tome sta taj proces znaci za obicne gradjane, kako utice na njihov zivot i sta im donosi. Nekako je cela prica u tranziciji suvise apstraknta i gradjani su izgubljeni u svemu tome. Debatu o EU i samom procesu tranzicije treba voditi svuda i na svakom koraku. Treba objasniti stanovnistvu sta ono ima od svega toga a ima puno toga. Ipak gradjani svoje odluke treba da donose u skladu sa svojim saznanjima, sa razumevanjem, sa odlukom sta je za njih najbolje a ne u skladu sa odlukom vecine ili predizbornih reklama. Put u EU je pravi put ali necemo imati demokratsko drustvo dok svako od nas ili bar velika vecina i ne razume ZASTO !

  • nk evropejka

    14:32 // 2. 11. 2010.

    kada neko pokusa, i uspesno pogura pricu, debatu o EU, procesu evropskih integracija i Srbiji u tom procesu, najcesce je okarakterisan kao "prodavac magle". E, da nam je vise tih "prodavaca magle", mozda ne bi usli u EU 2078, mozda bismo sada vec bili u njoj

  • nislija

    16:39 // 2. 11. 2010.

    @nk evropejka, nije zlato sve što sija. Da je EU od zlata, način na koji nam se predstavlja nije ni malo normalan.
    Većina zemalja EU prizna nezavisno Kosovo (ili podrži tu ideju), nama se priča kako Kosovo nije cena ulaska u EU.
    Kaže nam se da Mladić nije uslov za ulazak u EU ali i da nam još njegovo privođenje pravdi stoji na putu zelenog svetla EU. Niko drugi se ne pominje a potpisujem, kada se ovo sa Mladićem završi dolazi na red ''još samo'' Hadžić.

    Kako drugačije reagovati na ucene koje to jesu nego psovkom iz naslova ove kolumne?

    A i da je zlato sve što sija, nije sigurno da je dobro po zdravlje, naročito kada su oko tebe gladne oči.

  • Jelena

    18:19 // 3. 11. 2010.

    Ok, hvala na objašnjenju, slažem se u potpunosti! Samo, ja se bojim da mnogima odgovara neznanje i neobaveštenost jer je to pogodno tlo za manipulaciju...

  • MasterHaosis

    01:20 // 4. 11. 2010.

    Stvarno više dojadiše više sa tom Evropom i evroatlantskom integracijom, jebala ih više i unija i sve.
    Šta je danas Evropa? Pogledajte pariz, pogeldajte Madrid, Grčku. Samo pobude, maltene građanski rat samo što ne izbije. Pogle Italija kolko je prsla kad dozvoljava ovolko da bude mafijaška zemlja.
    Takođe ako je Evropa samo one gej parade širom Evrope, onda nemam više o čemu da govorim.Pa dosadili više i Bogu i ljudima sa tome, samo na vestima čuješ jedne te iste reči iznova i iznova, sve prodaše strancima a rezultata nigde nema.

  • Dragan Petkovic

    15:21 // 10. 11. 2010.

    Nije mi zamisao da ulazim u diskusiju i slazem se sa time da se prica o EU Integracijama uglavnom vezuje za uslovljavanja, Haski Tribulnal i slicne stvari... Na srecu Evropska Unija nije samo to...
    Za mene proces EU Integracija jeste jedna pomocna alatka da se sprovede proces tranzicije i reforma drustva koja nam je vise nego neophodna. Protesti u pomenutim gradovima odrazavaju visok stepen gradjanske svesti a ne divljastva. Iako nije sve tako crno i uvek moze bolje, ja bih privi bio deo protesta kad je reforma socijlnog fonda u pitanju recimo, kada su u pitanju neke privatizacije i sl.. Nazalost nasa gradjanska svest i briga o samom sebi je na jako niskom nivou. Jos jedna stvar, niko iz EU ne zeli da pobegne u Srbiju a odavde bi najmanje svako drugi otisao glavom bez obzira.. toliko o tome koliko je lose Francuskoj, Nemackoj pa i Italiji...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: