Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:34, 22. 1. 2018.

Pauk

Pauk foto Nikola Marković
Foto: Nikola Marković
Autor

Suosnivač Južnih vesti

"Pauk" koji vreba automobile ispred Doma zdravlja i Klinike za ginekologiju u Nišu je možda najbolji primer kako se lokalna samouprava odnosi prema svojim građanima. Posle se pitamo zašto građani ne veruju lokalnoj samupravi. Pa zašto bi, kada ih onda kada im je najteže dere i krade?!

Pre nekoliko dana, u nadi da se parkiram pored Doma zdravlja u Nišu, vozeći suprugu u poodmakloj trudnoći, naiđem, naravno, na kamion Parking servisa.

Nekako sam našao parking, par ulica dalje. I dok se po kiši, pešaka vraćam ka Domu zdravlja, vidim kamion Parking servisa kako priprema auto. "Jugo", naravno. Dok okupljeni građani pokušavaju da ubede nemilosrdnu ekipu da ne nose auto, momci, vidi se i ne razmišljaju da odustanu.

Pakuju "Jugića" i odvoze.

SRAMOTA.

Slažem se, parkirao se čovek na trotoaru ispred zgrade, ali je i pritom ostavio mesta da prođu kolica i pešaci. Možda je vodio dete kod lekara, možda slabo pokretnog oca ili majku. Šta god da je u pitanju, kao ni ja, nije imao šanse da nađe parking koji je pristojno blizu za bilo kakvu aktivnost u Domu zdravlja.

Kazna koju će morati da plati, ne računajući šok, bes i nervozu je četvrtina vrednosti njegovog automobila.

Potpuno identičnu stvar sam svojim očima video, a znam i prijatelje kojima se to dogodilo da u žurbi odjure na Ginekološku kliniku sa ženom i da posle samo 10 ili 15 minuta moraju po auto na plac Parking servisa.

Na taj deo trotoara, gde su inače ranije bila iscrtana parking-mesta, sada je zabranjeno parkirati, pa brže bolje eto kamiona Parking servisa.

Pa ako je stvarno to parkiranje problem, pošaljite jednog saobraćajca neka upozorava ljude i napiše kaznu od 2.500 dinara! Ne da "pauk" odnosi kola ionako napaćenim ljudima.

Da li je svrha "pauka" da u ekstremnim situacijama omogući nesmetani saobraćaj ili da na teret građana pravi prihode za zapošljavanje stranačkih kadrova?

U 2016. godini, Parking servis je imao prihod od 348,5 miliona dinara.

Za 2017. je najavljeno 425,6 miliona. Šta prodaje Parking servis?

Dakle, skoro 500 miliona dinara dodatno plaćamo naš zajednički prostor i to što nam odnose automobile. Da li je to u interesu građana?

Pauk foto Nikola Marković Foto: Nikola MarkovićSvi odlično znamo koja količina skupih automobila je konstantno parkirana na mnogim loklacijama u gradu, gde taj isti kamion koji odnosi "jugiće" ne sme ni da prođe.

Uvek, ali uvek je gomila najskupljih automobila parkirana na Bulevaru Nemanjića, pored kafića niz Bulevar kod Parka Svetog Save. Traka za skretanje desno praktično ne funkcioniše.

Kod kafane Stara Srbija najskuplji džipovi su parkirani u pešačkoj zoni. Da ne pominjem parkiranja u Voždovoj ulici ili Ulicu Nikole Pašića…

Ukoliko Grad Niš i javna preduzeća kojima upravlja na ovaj način rade za svoje građane, mogu samo da očekuju da isto to od svojih građana i dobiju.

Uzmite se u pamet, ljudi!

Nećete zauvek biti na pozicijama, a muke sa kojima se suočavaju vaši sugrađani danas, čekaju sutra vašu decu i vaše unuke.

Ako ne razumete javni interes, nadam se da makar ovoliko razumete.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    08:27 // 23. 1. 2018.

    Novi fazon im je nabavka vozila iste boje i modela da ne deluju upadljivo. Ne bih se čudio da angažuju konje iz naselja stočnog trga i zvezde za šlep kako bi što više odneli vozila.

  • Nn

    01:08 // 23. 1. 2018.

    Da je briga u pitanju ne bi se kažnjavalo prekoračenje brzine od 1kmh, umesto kamera za crveno na najgorim raskrsnicama bi se gradili kružni tokovi, umesto behaton trgova bi se asfaltirale ulice..i pauk bi nosio gde je kritično, a ostalo saobraćajac i obična kazna.
    To znaju i oni i mi, ali isto tako znaju i da mogu šta hoće i da neće biti posledica (osim što mi komentarišemo po internetu).

  • Numancia

    18:49 // 22. 1. 2018.

    Dragane,mladi covece,apel treba uputiti potencijalnim zrtvama pauka,a ne Parking servisu!Ali,avaj,oni psuju i placaju,jer nemaju nikakav vid solidarnosti,po sistemu-nece mene,a,za drugog briga me!
    100000 Grka se okupilo u Solunu,zbog moguceg imena Makedoniji,pa ti vidi svest,savest i sta je nacionalno jedinstvo!
    Dobri su ovi psiholozi,znaju da smo zatucani i samozivi ,i da nemaju opasnosti od nas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: