Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Petković

 • Đokovići i Praznodžepovići

  Iako znam da će velika većina da hejtuje ovakvo pisanje na ovu temu, jednostavno nisam mogao, a da ne podelim svoju verziju razmišljana na sveopšte popularnu temu, a podstaknut pompom i hajkom oko dolaska Novaka Đokovića u Niš.

  (33) detaljnije
 • Izbori 2016

  Ponavljači opet ponavljaju

  Ponavljanje bi trebalo da predstavlja jednu od tehnika da onaj ili oni koji nisu nešto savladali ili uradili kako valja, u ponovljenom pokušaju to i urade. Nažalost, kod nas od ponavljanja vajde nema, bar za one koji nisu ponavljači. 

  (2) detaljnije
 • Bine i Niče, Niš vam kliče!

  Dakle, od danas naše specijalne snage obučavaće lično Stiven Sigal. Kada na skorim protestima policija pritisne, a vi osetite da neko hoće da vam „privrne vrat“ onako, odjednom, a vi se setite: Segalova škola...

  detaljnije
 • Pišanje na keju & pišanje po keju

  Većina nas, koja je provela svoj učeničke ili studentske dane na keju, zna koliko kej nije samo mesto za okupljanje. To je više stvar izbora da pijete pivo sa drugarima, svirate gitaru umesto da izađete u „Studio“, „Formulu“ ili ne znam gde već.

  (4) detaljnije
 • Niške bajke - samo za 18+

  - Baba, baba, hoćeš li da mi kupiš poklon za Novu godinu od onih para što mi čuvaš? - Nema poklona ni Deda-Mraza ove godine, sine! Kriza je, moramo da štedimo. Čuo si šta je rekao deda.

  (3) detaljnije
 • Idi Perišiću, operiši, aman!

  Gradonačelniku Niša profesoru doktoru Zoranu Perišiću ne smeta "Beograd na vodi". Gradonačelniku Niša ne smeta zapošljavanje partijskih kadrova iako ih sud proglašava nezakonitim...

  (27) detaljnije
 • Beograd na vodi

  Beograd na vodi, Niš u blatu

  Još jedna predizborna kampanja za izbor poslanika za republički parlament kao glavni adut ima arhitektonska čuda u Beogradu.

  (43) detaljnije
 • Od Rusije s` ljubavlju

  Smatram da je budućnost Srbije u Evropskoj Uniji, kao i da ne postoji način da uđemo u Rusku Federaciju, no ne mogu da se otmem utisku da gore pomenuta federacija polako ulazi u nas.

  (29) detaljnije
 • Ti će mi kažeš

  Pitanje: ''Na koj način prosečan stanovnik Srbije donosi zaključke i formira stavove'', po meni prelazi iz istražavčke u duboko filozofsku temu, ali se ne može reći da naš narod ne poseduje stav.

  detaljnije
 • You want me, do I want you ?

  Na Balkanu, kako kažu neimenovana istraživanja, žive najbolji ljubavnici. Ne zna se da li je zbog klime, geografskog područja, domaće hrane ili čega već, ali tako je. 

  detaljnije

Naši autori