Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Petković

Suosnivač Južnih vesti

  • Kako to mislite - nema lokalnih medija?

    Ovih dana, sve češće se provlači ideja da lokalne medije, pošto su ozbiljno i stalno pod pritiskom sadašnjeg režima i teško žive, treba jednostavno ugasiti i to tako što će njihovu ulogu da preuzme neki nacionalni građanski orijientisan medij.

    (3) detaljnije
  • Kako je Niš od simbola slobode, postao grad rampi

    Poslednja saga sa naplatnim rampama fenomenalno pokazuje da je Niš od grada što je nekada bio, postao mali miš. Miš koga svi jašu, komadaju ga, igraju se sa njim kako hoće, a još su manji miševi koji na sve to klimaju glavom samo ćute i sramežljivo dižu ručice. Dizali su ručice kada je Nišu uzet aerodrom, dižu ih sada kada Nišu stavljaju rampe gotovo posred grada.

    (7) detaljnije
  • Pauk foto Nikola Marković

    Pauk

    U 2016. godini, "Parking servis" je imao prihod od 348,5 miliona dinara. Za 2017. je najavljeno 425,6 miliona . Šta prodaje "Parking servis"? Dakle, skoro 500 miliona dinara dodatno plaćamo naš zajednički prostor i to što nam odnose automobile. Da li je to u interesu građana?

    (8) detaljnije
  • Đokovići i Praznodžepovići

    Iako znam da će velika većina da hejtuje ovakvo pisanje na ovu temu, jednostavno nisam mogao, a da ne podelim svoju verziju razmišljana na sveopšte popularnu temu, a podstaknut pompom i hajkom oko dolaska Novaka Đokovića u Niš.

    (36) detaljnije
  • Izbori 2016

    Ponavljači opet ponavljaju

    Ponavljanje bi trebalo da predstavlja jednu od tehnika da onaj ili oni koji nisu nešto savladali ili uradili kako valja, u ponovljenom pokušaju to i urade. Nažalost, kod nas od ponavljanja vajde nema, bar za one koji nisu ponavljači. 

    (2) detaljnije
  • Bine i Niče, Niš vam kliče!

    Dakle, od danas naše specijalne snage obučavaće lično Stiven Sigal. Kada na skorim protestima policija pritisne, a vi osetite da neko hoće da vam „privrne vrat“ onako, odjednom, a vi se setite: Segalova škola...

    detaljnije
  • Pišanje na keju & pišanje po keju

    Većina nas, koja je provela svoj učeničke ili studentske dane na keju, zna koliko kej nije samo mesto za okupljanje. To je više stvar izbora da pijete pivo sa drugarima, svirate gitaru umesto da izađete u „Studio“, „Formulu“ ili ne znam gde već.

    (4) detaljnije
  • Niške bajke - samo za 18+

    - Baba, baba, hoćeš li da mi kupiš poklon za Novu godinu od onih para što mi čuvaš? - Nema poklona ni Deda-Mraza ove godine, sine! Kriza je, moramo da štedimo. Čuo si šta je rekao deda.

    (3) detaljnije
  • Idi Perišiću, operiši, aman!

    Gradonačelniku Niša profesoru doktoru Zoranu Perišiću ne smeta "Beograd na vodi". Gradonačelniku Niša ne smeta zapošljavanje partijskih kadrova iako ih sud proglašava nezakonitim...

    (27) detaljnije
  • Beograd na vodi

    Beograd na vodi, Niš u blatu

    Još jedna predizborna kampanja za izbor poslanika za republički parlament kao glavni adut ima arhitektonska čuda u Beogradu.

    (43) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: