Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 11. 1. 2012.

Država i nelegalne droge

Godinama unazad, svi koji imaju potrebu da pričaju o narkomaniji,  gotovo horski uzvikuju – Povećava se broj narkomana! Sve je više narkomana među mladima! Droga postaje društeni problem!

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mile

    10:48 // 11. 1. 2012.

    Pa onda legalizujte "lake droge"bar ce onda drzava da ima neku korist. Naime u Holandiji je zabelezeno da od kad je marihuana legalizovana broj konzumenata se rapidno smanjio...

  • Златко Нечевски

    10:56 // 11. 1. 2012.

    Dobar tekst, stručno, koncizno kako i dolikuje temi i autoru. I ovo na kraju sasvim oravdano kao pitanje nekome tamo ko se zove vlast i ko se zove država. Ali ne bi baš bilo srpski da nema jedno ali... Dilemu gospodina doktora mogli bi najpre da razreše svi oni koji su bili na vlasti ili učestvovali ili sadejstvovali sa onima koji su bili ili jesu i sada na vlasti. Samim tim, i neki iz stranke u kojoj je i gospodin doktor Vukadinović. Uz dužno poštovanje, ništa lično...

  • NEBOJŠA

    11:20 // 11. 1. 2012.

    Doktore samo nastavi tako. Oštro, beskompromisno i pravo u metu. A što se tiče prethodnog komentara, mislim da teza da su svi umešani, pa tako i stranka kojoj pripada doktor Vukadinović, "ne pije vodu". Da je neko od pripadnika te stranke umešan u to, znala bi cela Srbija a i šire. Zna se ko je od 2000-te na vlasti i ko je po definiciji trebao da reši ne samo ovaj problem, već i sve ostale. Doktore samo tako nastavi. Sa nestrpljenjen čekam sledeću kolumnu. pozdrav.

    • Златко Нечевски

      13:26 // 11. 1. 2012.

      Nismo se razumeli, doktoru svaka čast jer ima i ljudsko i političko i svoje JA. Mafija u državi ne postoji od 2000. godine, nego je postojala i pre, i u vreme druga Tita (ubistvo direktora INA-e u nemačkoj, Đureković se zvao, Krcunova pogibija i tako dalje i tako dalje). Toga je bilo i biće, dakle odgovor je DA, mafija postoji u državnom aparatu i radiće za isti dok god aparat ili država imaju koristi. Kako naša tako i skoro sve u svetu...Problem je u aparatu i državi koja ne ume, ne može ili neće da pod kontrolu stavi aktivnosti iste...

    • Златко Нечевски

      13:29 // 11. 1. 2012.

      Naravno i ja kao doktor "u onom pežorativnom smislu" :D

  • palilulac

    22:11 // 11. 1. 2012.

    Ma,doktor je lepo ukazao na problem koji je iz dana u dan sve veci i veci kod nas.Ali doktor je dugo u politici u ovom gradu,i nisam cuo od njega ili njegove stranke da su nekada javno govoroli o problemu droge u gradu.Ne samo radikali vec ni jedna druga stranka nije zauzela odlucan stav u borbi protiv ovog problema.Sporadicno se pojavi neki clanak u novinama o alarmantnom stanju u Nisu,navedu se neke skole kao problematicne i toliko.Sve se zavrsava na tom clanku i onda 2-3god.citamo o mrtvoj predoziranoj deci nadjenoj po nekim ulazima,pa opet neki clanak...Stranke drze konferencije za stampu,traze vanredne sednice kada je samo novac u pitanju ili treba blatiti nekoga,ali kada je ovaj problem u pitanju tu ih nema nigde.Sramota.I onda se resi dr.Vukadinovic da nesto kaze o tome a partiski drugovi ga potapsu po ramenu,bravo doktore samo tako,i toliko o problemu.Ali i ovaj tekst bice brzo zaboravljen pa do sledece prilike toliko o tom problemu.

  • Dragan Vukadinovic

    00:57 // 12. 1. 2012.

    Holandska Vlada saopštila je danas da je odgodila do maja 2012. godine uvođenje zabrane prodaje kanabisa stranim turistima u specijalizovanim coffee shopovima.

    Marihuana je tehnički ilegalna po holandskom zakonu, ali policija ne goni krivično ljude koji posjeduju manje količine ovog opijata.
    http://bih-x.info/holandija-uvodi-zabranu-prodaje-marihuane-strancima/

    Holandski grad Mastriht zabranio je većini svetskih turista da kupuju kanabis u "kofi šopovima", jer je navala turista bila tolika da je bio ugrožen javni red i mir, a sve su veće bile i saobraćajne gužve. Protiv ove odluke odmah su se pobunili vlasnici šopova, koji tvrde da će lokalna ekonomija propasti bez "zelenog" turizma.
    http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/168612/Mastriht-zabranio-turistima-da-puse-travu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: