Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Vukadinović

Psihijatar, subspecijalista za bolesti zavisnosti.

 • Prikaz knjige koja jasno pokazuje šta pušimo od 19. veka

  Slučajno mi je do ruku dospela knjiga za koju sam pomislio da je reklamna publikacija, ali kada sam počeo da je čitam... bio sam u dilemi da li da se smejm ili plačem, shvativši koliko nam se istorija ponavlja...

  detaljnije
 • Detalj iz tužbe

  "Dala baba banku..." ili "Daj, baba, glavu"?

  Ma, pusti lopove, od restitucije nema ništa, a posebno ne u Nišu. Ovde su po gradskim upravama na čelu samo hoštapleri i barabe. Ova Država i živi od glupih penzionera.

  (3) detaljnije
 • Otvoreno pismo kolegama

  Vaša društvena funkcija nije samo da sprovodite naloge koje neko drugi u Beogradu izda, te i po ovom konkrentnom pitanju građani Niša očekuju i vaše lično angažovanje i sprečavanje najavljene privatizacije Instituta Niška Banja. Svaki dobar patriota mora da bude i dobar lokalpatriota.

  (7) detaljnije
 • LEKalizacija ili LAGAlizacija

  Paradoksalno je da, kada neko deklariše nameru “hoću nešto da legalizujem” – sam krši zakon.

  (15) detaljnije
 • Dragan i Ana Vukadinović

  Opušteno

  Latinska reč addictus se odnosi na osobu koja je povezana i zavisna kao posledica neplaćenih dugova. Metaforički, ovaj termin se koristi za svako ponašanje koje dovodi u teške zavisnosti od nečega, kao što je droga..

  (17) detaljnije
 • Država i nelegalne droge

  Godinama unazad, svi koji imaju potrebu da pričaju o narkomaniji,  gotovo horski uzvikuju – Povećava se broj narkomana! Sve je više narkomana među mladima! Droga postaje društeni problem!

  (7) detaljnije
 • Ljubav

  Meni nikada ne bi palo napamet da skačem padobranom, da radim kao turistički vodič, da se penjem na krov hale, da se muvam po gradilištima.. Nikada, majke mi.

  (15) detaljnije
 • Overite žrtvu

  Želim ovim tekstom samo da skrenem pažnju na pravo na lečenje bolesnika. Pravo na lečenje bolesnika koji boluju od opijatske zavisnosti.

  (16) detaljnije
 • Čistači hirurgije

  Kao da je juče bilo. Sećam se predavanja pokojnog profesora Žike hirurga, kada se posle pola sata kašnjenja, zbog predsedavanja za kafanskim stolom u kafani "Jastrebac", pojavio u odelenju. 

  (16) detaljnije

Naši autori