Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Dragan Vukadinović

Psihijatar, subspecijalista za bolesti zavisnosti.

  • Dobro jutro, Srbijanci!

    Ja moram da objasnim pre svega svojoj deci da trebaju tim precima da upale sveće i u manastiru Sveti Roman isto kao i u manastiru Morača, da imaju braću i sestre i ovde i tamo. A sve ovo što se dešava, na trenutke zbunjuje i mene, a kamo li njih. Nek Bog čuva ove mlade, smutna su vremena, samo im on može pomoći da se snadju u ovom haosu da ne prave greške koje smo mi pravili".

    (9) detaljnije
  • Koliko košta i koliko vredi lekarski pregled

    Pacijent je dužan da se, u postupku ostvarivanja zdravstvene zaštite prema zdravstvenom radniku, odnosno zdravstvenom saradniku, odnosi sa poštovanjem i uvažavanjem.

    (8) detaljnije
  • Na terapiji

    transkript psihoterapijske seanse.

    (7) detaljnije
  • Neuračunljivi

    Nego, gospodine sudija, svestan sam da morate da mi izreknete kaznu. Evo već mesec dana koje sam proveo u istrazi i ja sam sada čist. Pričali su mi da se u istrazi najlakše skida sa droge, a ja im nisam verovao.

    (2) detaljnije
  • Crtica iz staračkog doma - Danas sam dva puta susreo Smrt

    Ćuteći sa se okrenuo i izašao iz sobe, malopređašnji susret sa Smrću bio je bleda senka u odnosu na ovo što sam čuo od ovog starca. Mnogo strašnije od smrti može biti samo način na koji se umire.

    (4) detaljnije
  • Prikaz knjige koja jasno pokazuje šta pušimo od 19. veka

    Slučajno mi je do ruku dospela knjiga za koju sam pomislio da je reklamna publikacija, ali kada sam počeo da je čitam... bio sam u dilemi da li da se smejm ili plačem, shvativši koliko nam se istorija ponavlja...

    detaljnije
  • Detalj iz tužbe

    "Dala baba banku..." ili "Daj, baba, glavu"?

    Ma, pusti lopove, od restitucije nema ništa, a posebno ne u Nišu. Ovde su po gradskim upravama na čelu samo hoštapleri i barabe. Ova Država i živi od glupih penzionera.

    (3) detaljnije
  • Otvoreno pismo kolegama

    Vaša društvena funkcija nije samo da sprovodite naloge koje neko drugi u Beogradu izda, te i po ovom konkrentnom pitanju građani Niša očekuju i vaše lično angažovanje i sprečavanje najavljene privatizacije Instituta Niška Banja. Svaki dobar patriota mora da bude i dobar lokalpatriota.

    (7) detaljnije
  • LEKalizacija ili LAGAlizacija

    Paradoksalno je da, kada neko deklariše nameru “hoću nešto da legalizujem” – sam krši zakon.

    (15) detaljnije
  • Dragan i Ana Vukadinović

    Opušteno

    Latinska reč addictus se odnosi na osobu koja je povezana i zavisna kao posledica neplaćenih dugova. Metaforički, ovaj termin se koristi za svako ponašanje koje dovodi u teške zavisnosti od nečega, kao što je droga..

    (17) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: