Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:56, 28. 5. 2010.

Bolje biti dr Mesi nego dr Mitić

Vrhunski stomatolog sa 8.400 sati učenja i 70.000 radnih sati zaradi za svoj radni vek od 35 godina skoro 1.700.000 evra. Vrhunski fudbaler sa 13.500 sati učenja fudbala i 900 radnih sati za 15 godina svoje karijere zaradi blizu 100.000.000 evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • mark

    06:42 // 29. 5. 2010.

    Iritiraju me ovakva razmisljanja očeva. A šta da je Vukan bio ćerka?! Eto, Dušane, ti si kao neki intelektualac, recimo, i ne smeš ovako nebulozno da razmišljaš. Naći će te Vukan negde u arhivi pa će da sračuna koliko si u ovoj kolumni realan. Pa šta misliš, da je tvoj otac hteo da ima sina sa repovima na frizuri, pravouglim naočarima koji se slika ispred kičerajske zavese za kolumnu, a uz to je i predsednik nevladine organizacije koja se zove Humanitarni medicinski kutak. Pa nije, veruj.
    Pusti ti Vukana da bude šta želi, a Mesi je već dovoljno nadrljao u mladosti!

  • Ivana

    11:49 // 29. 5. 2010.

    Odlicna kolumna, i ne slazem se sa Markom, nije pisac rekao da zeli da mu sin bude fudbaler, nego kako je drustvo naopako postavljeno i da je tesko roditeljima. A pre svega mislim da je sin vise povod za pricu o samom sebi, o tome sta je radio, gde je bio i kako sada zivi sa svojim izborima, posle dugo sati rada i studija a nekima se otvore vrata, posreci im se. Ne znam koliko je pravedno da jedan Holivudski glumac ili vrhunski sportista zaradi 20 miliona po sezoni ili snimljnenom filmu. Kakav je to posao koji toliko vredi u odnosu na bilo koji drugi? Ali pravda i ekonomija ne idu zajedno.....

  • nebojsa

    12:44 // 29. 5. 2010.

    Dušane, sjajno oslikavanje vrednosti u društvu i to je redovna nedoumica svih očeva.

    @Mark, samo nekoliko stvari:
    1. i da je ćerka, ista bi nedoumica bila. NJE PROBLEM U POLU VEĆ U SISTEMU VREDNOSTI.
    2.čudi me da je admin dopustio tvoj komentar koji je vrlo ličan i ima nekoliko uvreda.
    3. vidi pod 1

  • Vladislav Milicevic

    13:01 // 29. 5. 2010.

    Sam si dao odgovor. Zasto dete da se pati u ordinaciji 4 desetleca ako moze da ima bolji zivot kao fudbaler (ili teniser)? Profi fudbaler zavrsi karijeru oko 34te godine (koliko ja imam sada) i prakticno ima ceo zivot ispred sebe (a boga mi i kintu) da odluci sta zeli da radi sa sobom. Onda moze da ide u skolu i postane zubar, doktor, ekonomista, pisac, rudar, sta god mu dusa zeli.
    Ja ipak i dalje verujem da treba pustiti dete da samo odluci.

  • maja andjelovic

    13:45 // 29. 5. 2010.

    Mislim da vise ne treba da cutimo,i da o poremecaju sistema vrednosti i nelogicnim pojavama u drustvu treba neprestano da pricamo,pisemo...mi koji se osecamo ugrozeno.Sto se tice Markovog komentara,on ili nije procitao tekst u celini,ili ga nije razumeo ili ima neki dublji problem...

  • mark

    14:19 // 29. 5. 2010.

    Da, preterao sam, izvinjavam se Dušanu što sam na grub način želeo da kažem da bi decu trebalo kanalisati samo u one profesije koje sami odaberu. Tako će svi biti ponosni. Slušam neke svoje prijatelje, već su decu upisali na koledž, iako su klinci još u kolicima pa sam u komentarisanju i time bio poveden. Svuda su poremećene vrednosti, ali to je naša realnost.

  • Lela

    21:08 // 29. 5. 2010.

    Mark, pogodak pravo u centar, odlican komentar, Dusane mozes slobodno da se u kometarima predstavljas svojim imenom! Pozdrav

  • Ana Nikolic

    21:58 // 29. 5. 2010.

    Prijatelju...imaj jos jednog sina...pa jedan nek bude vrhunski stomatolog,a drugi vrhunski fudbaler...a onda bi ja kao mama verovatno imala nedoumicu,za koga bih volela da mi se cerka uda...pa da,rodicu jos jednu...

  • Dusan Ostojic

    22:38 // 29. 5. 2010.

    Lela@

    Ja se uvek predstavljam svojim imenom i ne razumem na sta se odnosio deo Lelinog komentara koji kaze da mogu slobodno da se predstavljam svojim imenom.

    Mark@

    Prihvatam izvinjenje i siguran sam da Markov komentar nije bio zlonameran

    Ozimic@

    posebno sam ponosan na Nebojsinu podrsku

    Vladislav@

    Znajuci o kom se Vladislavu radi imam veliku dozu zalosti u sebi jer znam da je taj Vladislav Milicevic zbog poremecenog sistema vrednosti morao da ode iz Srbije iako je jedan izuzetan covek i profesionalac

    Ivana@

    Ivana je jednom svojom recenicom pogodila pravo u srz onoga sta sam zeleo da kazem.
    Evo te recenice

    ,,Ne znam koliko je pravedno da jedan Holivudski glumac ili vrhunski sportista zaradi 20 miliona po sezoni ili snimljnenom filmu,,

    Maja@

    Maja je moja supruga pa mi je lepo kad vidim da me javno brani od Markovog komentara

  • mark

    04:34 // 30. 5. 2010.

    Dušane, sigurno imaš sjajnu porodicu i žao mi je što sam uopšte spominjao tvog oca. To prvo nije u redu od mene. Upro sam prstom u nekog koga ne znam i to može da bude uvredljivo. Drugo nems potrebe da ja komentarišem tvoju sliku. Uzgred budi rečeno, teži sam od tebe i nosim iste našare kao i ti. Sigurno si dobar drugar i imaš sjajnu porodicu što je za poštovanje.
    Meni su i muška i ženska deca isto. Nisam od onih koji žele isključivo mušku decu što me izuzetno nervira. Zato sam tako i počeo komentar jer ne mogu da zamislim očeve koji minimiziraju ćerke(meni je žena trudna i ne znam kog će pola dete biti).
    ne volim račun. To je motiv mog prvog kometara. Niški đubrari primaju između 25.000 i 30.000 dinara. Zaslužuju ti ljudi to, ali što je plata prodavaca u podzermnom prolazu, trafikama, kafićima, kafanama, menjačnicama, poslastčarama, seknd hendovima, ćevapdžinicama, dragstorima... manja. Moj zubar prima 25.000 dinara platu u privatnoj ordinaciji koja mu odlazi na ratu za stan. Izvini Dušane još jednom, ali računati šta je bolje za budućnost deteta je bespredmetno

  • shele

    14:01 // 30. 5. 2010.

    Bratac samo ti nauci sina da radi i nema brige, nema hleba bez motike ....

    Pozzzzzzzzzz

  • fan

    18:54 // 31. 5. 2010.

    Mislim.... citajuci ove Dusanove "kolumne" sve mi je MANJE jasno sta je u stvari "pisac hteo da kaze"... Sve sam moral, humanost, zaposlenje, deca, porodica, osmesi...bla bla bla, a sve to na kraju divno izrazeno kroz brojke (dinari evra...).Mozda je doticni ipak pogresio sto nije matematicar??? A i kakva mi je to kolumna kad na kraju mora "gospodja kolumnista" da nam objasni o cemu se tu radi, "jer mi uvek sve pogresno shvatimo". Da da da ... mi smo "sisali vesla". Nego drugari, meni je ova cela prica malo mutna, i kad nanjusim ovakve "pekar,lekar,apotekar,humanista,kolumnista..." ja to vise ne citam!!! Pozdrav

  • Dragan Milojevic

    10:49 // 1. 6. 2010.

    Uglavnom ne citam, a nikada i ne pisem komentare na jeftine tekstove. Nadam se da cete ovo brzo izbrisati.. Ali, Vas tekst nije nov, niti je plod razmisljanja coveka koji to stvarno ume. Greota je da moja Juzna Pruga bude predstavljana kolumnistima koji za tako nesto nisu dozreli. I ja sam Master i to dosta uspesan u inostranstvu. Ali se ne uporedjujem sa sportistima, umetnicima, ljudima nesvakidasnjeg talenta. Svoje dete svako moze da natera da zavrsi fakultet, ali ne i da postane Ajnstajn ako za to nema talenta. Tamo nekakav Mesi ima nesto sto se ne dobija trudom i sabira racunicom utrosenih sati. Nije to tema niti za razmisljanje, a kamo li za novine i dileme citalaca. Momce, napuderisi nos kad se budes drugi put slikao i idi nekuda na pecanje. Batali pisanje i nekakve opstedrustvene akcije i posveti se svom poslu, usavrsi to i budi stvarno dobar zubar. Time ces pomoci i sebi, i porodici, i klijentima. Izvini, stvarno ne volim da budem grub, ali me je jeftini tekst iritirao..

  • Miki

    14:37 // 1. 6. 2010.

    Koliko ima vrhunskih fudbalera koji zarade preko 100 miliona evra u karijeri? Pogledajte plate u Bundesligi i biće vam jasno da u celoj ligi ih nema više od dvadeset. Nemojte da gledate u milionake transfere jer samo jedan deo ide igraču. Takođe, upoređujete plate fudbalera u inostranstvu sa platama stomatologa u zemlji. Takođe, koliko ima fudbalera koji trenuraju, a koji mali procenat njih postane vrhunski. Tvrdim da prosecan fudbaler u Nemačkoj drugoj ligi tolkom karijere zaradi manje nego stomatolog.

  • Nebojsa Ozimić

    07:03 // 3. 6. 2010.

    Svi koji ovde ostavljate komentare, uključujući mene i autora kolumne, setite se svega što ste ovde zapisali kada vas bude zaboleo zub.Govorim iz ličnog iskustva:tada se u zubara gleda kao u Boga jer je jedini on, na celom svetu, taj koji može da otkloni bol i spasi vas adskih muka.

    Još nikada nisam gledao na taj način fudbal niti bilo kog fudbalera ni mnoge druge.

    I time je, bar što se mene tiče, rešeno pitanje prioriteta.

  • naissus

    23:21 // 3. 6. 2010.

    jos kada bi se sa toliko malo ucenja mogao da zavrsis stomatoloski...
    ako je tako da i ja upisem
    bacicu dipomu masinskog

  • Vojislav Petrovic

    15:31 // 8. 6. 2010.

    Dule, mislim da ti za pravilno razmatranje fali jedan podatak: koliko zaista ima vrhunskih fudbalera koji zaradjuju to sto ti navodis? Koliko je njih zavrsilo u pokusaju? Koliko njih je zbog povrede stalo na pola puta? A koliko njih igra recimo za Elche ili Aarhus i zaradjuje 50.000 evra godisnje (stomatolog, ne vrhunski, prosecan u Spaniji u kojoj zivim zaradjuje oko 100.000 evra godisnje - govorim iz licnog iskustva, jer momak moje svastike je stomatolog u mestu manjem od Aleksinca, vozi Mercedesov dzip i Porsche Carreru).

    Reci ces mozda: "ma sistem je poremecen kod nas". Ne, u Spaniji ima 20% nezaposlenih, i dalje se Mourinho placa 12 M€ godisnje. A stomatolog, prosecni i dalje prima vise od prosecnog fudbalera. Eto, napravi ovu racunicu u Srbiji. Nisam bas toliko siguran da fudbaler niskog Radnickog zaradjuje vise nego obican stomatolog.

    Lepo je to sto si podstakao pricu o (ne)moralnosti astronomskih cena u svetu loptanja, koja je tacna, ali mislim da je tvom Vukanu, po mom skromnom misljenju, manje rizicno da podje za tatom.

  • Mica Nesic

    19:14 // 11. 6. 2010.

    Odlican komentar. Uocen je sistem apsurdnog vrednovanja rada. Gde rad jenog coveka (igra) nenormalno nadmasuje po vrednovanju rad drugog coveka (lecenje).
    U osnovi nerealnog vrednvanja rada lezi ekonomska kriza. To je tek pocetak kraha ove i ovakve svedske ekonomije.
    Nerealan odnos rad-rad stvara mali broj jako bogatih ljudi i armiju siromasnih. Produbljuju se socijalne razlike, nestaje srednji sloj i stvara se podloga za nasilje (citaj revoluciju).
    Problem je ozbiljan. I ne tako daleka budicnost pokazace koliko je i opasan ako se ne rasava na vreme.

  • komsija sa sprata

    21:59 // 20. 6. 2010.

    pa Dusane manje vise si u pravu. Ima samo par stvari sa kojima se ne slazem sa tobom. Statistika kaze da intelektualac moze da bude skoro pa svako (preko 80% ljudi) naravno uz adekvatno ulaganje svojih roditelja i sebe (mislim na ucenje u skoli, faxu....). A koliko fudbalera moze da zaradi vise od 100mil$ ili eu??? Statistika opet kaze vrlo malo (manje od 5%). Tacnije skoro pa ni jedan srpski fudbaler nije zaradio ni priblizno od tih 100mil. (ne zaboravite da se milionski ugovori koje oni spominju po novinama oporezuju sa 25-45%). Znaci vrhunski fudbaler NE MOZE da bude svako a solidan (vrhunski vec manje) zubar mnogo mnogo vise ljudi. Tako da ti svog Vukadina na vreme oprobaj pa ako mu ne ide u fudbalu daj dete u skolu (i nemoj da nasedas na te glupe price o tome ko koliko zaradjuje, ne zaboravi da si i ti mogao da se rodis na Pesteru recimo).
    ps. ovo je samo moje misljenje a svako od nas na kraju krajeva zaradi onoliko koliko sam sebe natera da radi.

  • Nikola J

    18:11 // 23. 6. 2010.

    Pozdrav Dušane,

    dosta ljudi je već iznelo svoje mišljenje ovde, ja nemam mnogo toga da dodam, ali bih da navedem svoj primer - zbog više nego jadnih uslova za rad dao sam otkaz kao sistem administrator u našoj Opštinskoj upravi gde bih, verovali ili ne, za hipotetičkih 40 godina rada zaradio koliko C. Ronaldo za NEDELJU DANA! Ipak, za nekog ko se školovao toliko godina i usavršava se stručno i dalje - premalo je i ispod granice ponosa.
    Zato ću se verovatno i ja u dogledno vreme pridružiti bata Vladi po pitanju napuštanja zemlje - ni u inostranstvu ništa ne može da se meri sa zaradama profi sportista, ali je makar 20x veća plata kad nađeš radno mesto u skladu sa zvanjem i obrazovanjem.
    Veliki pozdrav!

  • maja anjelovic

    16:02 // 31. 10. 2010.

    Jako mi je zao sto fan vise nece citati kolumne,jer ih kako kaze ne razume,i iz jos nekoliko razloga,ali bih mu porucila,ako ipak procita ,da manje koristi fraze,ilite idiome u svojim komentarima..

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: