Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

02:13, 4. 9. 2013.

Kec u Nišu!

Autor

Član Upravnog odbora Udruženja sportskih novinara Srbije.

U Nišu se ponovo igra fudbal. Onaj pravi-superligaški. Na radost „pravih“ Nišlija, Radnički se, nakon 4. kola, nalazi u samom vrhu tabele.

Na Čairu je nakon imenjaka iz Kragujevca i favorizovanog Partizana (iako nije poražen) poklekla i ekipa Slobode. Ali do trijumfa Nišlije nisu stigle lako. Više od 6.000 prisutnih mogu da posvedoče da su puleni trenera Bekvalca protiv sebe imali pored kompaktnih užičana i - delioce pravde!

Da bi poveo minimalnim rezultatom Radnički je morao čak 3 puta da zatrese mrežu gostiju!

Glavni delilac pravde propisno se obrukao ili je, zapravo, svoj deo posla odradio kako treba, onako kako mu je naloženo... Poništio je čak dva gola domaćina, Petra Jovanovića zbog „navodnog“ faula i Seada Hadžibulića, zbog „navodnog“ ofsajda... Snimak utakmice pokazuje da nije bilo baš tako - niti je postojao faul, niti je bilo ofsajda...

Kod evrogola Ace Jovanovića ni golman gostiju, ali ni glavni arbitar nisu mogli ništa...

„Što ga sad ne poništiš?“-čuli su se komentari u novinarskoj loži upućeni sudiji nakon majstorije kapitena Radničkog.

Kad je utakmica rešena, više nije ni bitno sa koliko gola u mreži gostiju, kao što nije ni bitno da li će glavni sudija u nekoj bezazlenoj situaciji dodeliti loptu „nama“, a trebalo je „njima“.. Takvo „peglanje“ kad je meč već rešen samo može da iritira nišku publiku koja zna da razluči šta je fudbal, a šta nije fudbal.

Naravno da je sudjenje od strane gostiju ocenjeno kao izvanredno, jer su gosti ni krivi ni dužni imali -„domaćinsko sudjenje“. Ko da se kraj Đetinje igra!

Nišlije suđenje nisu komentarisale, jer, najvažnija je pobeda i tri nova boda. „Kec u Nišu“ dovoljan za sjajan start „jeseni“ i sam vrh tabele.

Postavlja se, međutim, pitanje da li sporne sudijske odluke tretirati po onoj „ljudski je grešiti“ ili je arbitraža bila „sa predumišljajem“... Slično sudjenje minulog vikenda imao je i subotički Spartak. „Plavi golubovi“ kao glavni uzrok poraza, pored raspoloženog rivala navode upravo „ljude u crnom“..

A, zna se ko stoji iza sudijske organizacije, a zna se i da su i Radnički i Spartak, podržali protest protiv čelnika FSS-a Tomislava Karadžića... Slučajnost?

Ruku na srce, Tole možda i nije osvetoljubiv. Možda su sudijske greške-slučajne, ali o tome ne bi trebalo da se ćuti.. Za svaki slučaj... Bolje da Meraklije ponovo gromoglasno skandiraju „Kec u Nišu!“, nego da neko mrmlja sebi u ...pištaljku - „kec, kec u Nišu“...

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • rdn

    12:43 // 6. 9. 2013.

    O cemu ti pricas,izdizanje fudbala iznad zivota,nevidjena glupost!Mi koji gledamo Radnicki vise od 20 godina znamo kroz sta je sve klub prosao.Radnicki zasluzuje i vise ali za pocetak je dobro i ovako

    • Miki Jović

      13:51 // 6. 9. 2013.

      Samo ga vi gledajte još 20 godina, jedino to i znate. Verovatno ni "hleb" nije problem kad se gledaju "igre". Ako ste sve u životu postigli kako ste želeli,samo nastavite-imate pravo. Kad se osvrnete?

  • Goran Jovanovic

    02:02 // 5. 9. 2013.

    У Суботици је суђено без грешке
    иако су одлуке биле врло тешке.
    У Нишу другачије беше,
    судије, уместо играча,
    покушале меч да реше.

  • hedonist

    18:56 // 4. 9. 2013.

    nastavak-partizan,a pogotovo,zvezda su mu uvek uzimali najbolje igrace,ne dajuci,zauzvrat,nista!pustite toleta,treba biti diplomata,kao u slucaju odlicnog pueljevica,zvezda ne ponudi nijednog igraca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: