Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 6. 2. 2021.

Stepenice još ne rade, a gradonačelnica opet ljuta na nas

Autor

Glavna i odgovorna urednica "Južnih vesti"

Gradonačelnice, ne uređujete ovaj medij. Možda ste u okruženju gde su merila drugačija, gde je slepa poslušnost ispred zdravog razuma, ali ovde važe druga pravila.

Nedavno je jedan funkcioner SNS-a u Nišu objasnio kako gradonačelnika Niša ne biraju građani nego stranka i da je odgovaran, u ovom slučaju odgovorna, SNS-u i Aleksandru Vučiću.

To mnogo toga objašnjava. Objašnjava i kako gradonačelnica Niša veruje da je u redu da na društvenim mrežama, gde niko ne može da joj odgovori jer nas je sve blokirala, s vremena na vreme prozove novinare Južnih vesti.

sotirovski Kaže mučimo se; foto: printscreenPoslali su mi poslednje pisanje gradonačelnice na njenom Fejsbuk profilu. Da i mene nije blokirala, verovatno bih joj tamo odgovorila.

Nisam, doduše, toliko nagrađivana, pravila profesije i iskustva prenosim onima koji me pitaju, lekcije ljudima ne držim. Skoro da me ništa ne kvalifikuje da joj uopšte odgovaram, po onome kako gradonačelnica piše sve hvaleći svoja dostignuća, a sa namerom da ponizi moje kolege.

Napisala bih joj da stranačka i gradska vlast nisu isto, iako ponekad to mešaju. Sve češće. I što se češće dešava, to će više novinari Južnih vesti da pišu.

Napisala bih joj i da Južne vesti uređuje stvarnost, ali koncept realnosti za aktuelne političare je izgleda prevaziđen.

Da kreiraju, da zastraše, da ponize, da ismeju, da relativizuju. Da odgovore, ako bi da se nečim pohvale. Da pokažu odgovornost? Desiće se valjda. Ono što sigurno nikada neće naučiti jeste da se nasmeju kad je smešno.

Jer potpuno je jasno da se iza ovog hvalospeva sebi šćućurila ljutnja gradonačelnice zbog bruke sa stepenicama.

Slučaj stepenice je stvarno presmešan. Nije to nešto što možete da izokrenete, kreirate, izmanipulišete. Mediji su samo preneli tačno ono što su napisali u pozivu.

Sutra, 5. februara, u 10:30 obaviće se probno puštanje pokretnih stepenica na ulazu u Podzemni prolaz ispred marketa Idea. Pozivamo Vas da ispratite događaj.

I obavilo se uz mnogobrojne medijske ekipe, ali oni koji su zvali ipak su se predomislili i nisu došli.

Kada su poslali poziv želeli su pažnju javnosti i dobili su je. Sad bi lepo, sebi najpre, trebalo da priznaju da su ispali smešni, umesto da se ljute na novinare.

Gradonačelnica je bivša urednica dopisništva RTS-a u Nišu, sada uređuje svoj Fejsbuk profil na kome je objavila najnoviji tekst u kome vređa novinare Južnih vesti i koji je završila stranačkim sloganom ( kakva slučajnost ): Brže, jače, bolje.

Ja ću kao svaki bezobrazni, nikakav i nenagrađivani novinar, čija je svakodnevna misao kako da nervira pripadnike vlasti tek tako što će da objavi ono što zaista jesu uradili, da joj i ovo pokvarim:

Brže, jače, bolje, bude i da nije baš sve po zakonu, a nekad, bre, stvarno bude smešno.

I stepenice još ne rade.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Banović Strahinja

    09:02 // 4. 3. 2021.

    Ispod svakog nivoa koji treba da ima gradonačelnik. Čak i da je u pravu - zar je ovo način na koji se komunicira?
    Nisko, jadnije, gore.
    Ali i vrlo nepismeno. Kad već koristi srpsku latinicu, trebalo bi da zna - ne piše se DJ nego Đ.

  • Sasa

    14:50 // 2. 3. 2021.

    Da gradjani biraju, ne bi ti Nis videla.

  • Mili

    19:16 // 28. 2. 2021.

    Ovo nije Srbija ovo je Niš l on će biti veran samo PRAVIM Nilijama ,a ne dođošima.Srećan put u jedom pravcu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: