Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ivan Blagojević

Osnivač i direktor "Internacionalnog Nišville Jazz Festivala".

Osnivač "Nišville" radija.

  • Portret umetnika u mladosti i Harms

    Boris je stoički podnosio moj rediteljski instinkt sve do završnih scena. A onda se pobunio Boro Drašković u njemu i nije prihvatio glumački zadatak - da ga šamara lično Duško Dugouško. Uzalud sam pokušavao da mu objasnim da frustracije svih islednika potiču iz detinjstva i da element sadizma u nas ugrađuju vragolasti junaci crtanih filmova.

    (2) detaljnije
  • Solomon Burke – "Mc Burek" dijeta

     Kada 12. avgusta na otvaranju ovogodišnjeg Nišville jazz festivala, uz natčovečanske napore (i uz pomoć Strongmena) iznesemo na binu pretežak kraljevski tron i više od 200 kila žive mere aktuelnog kralja soula Solomona Burke-a, mnogi od nas zapitaće se zašto nijedna od američkih recept-dijeta bar malo nije dala rezultate. A ima ih bar koliko i Mc bugrera.

    detaljnije
  • Uspomene iz JNA i Rojters

      Ove godine će biti ukinuto služenje vojnog roka i većini muškaraca biće uskraćena omiljena tema u muškom društvu: komično-tužni događaji iz JNA.

    (1) detaljnije
  • Uspeh je dovesti Grace Kelly

      Uspeh se teško prašta. Priznati sugrađaninu da je uspeo je ponekad toliko teško da vam se čini da time automatski priznajete da vi za tako nešto niste sposobni.

    (1) detaljnije
  • RRA vs INTERNET (Crni bombarder II deo)

    Na facebook-u postoji grupa sa nekoliko hiljada istinskih fanova Nišvilla koji preko dana žive svoje obične živote lojalnih građana, a kada padne mrak, naizmenično navlače kostim Crnog bombardera i izluđuju interventnu ekipu RRA.

    (2) detaljnije
  • Gašenje Nišville radija, RRA i pandemija depresije

    Retko se ko sećao razloga zašto je Nišvil radio zabranjen: da li je bila nekompletna dokumentacija kod RRA ili je urednicima dato previše slobode u izbegavanju zaglupljivanja slušalaca.

    (1) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: