Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 20. 2. 2017.

Da li mi verujete?

Vrlo je teško da nešto napišete, kažete, date sud o nečemu što je za društvo važno, a da ste pritom političar. Svaka vaša reč se baca na nož. Svaka vaša izrečena misao je sumnjiva i gleda se sa podozrenjem. Vaš stav ne izaziva analizu i ne priziva racio, on se napada jer postoji, i jedina namera tumača je da ga uništi.

I da li je nužno da ja sada budem oprezan kada ovo pišem ili mogu da priuštim sebi taj “luksuz” da kažem ono što mislim. Hoće li mi se verovati? Jer, ja sam političar. I jedino što pokušavam i što mi je misija, jeste da politiku očistim od “političara” koji su do ovoga doveli... Jer, tumači političke misli sa pravom sumnjaju u sve izgovoreno iz usta “političara”.

Prvo da nešto razjasnimo: Srbija, a i grad Niš, nema političare!!! Srbija, a i grad Niš, ima špekulante, politikante i mešetare koji su se ne baš čudnim okolnostima našli na političkoj sceni. Čast retkim pojedincima koji, nažalost, nemaju moć da na politiku utiču, ali su rešeni da u tome istraju.

U vladavini jednoumlja se teško može zasejati klica slobode. I ne može se verovati nikome. Ali se nekome mora ukazati poverenje. I nije pitanje nad pitanjima koliko verujemo nekom od političara, već da li je on spreman da bude pod stalnim nadzorom regulatornih, nadzornih i ostalih organa te svrhe i prirode. Koliko je on ili ta vlast pred zakonom ponizna i pred građanima transparentna i odgovorna.

I nameće se prost zaključak da nisu samo političari krivi. Odgovorni su i građani koji ne brane Ustav Republike Srbije kadgod se vlast o njega ogluši. Jer, država je opšte dobro a ne nečija prčija!

I šta sad?

Zamislimo da sam ja kakav nisam, da sam tiranin, i da sam na vlasti i da loše vršim vlast, a da ste vi kakvi jeste. I pitam vas: hoćete li mi poverovati ukoliko napišem - verujte mi…?

Nemojte mi verovati! Kontrolišite me. Izađite na ulice i vičite iz sveg glasa: Ti urušavaš našu državu i vladavinu prava!!! Ali, vas nema i ja vladam. Uništavam vaše živote i stvaram malu ali moju imperiju na vašu štetu.

Znam da nemate hrabrosti i interesovanja da izađete na ulice jer ste još uvek razočarani u Peti oktobar. Takvim ponašanjem stvarate hordu “političara” koji dodatno srozavaju sve vrednosti i kriterijume za koje se zalažete i do kojih držite samo na papiru, ili na fejsbuku i tviteru. A ja vladam!!! I uporno vam govorim: demokratija se brani na ulici. A vi ćutite i nemo gledate svoje živote. I stalno govorite: On je kriv!! I ništa ne činite i živite imitaciju života. A ja vladam.

Ja sam političar. Da li mi verujete?

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Ga2

    20:32 // 28. 2. 2017.

    Verujem ti da imas políticki ideal i ne trazis licni interes,takodje verujem da bi mogao da budes okosnica nekog novog gradjanskog pokreta u nasem gradu, samo raskrsti sa Zivkovicem,oni razocarani koje spominjes su razocarani i u njega,ljudima treba nova energija,mislim da ste i ti i tvoj stranacki sef svesni toga, vreme je za apdejt!

  • Miroslav

    20:13 // 21. 2. 2017.

    Postovani Ivane,
    Posle Vaseg komentara,dali ste mi podstrek da krenem u realizaciju svoje ideje da konačno predlozim da odmah kao građanin zahtevam da poslanici iz Niša odmah daju ostavku ili budu smenjeni zbog potpuno neaktivnog rada u Skupštini što apsolutno šteti svima nama.
    Zato i Vas pozivam da zajedno krenemo u akciju, jer je ovo zadnji čas.
    Očekujem da svi zajedno krenemo u borbu.

  • Dosta je bilo

    12:36 // 21. 2. 2017.

    Svaka cast,kulturan gradski momak koji u ime svih nomalnih i kulturnih prica i bori se za bolje sutra....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: