Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 1. 3. 2012.

Pro forma

Centralno je pitanje kako danas uopšte dobiti radno mesto ako niste kumovski, rodbinski, švalerski, politički, ili na neki drugi način u sprezi sa „faktorom“ koji o vašoj sudbini odlučuje?! 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Danko

    15:04 // 1. 3. 2012.

    Ovo je 99% tako,ali samo u slucaju javnih preduzeca i zaposljavanja u drzavnoj sluzbi.Razlog: Jubilarne nagrade ,sva sindikalna prava,redovna plata,nerad,efektivno radno vreme 2-3 sata,...Pogledajte da li ce uspesna privatna preduzeca zaposliti po kumovskoj vezi nekog sa diplomom ali bez potrebnog znanja i kvaliteta!
    Ovome se moze stati na put,samo uvodjenjem minimalca za sve drzavne sluzbenike ,sve dok je drzava ovoliko prezaduzena i sve dok se drasticno ne smanji broj nezaposlenih.A uz pomoc nekorumpiranog sudstva koji ce raditi po zakonu i onoj staroj izreci:Ni po babu ni po stricevima,vec po svastikama!

  • Gordana Mihajlović

    17:19 // 1. 3. 2012.

    Nova vlast mora podvrgnuti reviziji sva zapošljavanja zadnjih godina, otpustiti partijske upošljenike i sankcionisati krivce.

  • Nikola Brankovic

    14:18 // 1. 3. 2012.

    Jedini optimizam koji ja vidim je polivanje benzinom, bacanje sibice, pa ajmo Jovo nanovo... Ova zemlja je cista rupa (da se razumemo, volim ja sto sam ovde, ali to je zato sto sam se koliko toliko snasao pa prezivljavam i imam pomalo i za luksuz, po originalnu igru godisnje, poneki deo hardwera sa Limunda, ali je generalno mnogo lose stanje).

  • vmp

    20:22 // 1. 3. 2012.

    @nikola
    tako je Nikola, sibica, benzin pa sve ponovo. Ali to se niakad nije tako radilo. Postoje mehanizmi koje su koristile neke juzno-americke drzave. Treba "spustiti roletne" par godina, trsiti po partokratiji besomucno, a onda uvesti demokratiju. El ima neki sposoban general? Nek se javi.

  • Branko Savić

    12:27 // 2. 3. 2012.

    Jedina forma za optimizam glasi:
    Nadji vezu!

  • Pravnik

    11:49 // 7. 3. 2012.

    Ne, kraj se ne nazire. Međutim uobičajeno je, teorija, da se više pažnje poklanja nekome ko ima preporuke a one usled uobičajenih načina zapošljavanja kod nas izostaju. Preporuka je ključna u izboru kandidata, ljudski resursi, a naš problem je to što ta je preporuka uvek „nepote” od strane kuma ili rođaka ne tako retko i poznanika.

  • Tuzna istina

    22:29 // 1. 3. 2012.

    Gomila dobrih pitanja bez odgovora. Na to, eto slucajno, treba nadovezati i pitanje bele kuge. Jel moguce da tata profesor u nekoj vojvodjanskoj zabiti (gde severnjaci ni u ludilu ne bi otisli) i mama profesor u npr. bilo kom juznjackom kraju ko neka bedna zamena u "prvoj sansi" (iako unapred zna i da je poslednja) ikako dobiju te zivotne uloge?

  • dokle

    15:14 // 4. 3. 2012.

    Najzalosnije u svemu je sto je to zaista opsteprihvaceni obrazac. Vecina profesora je ogorcena, ko se drznuo da im kaze ko nije najbolji kandidat na konkursu. Pa valjda oni to najbolje znaju i apriori su u pravu. A zasto da se ne cude kada na hemiji nije preispitan ni jedan konkurs u zadnjih 20 godina a na retko kom konkursu (smela bih da se usudim i kazem manje od tri) primljen je najbolji kandidat. Kada ce konacno neko da im kaze da im nisu dedovina fakulteti na kojima oni mogu da zaposljavaju po licnom nahodjenju a bez principa (ili bolje receno sa sumljivim principima). Probudite se gospodo profesori, pa nisu samo vasa deca rodjena da postanu asistenti.

  • eto tako

    12:31 // 5. 3. 2012.

    ...ja sam se frapirala kada me je sestogodisnjak zamolio da ga ispisem sa jednog sporta jer on tamo nema vezu....a sve to samo zato sto su roditelji jedne devojcice,takodje sestogodisnjakinje,u tom savezu i dete se nagledalo kako se kapom i sakom dele nagrade samo njoj...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: