Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 29. 10. 2015.

Moleraj

Moleraj
Autor

Neobično kreativan anonimni Leskovčanin

Pripadnici molersko-fasaderske radnje, sprovodeći svoje redovne aktivnosti na suzbijanje narkomanije, pronašli su u Grdelicu zid, pe'set puta šes' metra naslikan sa škrabotine (ulični naziv: mural) pored kog se zbiraju svakakvi. Zid je, veruju oni koji veze s mozak nemaju, leglo z drogu i narkomani.

U efikasnoj akciji „Balkanski moler“ jedinice za enterijer i eksterijer istrošićev še'set kila Jugopolovu disperziju i tako sprečiti svaku dalju upotrebu droge na ovo mesto. Podsećamo da je ovde već jednom zaplenjena velika količina sunđerasti valjci z drške i gleterica sumnjivog porekla.

Glavnokomandujući majstor se nije skinuo od skelu kada je istakao da postoje indicije da su ovaj zid našarali članovi Tupalovačkog klana poznatog po dilovanje paprike kurtovke na komad, sa namerom da naterav mladi da se drogirav. Pare od murala najverovatnije je oprala zajedno s pantalone majka jednog od osumnjičeni, a deo novca prebačen je na račun of šor kompanije iz Ladovicu.

Na licu mesta zatekli smo i majstorovog čiraka koji nam je u poverljivom razgovoru rek'o da tri meseca nije primio platu i da će gazdu prijavi na inspekciju.

Ni ova akcija neće prođe bez problema, jer podloga za krečenje na neka mesta nije 'tela da se primi. Jasno je da zid pruža otpor, pa će mora dva put da ga pređev z gustu farbu, a gajba s pivo ometala je celo vreme službena lica u vršenju svoje dužnosti. Građanima koji su izrazili protest zbog ovo krečenje, svečano su uručene pozivnice za razgovor s miliciju.

Ovo je prvi zid koji će biti okrečen u istoriji borbe protiv narkomaniju, a planira se sličan moleraj širom Jablanički okrug, gde će pored akrilnu boju biti upotrebljeni glet masa i gips. Sve ovo inicirano je time što si ne'amo drugu rabotu, naglašavaju u lokalnoj samoupravi.

I u svet je odjeknuo ovaj uspeh u borbi s opijati. Najave da će se još neki zid prekreči, smanjile su proizvodnju opijuma u Avganistan, u Mjanmar već turav katanac na radnju, dok se meksički karteli vatav za glavu i razmišljav se da l' da toviv piliki. Potrošnja droge svih vrsta pomera se u predele kude nije odavno krečeno, javljaju nam iz Kancelariju Ujedinjenih nacija za drogu. Iz ove kancelarije poručuju da će od sad u svoj Svecki izveštaj o drogi da uvrstiv i paletu boje za fasadu ZorkaColor.

Balkanski putevi droge počinjev da propadav, a trgovci narkoticima sve više zaobilaziv Grdelicu i idev preko Oraovicu. Bolji asvalt, nema rupe tol'ko.

Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti takođe najavljuje da će za'ebe svoj program lečenja zavisnika, čim kupi dovoljan broj četke i špakle, a specijalni tužilac za organizovani kriminal otiš'o je danas do PIO fond da preda za penziju.

tekst je, uz saglasnost autora, preuzet sa Facebook stranice "Koe ima po grad?"

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • lepa

    22:58 // 31. 10. 2015.

    Svaka čast! Nasmejali ste me

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: