Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 16. 11. 2020.

Istinite priče

Nišlije su uglavnom veoma ponosne na dovoljno dugu i dovoljno slavnu prošlost svoga grada. To će vam obavezno spomenuti ukoliko dođete u Niš ili ukoliko se nađete negde i zapodenete priču, svako o svom mestu. I tu se nažalost, ta slavna priča uglavnom i završava.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Niša Petronijević

    11:32 // 16. 11. 2020.

    Istorijsko jezgro grada Niša leži na ogromnom Arheološkom blagu. Treba samo razgrnuti zemlju ali ali nema ko da uzme ašov. Zato Niš liči na prosjaka koji sedi kovčegu punom blaga i prosi. Prosi jer ga mrzi da otvori kovčeg.

    • Milanche

      21:57 // 16. 11. 2020.

      Nije problem što nema ko da uzme ašov, već što ne može da se kopa. Mogu potpisati da se za arheološke iskopine u Nišu mogu naći ljudi, ali to, naravno, nije dozvoljeno, i to nema ko da dozvoli, prvo i osnovno. Ašov je najmanji problem. Problem su sitne duše koje sede i upravljaju svime, za njih kultura, istorijska baština, umetnost, ništa od toga neće biti bitno.

  • Ouzo

    14:40 // 16. 11. 2020.

    Ljubo, pogledajte ko je sve u ustanovama ,koje na razne nacine treba da bastine nasu istoriju, ko brine o arheoloskim nalazistima, spomenicima neprocenjive vrednosti, muzejskim postavkama, od Rimljana do kraja ll svetskog rata ... Aparartcici upravljaju, a i oni, koji vole i poznaju svoj posao, morali da se uclane u Partiju, zlu ne trebalo ! Zatucanost i bagatelisanje je ,ovde, zivotni moto !

  • Slaviša

    22:19 // 17. 11. 2020.

    ’’Куде је тај Наис?’’ Макете које су поменуте су резултат вишегодишњих систематских истраживања, неопходних да би се било шта поставило и одговорило на ово толико просто питање. У Нишу, осим на Медијани и случајно откривеним гробницама у Пантелеју, тога није било. А довољне су различите методе даљинске детекције и проспекције тла и подземљишта, гео радар, снимање ласерском лидар технологијом ....

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: