Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 19. 4. 2023.

Kude je taj Niš

Jubileji su bitni i u privatnoj i u javnoj sferi. Oni su trenutak da se sa određene vremenske distance sagleda dosadašnji pređeni put, uoče i obrazlože načinjene greške i izvuku pouke kako iste ne ponavljati u budućnosti. Nažalost, u Srbiji se jubileji uglavnom iskoriste za nešto sasvim suprotno. Za selektivno sećanje, pravdanje grešaka i iskrivljenje realnosti. Odlična osnova da se ponove iste ili načine još gore greške u budućnosti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Бата Рака из Ниш

    12:26 // 19. 4. 2023.

    Удавија се, баш код Брзи Брод!

  • Milorad

    15:16 // 19. 4. 2023.

    Palanka, za potkusurivanje Beograda. Na razvalinama, nastalim kao posledica snishodljivog ponaśanja lokalnih deputata, prema svemu, što je nosilo prefiks BG. Sada se nema kud. U dreku do ušiju, ostaje mu, Gradu, da priželjkuje čestite i odvažne sugrađane da se nađu blizu njega i budućnosti njegove.

  • Var tehnolog

    15:38 // 19. 4. 2023.

    Znam da si ovu kolumnu pisao, prevashodno nama,kojima je Radnicki u srcu i koji su bili svedoci svega recenog ! Kad se prica o tome,kako je bilo u Nisu,pa i sportu, s obzirom da smo to doziveli ,ima ta nelagoda, da neko misli da smo ostareli, da je sve bilo nekad bolje i da ne shvatamo losu sadasnjost! Tekst je za nislije, ono malo sto je ostalo,nije za novokomponovane " navijace" !

  • Var tehnolog

    15:44 // 19. 4. 2023.

    I ,da jos dokumentujem tvoju izvrsnu kolumnu- secam se kad je na stadion ulazio, pokojni Ciro Blazevic, sa belim salom, treniravsi razne klibove, publika je bila egzaltirana a on je,iskreno, vracao vibracije ka nama i minute ljubavi ! Ako je sve bagatelisano, bagatelisana je i proslava veka Radnickog a sve spram zivota i situacije u nekadasnjem( u SFRJ) cenjenog grada a sada sa imidzom palanke !

  • S.z

    19:17 // 19. 4. 2023.

    Kao i uvek fenomenalan tekst da prosto čovek nema šta da doda ili oduzme ali je žalosno što se ne vidi izlaz tj. makar iskra na kraju tunela.

  • Dragan Raković

    08:38 // 20. 4. 2023.

    Dobar tekst ali treba prvo proučiti temu pa pisati. Ni pomena da je osnovan kao Građanski umesto toga pisac smešta 1923 u komunističko doba. Ostatak teksta je odličan

    • Ljuba Kostic

      13:19 // 20. 4. 2023.

      Хвала на упутницама али баш због њих сам и оставио линк ка претходном тексту где сам навео све историјске референце. У овом сам се превасходно хтео позабавати симболиком имена и улоге коју је Раднички имао и има на Ниш и Нишлије и због тога није било много места за историјске детаље. Спортски поздрав!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: