Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 17. 9. 2018.

Festivalska "buka"

Žak Atali smatra da je danas, kada se "zadovoljavamo sadašnjošću koju čine spektakli, graja i pijačna galama“, važno da naučimo da jedno društvo, jedan "svet“, ocenjujemo prema njegovim "bukama“, to jest "prema njegovoj umetnosti i svetkovinama“. Festivali, naročito muzički, jesu paradigmatični primeri ove "buke“, njeni prirodni odjeci i odrazi. Da li je kasno da današnja "buka“ ne evoluira u konačnu i fatalnu kulturnu "bruku“ našeg "vrlog sveta“?

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Dejan Dimitrijević

    16:11 // 17. 9. 2018.

    Moje poštovanje prema Mariji Dinić nastavlja da raste. Pored uobičajeno sjajne muzičke kritike, ona nastavlja da hrabro nudi i mnogo potrebniju kritiku kako umetničkog establišmenta, tako i same publike u ovom gradu. Nezainteresovanost i neinformisanost o događajima onog dela naše publike koja se smatra "elitnom" motiv su njenog preko potrebnog odbijanja da laska i podilazi mediokritetstvu.
    Bravo!

  • Mika Alad

    22:07 // 17. 9. 2018.

    Poštovana,
    Ne želim da tešim, niti da podilazim naraciji, koja je i više nego odlična, više bih se osvrnula na prazne redove tokom koncerta...
    Umetnost je oduvek bila za publiku sa posebnim ukusom, nivoom obrazovanja i duhovnosti.
    Bog je " umetnuo" umetnike među običan svet da bi taj običan svet privoleo na put ka samom sebi.
    Osvešćivanje naroda je spor i mukotrpan proces...nema više mesta...:(

  • Kulturolog

    12:16 // 24. 9. 2018.

    Ako gospoda amateri s alter-egom nemaju sta da kazu na temu kritike koju pise gospodja Marija, onda neka zaobidju njenu kolumnu. Niko nikog ne tera da cita ono sto ga ne zanima i sto ne smatra vaznim. Pustite gospodju na miru, i postujte bar njenu publiku, ako vec nju licno ne postujete. Mnogo je nekulturnih u nasem drustvu.

  • Alter ego Ge Čevara

    09:25 // 22. 9. 2018.

    G-đa Marija,zašto Vi kao bogomdan vrsni pedagog,sa neverovatnim koeficijentom IQ,mučite svoje vijuge marginalnim stvarima kao budući doktorant. Imate Vi važnijeg posla od pisanja selektivnih kritika...

    • MyChe

      18:57 // 22. 9. 2018.

      Naravno da pakosni bot (Marko, Vladana, anđa i dr.), koji ne pravi razliku između doktoranda i doktora, ne može da razume. Svojom glupošću samo ste poentirali ono o čemu se u tekstu govori. Brinite vi svoju brigu, manite se ljubomore i zlobe. Ne možete vi ni da mislite na tom nivou.

  • Nevena Grujicic

    23:29 // 6. 12. 2018.

    Juzne vesti - Nepristrasni novinari, vrlo profesionalno su blokirali moje dalje komentare i polemiku sa gospodjom Dinov Vasic. Zato ga stavljam ovde
    Ako Vam je "neko onemogucio" pre nekoliko meseci, onda je potpuno nejasno zasto niste azurirali svoj kontinuirani naucni rad i referentne koncertne nastupe od 2012. god. (kako ste sami rekli)? Da se nisu mozda ceo Univerzitet i AKADEMSKA ZAJEDNICA ur

    • kuku todore

      21:26 // 18. 12. 2018.

      Šta "ga stavljaš ovde"? Komentari su ti blokirani jer si nepismena!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: