Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:07, 26. 4. 2018.

Na naš način

Ovaj koncert, nažalost, nije prezentovao najbolje strane niti studenata, među kojima ima odličnih i već prilično jasno profilisanih izvođača, niti kvalitetnija dela iz standardnog akademskog repertoara kamerne muzike, pa, u krajnjoj liniji, niti sam fenomen kamernog muziciranja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Fantom iz niške operete

    18:44 // 26. 4. 2018.

    Ogranak SANU u Nišu ne bi smeo da dozvoli da Suzana Kostić i Dragan Žunić srozaju nivo muzičkih programa na nivo vatrogasnog dobrovoljačkog pevačkog društva. Zna se ko nastupa u Galeriji SANU u Beogradu - vrhunski mladi talenti (među njima su bili Nataša Veljković, Stefan Milenković, Sanja Bizjak...). Dakle, razmislite malo (ili pitajte nekog stručnog) kada se prihvatate uloge suorganizatora

  • Dejan Dimitrijević

    14:58 // 30. 4. 2018.

    Uvek me obaduje čitanje kompetentne kritike kulturnih zbivanja u našem gradu. Ona je preduslov za izlazak iz kulturne provincije, jer omogućuje publici da uči i da rafinira svoj ukus time što dobija priliku da kvalitet realizacije umetničkog dela uporedi sa standardima, skreće pažnju na detalje koji bi većini promakli, ukazuje na potrebu da se minimum standarda kvaliteta mora poštovati.

    Podrška!

  • Amater

    10:39 // 26. 4. 2018.

    Zahvaljujći g-đi Mariji Dinov Vasić,koja evidentno prati dešavanja na kulturnoj sceni Niša,može se iz njene kritike videti da ona sama ima neke nedostatke i mane kao asistent i pedagog koji stvara nove pijaniste i uči studente da streme ka najvišem cilju. Prvo i osnovno, ne kritikuju se studenti javno,ako ste njihov profesor ili asistent.Zašto bi bio problem pune sale za vreme koncerta?

    • Profesor

      13:22 // 26. 4. 2018.

      Kakav amaterski komentar. Boli, koliko su nam jadni amateri koji čak ne razumeju ono što su pročitali. Čak i amater, ako je pametan, prepoznaje razliku između stručne kritike i kritizerstva.

    • Numancia

      20:52 // 26. 4. 2018.

      Nazalost,nisi ti ni amater,vec dunster!

  • Komunikolog

    10:41 // 28. 4. 2018.

    Kritika je vrlo bitna za sam razvoje kulture i umetnika. Ali ta kritika, treba da dolazi od nekog ko je strucniji za to i zna kako se pise kritika. To se uci. Pijanista, bi trebalo da je pijanista, a ja nesto nisam prisustvovao koncertima Marije. Kriticar i pijanista:DA! Ali budi prvo pijanista, pa kriticar u slobodno vreme kada naucis kako se to radi.

    • Kulturolog

      13:01 // 7. 5. 2018.

      Pijanista koji je doktorirao Teoriju umetnosti i medija ima i znanja i kredibiliteta da piše releventne stručne krtike koncerata. Ne piče se kritike u slobodno vreme. To što vi ne znate ko je Marija samo govori o vašim performansama. Svaki "komunikolog" danas smatra da može da misli, pa i kritikuje...

  • Miroljub

    12:56 // 26. 4. 2018.

    Vrlo subjektivna kritika. Koncert je bio prepun emocija i lepote muziciranja,a komentar da su bili srednjoškolci je ispod svake kritike. Među publikom je bilo i eminentnih profesora,običnih ljudi u svakom slučaju puna sala,što ne bih primetio kod drugih profesora. SANU bira najbolja izvođenja i izložbe. Cenjena Marija,iskazali ste jedan negativan naboj,mislim da niste dorasli pisanju kolumni.

  • Zikica Jovanović

    16:18 // 26. 4. 2018.

    Na osnovu konstrukcije rečenice vidi se da si amater.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: