Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 18. 12. 2018.

Zašto (je) Betoven?

U današnjoj vrevi instant kulturnih "proizvoda" koji obiluju performativnim efekatima i najčešće ne zahtevaju angažovanje recipijenata, Betovenova kamerna muzika predstavlja važan fenomen. Neprolazni kvaliteti ove muzike reflektuju potrebe i savremenih konzumenata umetničkih sadržaja, i, premda ponekad postoji privid koji ovakvu realnost može demantovati, vrednost ove muzike uvek će biti beskonačno stvarna i vanvremenski aktuelna.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Steva Popov

    09:29 // 18. 12. 2018.

    Bravo! Veoma lep tekst! Edukativan i pametan. Samo napred! Pročitao sam ga sa zadovoljstvom.

  • Dejan Dimitrijević

    14:54 // 18. 12. 2018.

    " Intimna, pomalo umorna atmosfera, odslikavala je sav naturalizam lica i naličja fenomena savremenog kamernog muziciranja u našem gradu."

    Sjajno! :)

    U poplavi tekstova skandalozno niskog nivoa funkcionalne pismenosti na svim našim medijima, pravo je uživanje i gotovo kulturni šok kliziti niz uglađenu i inteligentnu semantičku kompoziciju u koju autorka zaodeva svoju izvrsnu muzičku kritiku.

  • MSam

    15:59 // 18. 12. 2018.

    Bravo, i hvala, mlada lepa damo.
    Svojim naporima, pismenošću, senzibilnošću i davno nedostajućom, poštenom Umetničkom kritikom vraćate dostojanstvo umetnicima i niškoj sredini, pa ima izgleda da se broj 'recipijenata' uvećava jer ih vaši tekstovi podsećaju na jadom i bedom potiskivane duhovne potrebe. Vraćate i veru u mlade pa, molim vas, ne odustajte!

  • Gorolomac

    05:38 // 19. 12. 2018.

    Dakle, javno napadnes i iskritikujes dekana Fakulteta na kom radis kao asistent i pritom priznas da na tom smeru ima vise asistenata nego studenata, vratis nagradu dobijenu kao prvosvrseni student tog istog Fakulteta i onda bivas nagradjen od strane redakcije Juznih vesti u vidu reklame i samopromocije koja je sve to objavila i pokrenula. Jako ruzan i ponizavajuci nacin za gradjenje karijere...

    • Vladimir Perić

      12:55 // 19. 12. 2018.

      "Jako ruzan i ponizavajuci nacin za gradjenje karijere..."
      ... reče botina koja ne sme ni ime da napiše, i trošeći svoje vreme na poslu (za koje uredno prima platu iz budžeta koji svi mi punimo) za blaćenje kolege, a sve zarad još nekog jeftinog poena kod gazdarice.

    • Marija Dinov Vasic

      13:37 // 19. 12. 2018.

      Postovani,
      promasili ste temu i pogresno ste razumeli moj nedavni gest. Osim toga, ja nisam kritikovala dekanku, vec sam ukazala na lazi, kriminal i korupciju koje je pocinila, a o cemu postoje pravosnazna izjasnjenja relevantnih zakonskih institucija ove drzave. Difamiranje mene, mog rada i rada novinara ne mogu promeniti te cinjenice, zato vas javno molim da prestanete da me dalje zlostavljate.

    • MSam

      17:27 // 19. 12. 2018.

      Jako ružan i za komentatora ponižavajući komentar! Vi bi, Gorolomče, ponizno trpeli i gladili svog dekana ili ga napali tajno, jer to nije ružno i ponižavajuće? Njeni tekstovi mogu samo da povećaju broj talentovanih studenata a nagradu je sama zaslužila i sama vratila, ili je vas trebalo da konsultuje? Svojim tekstovima ona nagrađuje Južne vesti a ne one nju! Potpišite se pa se i vi promovišite!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: