Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Marjan Đorđević

Saradnik Međunarodnog kulturnog centra Beograd.

Project developer u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

  • Ja sam kriv

    Problem uglavnom nastaje kada se promena ne shvati kao proces i kao jedan od najvažnijih elemenata za opstanak živog sistema. 

    (5) detaljnije
  • Da li je Stiven King kao mali voleo Crvenkapu?

    Brutalno ubijanje, čedomorstvo, trovanje. Kuvanje i proždiranje dece u kućama od čokolade, nasrtaji na divljih zveri na decu, crna magija, vestičarenje. Tu su još i prizori nekrofilije, osvete, kao i jezivi predeli, koji nisu padali na pamet niti E. A. Pou, niti Stivenu Kingu u najmračnijim trenucima.

    (14) detaljnije
  • Save our soul

    Jedino je pitanje svih pitanja, da li će naša deca imati sutra ujutro da popiju svoje obavezno mlekce, a da njihovi roditelji ne moraju obići čitav grad ne bi li imali sreće da negde u rafu zateknu koji litar nekog bajatog nemačkog ili jebem-li-ga kakvog mleka!?!

    (2) detaljnije
  • Ne mogu da verujem

    Ne mogu da verujem, jbt! Opet se ruše gradovi, opet se prekidaju utakmice,… uglavnom su komentari većine. Normalnih ljudi. Poštenog sveta. Još jednom se pokazujemo svetu ko od majke rodjeni.

    (8) detaljnije
  • Prevariti prevaranta

    Koliko ljudi poznajete, uključujuću i sebe, koji su sa “obe noge na zemlji”, koji znaju za primere nesrećnih ljudskih sudbina, koji znaju da je sve to namešten sistem da uvek “kuća dobije” i koji se nikada ne bi kockali?

    (3) detaljnije
  • LEMEKOV brod

    Grad murala i nemorala

    Jedva nešto više od deceniju i po od nastanka prvog murala stanje je sledeće; “Violinista” i “Arlekin” na Domu kulture jedva da se naziru zbog izbledele boje i oronule fasade. Slična sudbina zadesila je i rad “Pirotski ćilim”. Jedan od najvrednijh murala “Lemekov brod”, delo profesora Branka Miljuša, na zgradi Zavoda za socijalno osiguranje je pre par godina, špaklom, ostrugan sa fasade i prekrečen, kao da se radilo o molerskom, a ne o umetničkom delu.

    (2) detaljnije
  • Svi smo mi po malo normalni

     Uobičajena šetnja u kasno popodne, moju ćerkicu, suprugu i mene uglavnom prevede preko glavnog gradskog trga, uz bezbrojna zadržavanja zbog susretanja sa prijateljima i odvede nas ravno do prelepog nišavskog keja...

    (7) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: