Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

06:40, 20. 7. 2012.

Uravnilovka

Politika svinger-kohabitacije gde svako može sa svakim, možda može da egzistira u virtuelnom političkom životu Dembelije, ali u stvarnosti se samo dobija mediokritetsko društvo sa izvesnim epilogom u kojem “znanje beži od neznanja“.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Radmila Stojicic

    05:46 // 21. 7. 2012.

    Bravo!

  • dana

    20:20 // 23. 7. 2012.

    Bravo!
    Izvanredna zaokruzenost i poznavanje sustine. Svaka cast! Hvala za odlican tekst.
    Udavise nas skribomani tipa Ozimica i ostalih, mene bi bilo sramota da uporno pisem, a da nemam sta da napisem,

    • Мики Савић

      14:39 // 25. 7. 2012.

      ОЗА СКРИБОМАН - нови јунак стрипова! СПИДЕРМАН, СУПЕРМАН, БЕТМАН, СКРИБОМАН... Или правилно: SPIDERMEN, SUPERMEN, BETMEN, SKRIBOMEN...

  • Nikola Stefanovic

    08:44 // 21. 7. 2012.

    Odlicno, Baske. U potpunosti se slazem sa tobom i hteo bih samo da dodam da je ovo sto se desava kontinuirana degradacije svega dobrog i stara praksa da se sve relativizuje. Navescu jedan primer, koji apsurdan i neki bi rekli ne tako znacajan, ali meni vrlo bitan. Pre dve godine, isla je ,,FARMA'' na jednom od TV kanala sa nacionalnom frekvencijom. Ucesnici, poznati naravno siroj populacije, su trebali da nedeljno nauce neka pitanja iz poljoprivrede i obradivosti zemljista itd., ne,nekih kapiram 15 - 20 pitanja, a odgovori su ABCD. Jedna od ucesnica, estradna umetnica, starleta, propali novinar ili glumac, se takmicio te veceri sa nekim isto tako slicnim i odgovarao na pitanja, pitanja koja su trebali da spreme (15 - 20). Posto je odgovorila na sva pitanja, njih 10 tacno, voditeljka kaz:,,Kako si to naucila, ti bi mogla i poljoprivredni fakultete da zavrsis.'' Meni je to zaprepascujuce, na izgled nebitno, ali pokazuje tendecije ovog drustva. Emisija ima rekordnu gledanost.

  • Jelena Milanovic

    22:16 // 23. 7. 2012.

    Cestitke za tekst autoru... Na zalost sistem vrednosti u drustvu nam je takav, da favorizuje nerad i neznanje, a verujem bice i gore... Sve sto je trebalo reci na ovu temu, ovde je vec napisano... Odlican tekst!

  • Dalibor Aleksov

    10:35 // 26. 7. 2012.

    Aj dont nov vat tu sej, u r -> abaut everything
    Btw, namejao si me ono lol
    FYI,
    "A kad ove generacije zajašu na svim ključnim pozicijama i ambrozijski raseju svoje shvatanje vrednosnog sistema u društvu"
    Mislim izbaci KAD, ZAJASU i RASEJU stavi "", JASU i SEJU, respektivno :D

    Mada, kad se malo bolje apdejtujem vidim da u sustini ... :D

    Mislim sta reci

    http://www.youtube.com/watch?v=fKvXiBVK-K4

    Pozzz :D

  • milos stojanovic

    20:10 // 21. 7. 2012.

    bravo stari druze,
    samo da te podsetim,da riba smrdi od glave...pa shodno tome,ako je na najvisem mestu jedne drzave ,"DIPLOMAC".....sve ti je jasno....bilo kakav komentar dodatni je izlisan....nego treba lepo da se pokupimo i svi odemo odavde,pa evo im vilajet neka sami zive u njemu i neka kroje situaciju prema svojim pravilima i idejama....ja nikada necu biti deo toga

  • Ljubisa Dinic

    04:52 // 23. 7. 2012.

    Srecan sam sto sam, kao maldjane momke - osnovce, spremao za takmicenja Teodora i mnoge njemu slicne. Nije lako raditi sa pametnima, ali je neizmerno zadovoljstvo kada ostis te genijalce na delu.
    A ostalo, pisano u tekstu je i balgo kritikovano. Stuacija je toliko losa da je vreme za uzbunu. Parodija je da neko polozi MATURU sa nula bodova. Sta bi rekao pokojni prof. Glikorije Zajeceranovic, (prof. filozofije na Filozovskom fak. u Nisu).
    Obrazovanje SRBIJANACA je mnogo ozbiljna stvar da se taj problem prepusti nekima koji imaju rezervnu domovinu. Takav KAPITAL iste one koji su zadojeni SRBIJANSKOM ljubavi jer nemamo vise vremena za eksperimene tipa INKLUZIJA, tipa STANDARDI,.... Dati da se OBRAZOVANJEM bave osobe koji su u ucionicu usli kao manekeni ili koji nisu bar 10 godina bili u RUDNIK - zvani ucionica je isto kao kada se pingvini setaju SEJSELSKIM plazama.

    • Мики Савић

      14:20 // 25. 7. 2012.

      Љубо, све је јасно! Децу треба волети и пружити им све да би што лакше прошли у животу. Нека уживају у миру и нераду, нека им сваки дан буде срећан и насмејан! Знање је нешто што и није нужно! Све је пролазно, кажу, али глупост је вечна. МОША се за то побринула и није на нама, обичним рударима, да критикујемо одлуке тако паметних људи из МОША! Они сада желе да подигну генерације које ће умно бити на њиховом нивоу да би се боље разумели! Зато не петљај се у посао помалоумних! Поздрав!!!

  • Stevan Djukic

    17:45 // 23. 7. 2012.

    Svaka cast, Baske! Odlican tekst! Ako necije razmisljanje, vezano za MOSA, treba da se uzme u ramzatranje, onda je to tvoje! Mnogo govori i od drzavi, kad takvi kao ti preko blogova izjavljuju svoje misljenje, umesto na sekdnicama u okviru naucnih krugova...

  • Marko Dimitrijević

    22:40 // 20. 7. 2012.

    Potpuno ispravno viđenje stvari. Na žalost, priča se ne završava na nivou osnovnog i srednjeg obrazovanja. Ona doseže i do akademskih nivoa, gde smo "uspešno" implementirali bolonjski proces.

    Ministarstvo (MOŠA u autorovom tekstu) propisuje velike kvote za upis i preti fakultetima smanjenjem budžeta ukoliko ga ne ispune. Kasnije veliki broj nepripremljenih srednjoškolaca studira po pomenutom sistemu, gde se zahteva prolaznost od 80%, što je van pameti. Da bi se ostvarila visoka prolaznost, ali i postigao dovoljan broj upisanih studenata, smanjuju se kriterijumi studiranja, i tu se krug zatvara.

    Da ne pominjemo nacionalnu strategiju koja predviđa 40% fakultetski obrazovanih u zemlji u kojoj po svim pokazateljima nema 40% funkcionalno pismenih...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: