Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:10, 4. 7. 2012.

Šta je Higsova čestica?

Današnji dan, 4. jul 2012. godine najverovatnije će ostati zabeležen u istoriji kao dan kada je otkrivena Higsova ili “Božija” čestica, kako je mnogi nazivaju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Rale Stevanovic

    15:37 // 11. 7. 2012.

    A da nije otkrivena verovatno bi stopirali ogromna finansijska ulaganja u CERN kao i sva buduca koja se bave slicnim eksperimentima. Mislite o tome

  • Marija

    18:13 // 5. 7. 2012.

    Jako lep i poučan tekst. Jedan od retkih tekstova u nekim novinama da nije prepisan ili prepričan od strane novinara, već direktno napisan od strane nekog ko se razume u materiju.
    Ali, moram da kritikujem redakciju što nisu ispravili pravopisne greške. Možda ih je autor napravio, što je sasvim normalno, ali na redakciji je da tekst pre objavljivanja pročita i ispravi greške(u pravopisu, kucanju...itd).

    • Radmila Jelmilo

      11:43 // 11. 7. 2012.

      Kakvo sitničarenje. Volela bih da Marija ispravi tekst, i da objavi ovde, da vidimo koliko je autor 'nepismen' ... :) Slažem se da treba objavljivati tekstove, ispravno gramatički i pravopisno, ali 'lov' na greške u ovakvom sadržaju podrazumeva površno čitanje... Pozdrav Mariji, svakako! :)

  • Filip Marinkovic

    23:36 // 4. 7. 2012.

    Milance, lepo si napisao clanak, mogao je biti i duzi ;-) , pozdrav!

  • Boba R

    22:42 // 14. 7. 2012.

    "God" particle, kako ga je nazvao Leon Ledermen, nije naziv Higgisovog bozona. To ime je bila posalica na njihovu potragu za Higgisovim bozonom gde je Leon u jednom trenutku rekao "where is that GOD DAMN particle?".
    Odlican tekst.

  • Aleksandar

    23:05 // 4. 7. 2012.

    napokon da neki clanak u kome je obasnjeno sta je to Higsova cestica umesto pukog prepricavanja da je nesto bitno otkriveno

  • Milan Milosevic

    15:52 // 5. 7. 2012.

    Za ovde su dovolje osnove informacije (da se ne uplaše ljudi od tehničkih stvari :)), više detalja i objašnjenja nalazi se u par tekstova kod mene na sajtu (link je gore ispod slike)

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: