Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:48, 3. 5. 2019.

Garaža protiv Naučno-tehnološkog parka

Prošle zime, posle 10 godina čekanja, konačno je započela izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu. Gradilište se nalazi pored Elektronskog fakulteta i ko ovih dana bude prolazio tamo, videće radove u punom jeku.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Milan

    13:06 // 3. 5. 2019.

    100% tačan tekst, nemam šta da dodam niti da oduzmem.

  • Малошанац

    15:52 // 3. 5. 2019.

    "To je kao da vozite krntiju od auta, koji jedva ide i mnogo troši, a odlučite da ga popravite tako što ćete ga ofarbati!" Ја би пре реко - одлучите да га поправите тако што ћете направити нову гаражу.

  • Sloba

    01:11 // 4. 5. 2019.

    Možda bi i imalo smisla kad bi država najbolje što ima od stručnjaka pokupila za sebe. Da taj centar služi kao filter za najbolje.
    Nikad se ništa ne reši suštinski, sve se radi izokola. Slična stvar je sa poljoprivredom. Daš subvencije pa ljudi zasade, a onda nema para za protivgradne pa ubije grad svu letinu. Nikad se ne domisli do kraja i sve što se radi je prvo marketing pa sve ostalo.

  • Jelena Grozdanovic

    18:44 // 5. 5. 2019.

    Tehnoloski park je bila vec 'resena stvar' i 2002.god,dok sam jos radila na elektronskom fakultetu u Nisu. Isli smo i u Novi Sad sa dekanom ETFa iz BGa da izvidimo uspesni primer,jer je tamo jedan vec postojao i za 2 godine isplatio sebe svojim patentima koji su se komercijalno prodavali/primenjivali u svetu. Posle 17 godina, niko sa te 'ekskurzije' do NSa danas ne radi na Elektronskom fakultetu.

  • Nišlija

    09:22 // 4. 5. 2019.

    Sta se desilo sa aerodromom ? Ovaj gde je umuvao svoje prste unistio je sve . Zar se djb nije raspao otkud ovaj sad narodni poslanik, plaća debelo soroš da se unisti srbija ...

    • Marko Jovanovic

      12:32 // 4. 5. 2019.

      Nisi ti nislija cim takve gluposti pricas za Boskovica. Coveka znam 15 godina sto je polovina njegovog zivota. Nije lazan. Ali ti jesi.

    • vmp

      10:49 // 5. 5. 2019.

      soros? ko bese taj? a to onaj sto se druzi s vucicem...

      https://www.telegraf.rs/vesti/politika/2978621-vucic-i-soros-ponovo-razgovarali-o-situaciji-u-srbiji-pretresli-razlicite-teme

      sta sad, bote?

    • Profeosr

      18:33 // 5. 5. 2019.

      Aerodrom je otet, jer su pametni ko ti sedeli kući umesto da zajedno s ovim čovekom dođu na protest. Ne znam tačno ko je sem tvog preCednika i lokalnih kolaboracionista tu umešao prste, ali s pravom si ljut za aerodrom.

    • Zarobljena drzava

      18:38 // 5. 5. 2019.

      Taj “Nislija” je jedan od ovih na http://nislije.rs/

  • Dragan Šabac

    20:55 // 3. 5. 2019.

    U tekstu je odlično napisano da je lansiran IT program Car:go kao inovacija kod TAKSI USLUGA i da ga je država sabotirala. Budite uvereni da niko nije protiv napredne tehnologije,koju uzgred koristi i dličan TAKSI operate Yandrex koji ipak radi,jer je za razliku od Car:go registrovan kod ministarstva saobraćaja za TAKSI usluge i plaća porez za TAKSI usluge,dok kompanija Car:go NE ŽELI da je TAKSI.

    • Miloš Bošković

      00:16 // 4. 5. 2019.

      Za početak, Yandex ne plaća porez u Srbiji, jer je registrovan u inostranstvu. Car:go to uredno radi, ali ne kao taksi, jer im ne zakon zabranjuje.

      Drugo, karakteristika novih (disruptive) tehnologija je upravo to da ne mogu da uđu u bilo kakav postojeći kalup, jer su nove. Država treba da nađe način da ih ne blokira, a ona radi upravo suprotno.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: