Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:18, 21. 12. 2016.

Naša lepa, prljava Srbija

Kanta Foto: Miloš Bošković

Koliko vodite računa o svojoj životnoj sredini? Da li sortirate otpad na bilo koji način? Da li flaše bacate u poseban kontejner namenjen za to? Da li u prodavnicu nosite ceger i odbijate plastične kese koje vam bez pitanja stavljaju u ruke?

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nenad 2008

    21:38 // 21. 12. 2016.

    Ne moramo Beograd stalno da vučemo za rukav, tražeći pomoć u rešavanju problema. Kao što ne mora, gotovo svaki komentar, da bude intoniran krivicom Beograda/Vlasti/, te da će predstojeće Proleće rešiti, iz naslova priče, probleme i zablude pojedinaca. Čuvanje životne sredine, u krajnjem su, verovatno i ponajviše, problemi Lokala, a i pojedinaca, nas samih, slike potvrđuju, naše svesti i savesti

    • Miloš Bošković

      14:47 // 22. 12. 2016.

      Da bi se rešio problem na nivou pojedinca, potrebna je šira akcija koja bi uticala na te pojedince.Da li mi iz Niša možemo u obrazovni plan i program da uvedemo novi predmet, ekologiju? Ili da izmenimo postojeći?Ne.
      Isto pitanje važi i za aktuelizovanje ekologije kao teme - da, to mogu Južne vesti da probaju,ali mnogo veću težinu će pitanje dobiti ako ministar priča o tome na državnoj televiziji.

  • nenad 2008

    19:15 // 22. 12. 2016.

    Ne možete od gladne, raspamećene i raspolućene Srbije, tražiti u ponašanju njenom, lepotu civilizovanog sveta. Barem, ne sada. Ima vremena za ekologiju, koja je mnogo,mnogo više od razbacanih kesa i prevrnutih kontejnera, koji su, treba li uopšte reći, mnogima, ne krivicom njihovom sadržaj života.

    • Miloš Bošković

      13:09 // 23. 12. 2016.

      Ako postoje odvojeni kontejneri, separacija otpada zaista ne košta ništa, bilo da vam je plata 25000 ili 55000 dinara. Nošenje cegera u prodavnicu je isto besplatna. Bacanje kućnog smeća u kontejner (a ne u uličnu kantu) je takođe džabe.

  • Ciceron Zaplanjsky, drugar na Miju Kulića

    10:06 // 23. 12. 2016.

    Dečko, ne gubi vreme. Kažem ti kao otac, po godinama koje imam a i radio sam zajedno sa tvojim ocem,ako si na njega treba da si pametan.Onda se sklanjaj odavLe, oma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Miloš Bošković

      13:14 // 23. 12. 2016.

      Nisam takve prirode. Ne odustajem toliko lako.
      Odbijam da se pomirim sa trenutnim stanjem, a posebno kada su nas do tog stanja doveli najgori od nas.

  • Kolega

    13:28 // 23. 12. 2016.

    Kolega, vilenićeš neko vreme kao poslanik, trošiti pare nas poreskih obveznika i nećeš uraditi ništa kao i niko pre tebe. Ako si inženjer, osmisli nešto, pokreni neki posao, zaposli ljude i tako ćeš najbolje pomoći sebi, drugima i državi. Tako su se menjala moderna društva na bolje: radom, inovacijama i proizvodnjom, a ne praznim pričama u mahagonija skupštini i besmislenom politikom. Skloni se!

    • Miloš Bošković

      13:43 // 23. 12. 2016.

      Kolega, vidim da je tvoja premisa da poslanik, ko god bio, ništa ne može da uradi. Vodeći se tom mišlju, možda i parlament da ukinemo, šta misliš???

      Stav "neću da pokušam, jer nema šanse da uspem" nikada neću da podržim. Samo da kukamo i da ništa ne pokušamo zaista ne vodi ničemu.

      Inače, već sam zaposlio više ljudi, tako da na tom polju delam već godinama i delaću i dalje.

  • Nislija

    23:48 // 26. 12. 2016.

    Za pocetak da se uvedu kazne za bacanje papirica, opusaka, a takodje i za pljuvanje po ulicama. Sadasnje komsije makedonci, uveli su pre nekoliko godina kazne 50 eura za takve prekrsaje, pretpostavljam u zelji da primene vrednosti EU. Tako nesto mogu samo da podrzim. Pa da krene komunalna policija ili ko vec, da pise kazne i eto cistiji grad, a i puniji budzet. Pa te pare uloziti u reciklazu.

  • Milan

    03:39 // 28. 12. 2016.

    Zdrava životna sredina, ne treba se pominjati samo u izbornim kampanjama. Stičem utisak, da od 2000-e god., životnom sredinom se bave svi, a rezultati nikako da budu vidljivi. Za početak predlažem svima, ko nije do sada, da pogledaju film "Tužna Morava". Iz dana u dan, situacija je sve alarmatnija. Zdrava životna sredina treba da bude strateški cilj, a ne samo "tačka" u programu kampanje partija.

    • Miloš Bošković

      22:36 // 28. 12. 2016.

      Milane, na jednoj od sednica sam čak pustio na laptopu upravo taj klip i tražio da pozovemo ljude koji su ga snimili da dođu u Skupštinu. Nažalost, predsedavajući nije bio za to zainteresovan. Evo klipa (na samom kraju pričam ja, a kamerman je namerno isekao laptop, tako da se klip na monitoru skoro i ne vidi):
      https://youtu.be/dvlGbZksiIY?t=54m34s

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: