Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 15. 1. 2021.

Poštovani saobraćajni policajci

Autor

Narodni poslanik "Dosta je bilo" iz Niša 2016-2018.

Diplomirani inženjer računarstva.

Na Tviteru aktivan kao @misaizdaleka

Poštovani saobraćajni policajci, kako biste ocenili generalno svoj rad u Nišu na skali od 1 do 5? Da li ste saglasni da ste tu negde oko slabe dvojke, uzevši sve u obzir?

Poštovani saobraćajni policajci, koliko ste zauzeti u jutarnjim časovima, između 8 i 10 ujutru? Čime se u to vreme bavite? Pitam jer u to vreme veliki broj vaših sugrađana kolima ide na posao.

Od svih njih, nekih 5% se ponaša neodgovorno i bahato - parkiraju vozilo na kolovoznoj traci, uključe sva četiri migavca (“samo začas da skoknu po pecivo/lek/nešto treće”) i tako maltretiraju 95% ostalih savesnih vozača, usporavaju saobraćaj, podižu nervozu svima i na kraju izazivaju kolaps.

p1 foto: M. B.Gde ste vi u to vreme da samo svojim prisustvom naterate taj jako mali broj vozača da prestane da maltretira sve nas ostale? Isto pitam i za poslepodnevne časove, kada se svi vraćaju sa posla. Zapravo, ne - pitam za ceo dan, jer se neprestano dešava.

Da li je zaista potrebno da vam šaljemo prijave za ovo, zar je moguće da ne uočavate već sami nešto što se bukvalno svakog dana događa? Molim vas, ako već nemate drugi način, otvorite Gugl mape, uključite prikaz saobraćaja, pogledajte crvenu boju i tamo idite!

Tamo su nesavesni vozači koji blokiraju saobraćaj! Ne morate čak ni da ih kažnjavate - samo odstojite tu sat-dva i kad neko stane, samo mu mahnite rukom i ljubazno kažite “molim vas, poštujte zakon kako ne biste ometali druge vozače, hvala!” Mislim da to nije toliko teško, zar ne?
Poštovani saobraćajni policajci, šta znači papirić na kome je grb policije i znak P za parkiranje koje često viđamo na vašim (privatnim) automobilima po gradu? Da li to znači da to vozilo može da se parkira svuda, ne poštujući bilo kakve propise, ne ostavljajući dovoljno mesta za pešake na trotoarima?

p2 foto: M. B.A šta znači kada zateknemo auto gde je neko iznad volana, na prilično vidljivom mestu, ostavio policijski šapku, ili okačio jelkicu na kojoj je grb policije, ili stavio neku drugu oznaku da je on policajac? Da li to znači da to vozilo može nepropisno da se parkira svuda bez kazne? Ili možda znači da je za to vozilo besplatan parking? Ako je ovo drugo, da li mogu i obični građani negde da kupe te šapke, pa da svi imamo besplatan parking kao i policija?

Poštovani saobraćajni policajci, moj dobar drug je zamalo izbegao saobraćajku zbog bahatog vozača koji je tik ispred njegovog vozila proleteo ogromnom brzinom kroz crveno svetlo, a pritom ga i oštetio. On je pozvao policiju, vi ste došli, bili ste ljubazni i korektni, ali ste mu rekli da ne možete da mu pomognete, jer je bila noć, a vaše kamere po gradu nikako ne mogu da snime tablice u noćnim uslovima. Da li to znači da su te kamere, koje smo mi platili, korisne samo pola dana?

p3 foto: M. B.Poštovani saobraćajni policajci, kad smo već kod tih kamera, da li je zaista potrebno da vas građani obaveštavaju o bahatoj vožnji po gradu kad već imate ko zna koliko ekrana gde možete uživo da pratite dešavanja na svim bitnim tačkama? Da li je to zaista vaš izgovor? Da li zaista ne znate šta se dešava na ulicama našeg grada?

Poštovani saobraćajni policajci, siguran sam da među vama ima odličnih profesionalaca. Isto tako, siguran sam i da ste mnogo puta obavili sjajan posao koga obični građani nisu ni svesni. Ali kada se sve sabere i oduzme, moram da konstatujem da ste razočarali i izneverili svoje sugrađane. Ljudi su sa pravom besni.

Taj bes i frustracija skupljaju se godinama, svakog dana, sa svakim našim zaobilaženjem vozila sa uključena 4 migavca, sa svakim turiranjem motora automobila pred početak trke na semaforu noću, sa svakim prolaskom kroz crveno, kao i sa vašim konstantnim odsustvom sa niških ulica da upravo to sprečite. Taj bes je na kraju kulminirao gubitkom nekoliko života naših sugrađana za samo mesec dana, što je možda moglo da se izbegne.

Ne možemo da znamo da li je problem u vama, da li je do vašeg nadređenog, da li je do ministra, ili do nekog trećeg, ali to na kraju krajeva za nas građane nije ni bitno. Verujemo da su vam plate nedovoljno visoke, da vas je premalo, da su uslovi rada možda loši i da imate i drugih problema, ali to nikako ne može da bude opravdanje za loš odnos prema poslu. Ono što je sigurno jeste da želimo da vidimo promenu, i to promenu na bolje.

Poštovani saobraćajni policajci, vidimo se ponovo na protestu, sledeće subote u 15:00.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    13:53 // 29. 1. 2021.

    Postovani, sprecite da policajci i ostali koji nemaju veze sa MUP-om ostavljaju sapke, kape, znacke u kolima na vidnom mestu i time krse saobracajne propise brz sankcija? Direktor policije pod hitno treba ds raspise fepesu i nalozi podrucnim orgsnizacionim jedinicama (PU), da se u kontroli saobracaja preduzimaju mere prema licima koja u kolima nose re

  • Milan Avramovic

    16:06 // 20. 1. 2021.

    Dvojka, ahahahaha kakva darezljivost, ja za nasu narodnu miliciju imam -5 ko vrata.

  • Dragana

    13:27 // 16. 1. 2021.

    Imala sam situaciju gde gospodin dolazi na moje radno mesto, i govori mi ukoliko vidim pauka da ga pozovem on je nekoliko lokala posle mog. Rekoh mu da nikako ne mogu da ostavim lokal da bih ga obavestila gde mi on odgovara, ali to je sluzbeni policijski auto. Stvarno nije moje da gledam da li ide pauk ili ne. Zasto ne plati parking? Uz to nije imao obelez auto.

    • Moebius

      08:54 // 24. 1. 2021.

      ...a vi uzmete pa odmah pozovete Parking servis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: