Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 29. 4. 2017.

Srpsko-albanska salata

Bilo bi lepo kada bismo bili hrabriji i usudili se da pređemo preko te linije podele. Videli bismo ljude koji su poput nas, sa istim brigama i problemima. Videli bismo građane koje takođe muči nesposobna država, nefunkcionalnost i nepostojanje institucija, niske plate i nezaposlenost. Shvatili bismo da oni zapravo i nisu toliko drugačiji od nas.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • prof dr CVETKO prvi

    16:04 // 29. 4. 2017.

    Mogli ste ,gos-n Miloše Boškoviću , napisati i "srpsko-albanska" boranija ali mislim da je mraz /"Deda Mrazi" u koje verujemo/ i boraniju uništio !
    Ili će uništiti - 100% !
    "Riders on the storm" /The doors/ - nesreća nikad sama ne dolazi , obično su 4 njih /a u Srbiji - nebrojeno/ "skupa zajedno u isto vreme trenutačnog momentalnog vremenskog intervala - sekunde, koja traje 5.god

  • Marko Aleksovski

    16:42 // 29. 4. 2017.

    Pohvale za tekst i za sve stavove i zapazanja u njemu!

  • Kolega s fakulteta

    18:22 // 29. 4. 2017.

    Tek si se na studijama ubedio da ne postoje dobre i loše nacije, već samo dobri i loši ljudi? Zabrinut sam i plašim se, iskreno!

  • Dexter

    21:30 // 30. 4. 2017.

    Da sam ovakav esej pročitao 1990. ili da je u pitanju pismeni zadatak nekog apolitičnog srednjoškolca, mogao bih da ga razumem. Teško mi je da shvatim da poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije ne shvata uzroke i rizike sukoba nacija na Balkanu, već sve svodi na nekakvu priču o dobrim i lošim ljudima koje, eto, svađaju političari. Deca su pisala ovakve naivnosti pred svako srpsko stradanje!

    • Miloš Bošković

      20:33 // 1. 5. 2017.

      Vi razmišljate zašto srpsko-albanski odnosi ne mogu uspeti, i pozivate se na istoriju. Ja razmišljam zašto bi mogli da se unaprede, a pozivam se na potencijal koji se može ostvariti u budućnosti.
      Graditi zidove oko najbližih suseda zbog nekakvih "rizika" je u najmanju ruku naivno i tragično.

      Ako ćemo se pozivati na istoriju, valja se ograditi i od Bugara, Hrvata, Mađara... možda svih?

  • Posmatrac

    17:24 // 2. 5. 2017.

    Gospodine Boskovicu- ne znam da li da nakon ovog smesnog pismenog rada na nivou prvog razreda srednje skole mislim o vama da ste super naivni ili vrlo ogranicenog intelekta (da ne kazem nesto drugo). Mislim da je vrlo evidentno dokle nas je dovelo razmisljanje tipa "ko tebe kamenom- ti njega hlebom" kada su shiptari u pitanju..... Vi i vama slicni na mestima od uticaja bi trebalo da se okanu toga.

    • Miloš Bošković

      11:18 // 3. 5. 2017.

      Gospodine Posmatraču,

      Nigde u tekstu nije spomenut ni kamen, ni hleb. Nigde nisam rekao da treba da se međusobno volimo, već samo uvažavamo i sarađujemo, a to nije isto.

      Ako Vi srpsko-albanske odnose vidite isključivo kao razmenu hleba i kamena, a pri tom verujete da smo uvek bili mi ti koji smo odgovarali hlebom, onda Vam istorija definitivno nije jača strana.

  • Žika Žujuca

    17:33 // 3. 5. 2017.

    Naivan neki čovek ovaj Bošković.

  • Bojan Milosavljević

    20:15 // 3. 5. 2017.

    Poštovani Miloše,
    Slažem se sa Vašim stavovima da većina naroda iz obe nacije ima iste probleme i nema ništa protiv onih drugih. Brine me samo koliko će se narod moći odupirati formiranom javnom mnenju od strane aktuelnih političara na vlasti. Što siromašniji, nažalost lakše nasedaju na ratno-huškačku retoriku. Ali bez ličnih razloga za sukobe bilo uvek kroz istoriju, a krvavi ratovi se ipak vodil

  • Bojan Milosavljević

    20:21 // 3. 5. 2017.

    ... I nedavno predsednički izbori pokazali su snagu stalne indoktrinacije javnog mnenja u medijima. Kako taj običan čovek sa bilo koje strane da odoli ili se odupre ako ga povedu političari u sukob, isceniran po samo njihovoj potrebi? Ako nje i najmilije napadnu "obični ljudi" sa druge strane koji se ne odupreše propagandi i izlivu ratnih huškanja? To me brine.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: