Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Miloš Bošković

Narodni poslanik "Dosta je bilo" iz Niša 2016-2018.

Diplomirani inženjer računarstva.

Na Tviteru aktivan kao @misaizdaleka

  • Poštovani saobraćajni policajci

    Taj bes i frustracija skupljaju se godinama, svakog dana, sa svakim našim zaobilaženjem vozila sa uključena 4 migavca, sa svakim turiranjem motora automobila pred početak trke na semaforu noću, sa svakim prolaskom kroz crveno, kao i sa vašim konstantnim odsustvom sa niških ulica da upravo to sprečite.

    (44) detaljnije
  • Za šaku asfalta

    Dok nam se sa jedne strane servira priča kako nam nikada nije bilo bolje, kako imamo istorijski najviše plate, kako smo najbolji u regionu, sa druge strane Nišlije jedino što vide je sirotinjsko asfaltiranje delova ulica (sve po 100-200 metara). Za sve ostale ozbiljnije projekte “nema sredstava”. Sad, kako to da nam nikad nije bilo bolje, a da istovremeno nema para, ostaje misterija.

    (13) detaljnije
  • Garaža protiv Naučno-tehnološkog parka

    Prošle zime, posle 10 godina čekanja, konačno je započela izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu. Gradilište se nalazi pored Elektronskog fakulteta i ko ovih dana bude prolazio tamo, videće radove u punom jeku.

    (14) detaljnije
  • Primer prikaza različitih polazaka uz planirano vreme dolaska na odredište; Ilustracija Google transit

    Direkcija za prevoz - samo retro!

    Pre više od godinu dana sam upravo ovde pisao o sistemu "Gugl Tranzit" , koji omogućava da se gradske autobuske linije prikažu direktno na Gugl mapama. Prednost ovog sistema je u tome što svaki građanin može da pomoću Gugl mapa isplanira svoje putovanje javnim prevozom unutar grada, sa sve presedanjima i tačnim polascima autobusa.

    (25) detaljnije
  • Srpsko-albanski zagrljaj

    Kada sam prethodni put ovde pisao o Kosovu, uveliko je u toku bilo prepucavanje na liniji Beograd-Priština. Od tada je prošlo skoro godinu dana i kao da se ništa nije promenilo: političari sa obe strane se i dalje ponašaju kao da su u ranoj fazi puberteta.

    (12) detaljnije
  • Gradski prevoz na Gugl pogon

    Kada bi neko sa strane došao u Niš, da li bi o Nišu pomislio kao o gradu modernih tehnologija? Da li se to po gradu nekako može videti? Hajde da razmotrimo neke detalje koji bi nam možda na to ukazali.

    (23) detaljnije
  • Trošak narodni - profit privatni

    Nezvanično se po gradu šuška da će ovih dana u Niš doći vladar Srbije, gospodar svih botova, vrhovni cenzor medija, onaj koji vedri i oblači, koji nikad ne spava i uvek bdi nad nama, predsednik Srbije, gospodin Vučić i to povodom nove investicije koja stiže u naš grad. Kao što to obično biva sa njim, on će nam pobedonosno saopštiti da je “on doveo tu-i- tu firmu u Niš”, kao i da će ta firma dobiti subvencije od države

    (9) detaljnije
  • Konkurs za odabrane

    Pre nekoliko nedelja, Skupština Grada Niša objavila je niz konkursa za izbor direktora javnih preduzeća u našem gradu . Dobra strana ove odluke je da ćemo konačno dobiti direktore sa punim mandatom, umesto dosadašnjih v.d. (vršilac dužnosti) direktora, koji su, uzgred, postavljani bez ikakvog konkursa. Loša strana ove odluke je… ‘ajmo redom.

    (6) detaljnije
  • Kasarna Filip Kljajić

    Grad na prodaju

    Lokalna vlast, očigledno jako ograničenih kapaciteta kad je u pitanju uspešno vođenje grada, rešila je problem na ubedljivo najprizemniji način - prodajom . Ne znaju šta će sa zgradom, pa hajde bar da se opare.

    (13) detaljnije
  • Srpsko-albanska salata

    Bilo bi lepo kada bismo bili hrabriji i usudili se da pređemo preko te linije podele. Videli bismo ljude koji su poput nas, sa istim brigama i problemima. Videli bismo građane koje takođe muči nesposobna država, nefunkcionalnost i nepostojanje institucija, niske plate i nezaposlenost. Shvatili bismo da oni zapravo i nisu toliko drugačiji od nas.

    (14) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: