Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Miloš Bošković

Narodni poslanik "Dosta je bilo" iz Niša od parlamentarnih izbora 2016. godine.

Diplomirani inženjer računarstva.

Na Tviteru je aktivan kao @misaizdaleka

 • Srpsko-albanska salata

  Bilo bi lepo kada bismo bili hrabriji i usudili se da pređemo preko te linije podele. Videli bismo ljude koji su poput nas, sa istim brigama i problemima. Videli bismo građane koje takođe muči nesposobna država, nefunkcionalnost i nepostojanje institucija, niske plate i nezaposlenost. Shvatili bismo da oni zapravo i nisu toliko drugačiji od nas.

  (14) detaljnije
 • A be, Beli

  Možda nekima tako ne deluje, ali ovi izbori su itekako važni i za lokal - na ovom glasanju posredno odlučujemo i o ceni grejanja, i o zauzdavanju bahatog parking servisa, i o problematičnoj objedinjenoj naplati. Riba smrdi od glave, sada napadamo glavu!

  (17) detaljnije
 • Kad se skupštinske kamere isključe

  Tokom svog osmomesečnog angažmana u skupštini, dobio sam priliku da razgovaram sa mnogo ljudi, a i da odgovaram na njihova pitanja. Bili oni moji dalji ili bliži prijatelji, ili meni kompletno nepoznati ljudi, uočio sam da su se pored konkretnih političkih pitanja, često raspitivali i za stvari koji su u vezi sa mojim poslom, ali se toliko ne tiču politike.

  (25) detaljnije
 • Ni 5 minuta, ni 30 sekundi, ni sekund!

  “Samo da skoknem” parkiranje je navika nesavesnih vozača da na kolovozu, često tik iza znaka za zabranjeno zaustavljanje, ostave kola, uključe sva četiri migavca, kako bi “samo skoknuli” do dragstora, pekare, kladionice, banke ili apoteke. Da problem bude veći, ovo se dešava najviše upravo u najprometnijim ulicama grada.

  (19) detaljnije
 • Kanta

  Naša lepa, prljava Srbija

  Koliko vodite računa o svojoj životnoj sredini? Da li sortirate otpad na bilo koji način? Da li flaše bacate u poseban kontejner namenjen za to? Da li u prodavnicu nosite ceger i odbijate plastične kese koje vam bez pitanja stavljaju u ruke?

  (14) detaljnije
 • Skupštinska dijagnoza - "Hronični atlagićizam"

  Babića u Skupštini više nema, ali se pojavljuju novi likovi koji zahvaljujući svojim nastupima ozbiljno pretenduju da postanu nova meta za podsmeh i zabavu širokih narodnih masa. Recimo, poslanik Marko Atlagić.

  (13) detaljnije
 • Hvala vam što nam odmažete

  Početkom oktobra krenulo je redovno, jesenje zasedanje Skupstine Republike Srbije. Još poslanici nisu ni zagrejali svoje stolice a jedna tema naglo je podigla temperaturu u sali. Naime, Vlada je predložila narodnim predstavnicima na usvajanje “Izmenu Zakona o lokalnoj samoupravi”. 

  (10) detaljnije
 • Bilbord

  Godina izgubljenog preduzetništva

  Umesto da smanji porez na rad, ukine nepotrebne propise, pojednostavi procedure, otpusti partijski višak u administraciji koji guta novac svih građana, naša Vlada pokreće novu inicijativu, plaćenu našim novcem, kako bi nas “podstakla” da u postojećem sistemu derikoža, korupcije i mita pokrećemo posao!

  (18) detaljnije
 • Sud Niš

  Kad gori postane bolji

  Ako ćemo da pričamo o ocenama kao nebitnom faktoru, hajde najpre da se dogovorimo koji su to novi kriterijumi koji se vrednuju, pa da onda biramo kandidate? 

  (16) detaljnije
 • Ko to tamo plaća (i štedi)?

  Plan je da kad god sakupim 10.000 dinara od prevoza, tim novcem pomognem sve one kojima, u nedostatku normalne države, mi moramo da obezbedimo pomoć doniranjem i slanjem SMS poruka. Na našem neuređenom tržištu nekretnina svaki stan u kojem se ne stanuje najčešće biva izdat i to u cilju ostvarivanja zarade, zar ne? Pa zašto onda isti princip ne bismo primenili i na neki drugi resurs kojim raspolažemo, recimo na sopstveni auto i slobodna mesta u njemu Prva sednica Narodne skupštine Republike Srbije, ona o kojoj sam  već izveštavao , nakon tri pokušaja, u tri dana zasedanja, konačno je bila gotova. Posle maratonskog zasedanja nameće se jedno logično pitanje: koliko građane Srbije zaista košta rad Skupštine? Naišao sam na neke podatke koji ukazuju da se radi o prosečnom iznosu od otprilike 3,2 miliona dinara (skoro 26.000 evra), isključujući plate službenika Skupštine i narodnih poslanika.

  (12) detaljnije

Naši autori