Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 16. 12. 2011.

Peta strana sveta

Autor

Miloš Grozdanović.

Prozni pisac. Autor romana "Jugo" i "Uzrok smrti ne pominjati, ni u crkvenim knjigama, ni u molitvama".

Zamenik šefa odbroničke grupe “Niška priča” u Skupštini Grada Niša.

Pišem ovaj tekst u pola tri noću, u nadi da će ga Peđa objaviti čim se razdani...

I, s obzirom na to da ovo nije klasična kolumna, već ODA, molim dežurne pljuvače i hejtere da ovoga puta zaobiđu komentare. I to ne zbog onog koji ovaj tekst piše (jer ja sam već navikao na prozivke raznoraznih pera, đoka, laza, mika ili žika), već zbog onih kojima je ovaj tekst namenjen.

U Nišu je sinoć sve bilo najbolje. Bila je najbolja svirka (rok u pravom smislu te reči); najbolje ozvučenje (još uvek mi zuji u ušima); najbolji gosti (YU grupa, Neverne bebe, Najda Smak, Konstantin); najbolji kompozitor (Kornelije Bata Kovač); najbolji bubnjar (Dragoljub Đuričić); najbolji vokal (Goran Šepa) i najbolja publika (pored nas domorodaca u Nišu su sinoć bili predstavnici Aleksinca, Knjaževca, Bora, Leskovca, Vranja, Pirota, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, Modriče, Titograda, Sarajeva, Splita, Skopja... – izvinjavam se ako sam nekoga preskočio, nije namerno).

U hali „Čair“ ste sinoć mogli zateći ljude raznih verskih, političkih i seksualnih opredeljenja (primetio sam, čak, i domino-dame). I nismo se delili ni na istok, ni na zapad, ni na sever, ni na jug. Bili smo Peta strana sveta!

Krenulo je šokom! Na bini se pojavio Gale obrijan do glave. Nakon prve numere, međutim, maske su pale. Doslovno. A mi smo bili oduševljeni.

Prvo veliko uzbuđenje usledilo je kad je počela „Kad ljubav izda“ (da nisam prirodno ćosav dlačice bi mi se nakostrešile od ježenja). I to ne zbog toga što sam imao Svetlanu, (štaviše nikada nisam ni upoznao devojku sa takvim imenom; u mojoj generaciji to ime izgleda nije bilo popularno) već zbog toga što je to PESMA.

A onda su se ređale pesma za pesmom (ili je možda bolje reći pesme nad pesmama), da bih svoj „muzički orgazam“ doživeo kada sam čuo „Mama, tata, vratiću se ja“ (za one koji ne poznaju baš najbolje „lik i delo“ grupe „Kerber“ moram naglasiti da ja nikako nisam incesoidni tip, već da euforiju koju ta pesma izaziva mogu shvatiti samo oni koji isti poznaju)!

Nakon tri sata i četrdeset pet minuta uživanju je došao kraj. Utisci su nedvosmisleni – najbolji koncert na kojem sam ikada bio!

Završiću onim što se desilo na početku, a što me i navelo da napišem ovu priču:

Čovek sa BG tablicama parkira pored mene, prilazi mi i pita: „Gde je hala Čair?“. Pokazujem mu put sav srećan jer je do sada uvek bila situacija da mi iz unutrašnjosti idemo u prestonicu na koncerte, a sinoć su oni došli u Niš!

Hvala KERBERU što je učinio da Niš sinoć bude centar Balkana!

PS: Za 40 godina grupe (leta gospodnjeg 2021.) očekujemo vas ne U već NA „Čairu“!

Stadion je vaš!

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • slalomon

    20:55 // 18. 12. 2011.

    .....................
    Zbog svega gore navedenog ja tekstove (kolumniste) koje citam biram na sledeci nacin:
    1. pogledam da li imamo zajednicku sferu interesovanja
    2. procitam tekst, vidim da li mi se nacin pisanja, razmisljanja i predstavljanja misljenja pisanjem svidja

    ako je odgovor pod 1 i 2 DA kolumnista je zasluzio zutu zvezdicu u mom browseru (bookmark) ukoliko je odgovor bio NE, tu se prica zavrsava....

    Stvarno mi nije jasno sta vi "hejteri" radite ovde... ovo nije mesto za ocenjivanje kolumna. zato bolje google u sake i nadjite nekog svog kolumnistu koji ce vama da izmami osmeh i ulepsa dan, a mi cemo se vec nekako snaci sa ovim ovde.

  • slalomon

    20:54 // 18. 12. 2011.

    Prema mojim saznanjima kolumna predstavlja neki tekst, clanak, rad, koji se redovno ponavlja, kad su u pitanju dnevne novine..., dok se ovako na webu moze pojaviti s vremena na vreme u zavisnosti od sfere interesovanja kolumniste i dogadjaja u okruzenju koji bi bili inicijalna kapisla za novi tekst...takodje ovde je znacajno napomenuti i da kolumna nekog autora predstavlja njegovo licno glediste i misljenje... nije pisana da se svidi odredjenoj ciljnoj grupi ali to takodje nije iskljuceno kao spontana pojava usled istih stavova i slicnog rezona.

    Danas, u vreme elektronskih medija, broj blogera i kolumnista je u stalnom porastu, u sustini internet predstavlja neograniceni izvor informacija, ali sa druge strane omogucava selektivnost u njihovoj "obradi" (ne bih da ulazim u to da u danasnje vreme rezultati pretraga na webu vise nisu slucajni)..............

  • dragoljub stamenkovic

    19:39 // 18. 12. 2011.

    Bravo Miloše, tvoj tekst je izazvao naveći broj komentara ! Piši !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: