Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 19. 9. 2011.

Ženski sport ili Neka krene pesma naša...

Kada nas pokrene euforija onda se zainteresujemo za još neki sport, ali, onako, čvršći: rukomet ili vaterpolo, na primer... Odbojka?! Ma to je za slabiće i devojke... 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nebojsa Andjelkovic

    13:17 // 19. 9. 2011.

    Odbojkaski i teniski savez su od Ministarstva za omladinu i sport dobili vise novca od kosarkaskog saveza, ta cinjenica moze da se nadje na netu. Prema tome ne bih reko da je odbojka zapostavljena. Odbojkaski savez radi jako dobro i na tome mogu da mu pozavide svi ostali savezi.

    Svi smo mi ko klinci pratili birda, dzordana, maradonu, mateusa, bekera, edberga, lendla,... i jos gomilu drugih fudbalera, kosarkasa i tenisera, dok vecina ne zna da nabroji jednog odbojkasa iz tog perioda. Jednostavno odbojka je kod nas postala popularna tek posle 95. Cinjenica je da odbojka ni u svetu po popularnosti ne moze da pridje kosarci, tenisu i fudbalu, tako da mislim da to nema veze sa srpskim menalitetom i muskosti. Jednostavno mnogo se veci novac vrti u ostalim sportovima pa su samim tim ti sportovi i zastupljeniji u medijima. O popularnosti sporta moze da se sudi i na osnovu ugovora koji igraci podpisuju. Popularniji sport veci ugovori, prema tome problem sa odbojkom je globalni a ne lokalni.

    • Miloš Grozdanović

      21:46 // 19. 9. 2011.

      Da li je potrebno išta reći ili je sve objasnio Ivan Miljković u današnjem obraćanju medijima?!:

      Kapiten "orlova" osvrnuo se i na medijski prostor koji su odbojkaši dobili za vreme trajanja šampionata.

      "Želeo bih iskreno da zahvalim i košarkašima, mislim da izrazim izvinjenje i žaljenje što su oni uradili to što su uradili, a opet na neki način da im zahvalim što su nam omogućili ovaj medijski prostor i svu ovu pažnju koju je reprezentacija imala tokom ovog vikenda", rekao je kapiten.

      On se ironično se osvrnuo i na odnos države prema ovom sportu .

      "Izražavam žaljenje i državi Srbiji, jer smo ih opet bacili na trošak. Osvajanjem ove medalje opet smo osvojili po onom pravilniku neku nagradu. Nadam se da ćemo stati u red. Naravno, prvo da se ispoštuje ona prošla godina sa Svetskog prvenstva, od kojeg još ni dinara nismo dobili, pa se nadam da ćemo na red doći i mi, posle vaterpolista, košarkaša i svih ostalih".

  • pera

    13:46 // 19. 9. 2011.

    Grozdanović, pisac, pevao sa Dragom Džidić, rezerva mu bio Milan Rašić. Sve mi se čini ako neki nišlija poleti u svemir da će mu Grozdanović biti instruktor za bestežinsko stanje.

    • Miloš Grozdanović

      17:26 // 19. 9. 2011.

      Poštovani gospodine Pero (ukoliko se uopšte tako zovete),
      veoma me je nasmejao Vaš komentar. Moraću, nažalost, da Vas razočaram. I to ne zbog toga što će neko kog poznajem ili ko mi prijatelj završiti u svemiru... Ne... To nije isključeno. Može se i desiti, neću da kažem da neće, jedino što je nemoguće to je da mu ja budem instruktor za bestežinsko letenje, jer me to zaista ne zanima...
      U svakom slučaju, hvala Vam što pratite moje kolumne!
      Sa željom da neki Nišlija i završi u kosmosu, do viđenja ili bolje reći čitanja,
      Vaš Grozda...

  • nikola

    15:14 // 20. 9. 2011.

    Delimicno se slazem sa kolumnom. Ali ne bih bas rekao da je za narod odbojka bas periferan sport. Ok fudbal je oduvek bio broj jedan, na drugom mestu je trenutno tenis i to je to. Kosarka, vaterpolo, odbojka je posle toga. E sad istina je da ih je drzava debelo ispalila za pare (pa morao je neko da plati pripreme kosarkasima u trajanju od gotovo 2 meseca kao i put predsednika saveza), ali seti se i vaterpolista i prvenstva u Hrvatskoj. Do zadnjeg dana nisu imali pare za prevoz a kamoli za premije i ostalo.
    Ali kada pobede svi politicari su tu, svi traze slikanje i skupljanje politickih poena, a realno niko od aktuelnih politicara nikada nije pomogao nekom sportisti.

  • Enis Imamovic

    12:43 // 21. 9. 2011.

    Kao bivsi odbojkas mogu reci: potpuno se slazem! Kao ponosni prijatelj autora ove kolumne mogu reci: bravo druze moj!
    A sad malo o odbojkasima i savezu; njihov uspeh i dobar rad saveza nije rezultat povlascenog odnosa koji "imaju" u ovoj zemlji, vec je uspeh dosao ociglednim talentom, vrednim radom i ozbiljnom organizovanju.... Ima toga jos ali mi mucno da pisem. Jos jednom, Lakosta, svaka cast!

  • Sima

    12:25 // 19. 10. 2011.

    Bravo Miloše... još jedan izuzetan tekst.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: