Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Miloš Grozdanović

Miloš Grozdanović.

Prozni pisac. Autor romana "Jugo" i "Uzrok smrti ne pominjati, ni u crkvenim knjigama, ni u molitvama".

Zamenik šefa odbroničke grupe “Niška priča” u Skupštini Grada Niša.

 • Besmisao marta osmog

  I umesto da se prema ženama svakoga dana odnosimo kao da je Osmi mart, mi ćemo ih danas kovati u zvezde, a već sutra se ponašati kad da današnjeg dana nije ni bilo. A u tome će nam, svesrdno, pomoći i same žene, koje uživaju da budu važne makar jedan dan ne pitajući za sutra, čime samo podubljuju ovaj besmisao.

  (28) detaljnije
 • Noć u kojoj je i on bio obavešten

  On je sedeo u svojoj dnevnoj sobi i dremao u naslonjači sa Ustavom naslonjenim na njegovo srce. Oko njega, kao počasna garda, bile su raspoređene mačke. Broj mačaka je poznat... Nezgodan broj... 

  (88) detaljnije
 • Peta strana sveta

  Čovek sa BG tablicama parkira pored mene, prilazi mi i pita: „Gde je hala Čair?“. Pokazujem mu put sav srećan jer je do sada uvek bila situacija da mi iz unutrašnjosti idemo u prestonicu na koncerte, a sinoć su oni došli u Niš!

  (37) detaljnije
 • Prasići lutalice

  Čuvate neku svinju ili prase i onda kada vam ista dosadi ili počne da stvara velike troškove, jednostavno je pustite da ide. Pa, da. Isto kao sa psima.

  (13) detaljnije
 • Dan kada je seksipil izgubio smisao

  I taman kada pomislimo da se ništa lošije, gore ili gluplje ne može desiti, uvek se pojavi neka osoba, neka misao ili neki događaj koji nas žestoko demantuje.

  (26) detaljnije
 • Od Karadžića do Jovanovića

  Postojale su tu raznorazne računice koje su se menjale kako su prolazili vekovi i kako su situacije bivale drugačije, ali izvesno je to da se vrednost nečija uvek ogledala u novcu. Vrediš onoliko koliko novaca imaš. I tu dalje priče nema.

  (3) detaljnije
 • Bolje im ide loptanje

    Došli su, odrali nas, otišli... To je ukratko bilans prijateljsko-rekreativne utakmice između reprezentacije Narodne Skupštine Republike Srbije i selekcije sastavljenje od predstavnika niških parlamentarnih stranaka. 

  (5) detaljnije
 • Narod da podnese ostavku!

  Glavni krivac za neuspeh naše reprezentacije su građani Srbije. Oni su do poslednjeg minuta kvalifikacija navijali i nadali se. Sram ih bilo! 

  (1) detaljnije
 • Ženski sport ili Neka krene pesma naša...

  Kada nas pokrene euforija onda se zainteresujemo za još neki sport, ali, onako, čvršći: rukomet ili vaterpolo, na primer... Odbojka?! Ma to je za slabiće i devojke... 

  (7) detaljnije
 • Novak se nije Nadal da će da pobedi...

  Ono, međutim, što se nisam Nadal, jeste činjenica da će naslov početi da se širi fejsom. I to do neverovatnih razmera.

  (12) detaljnije

Naši autori