Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Miloš Grozdanović

Miloš Grozdanović.

Prozni pisac. Autor romana "Jugo" i "Uzrok smrti ne pominjati, ni u crkvenim knjigama, ni u molitvama".

Zamenik šefa odbroničke grupe “Niška priča” u Skupštini Grada Niša.

  • Besmisao marta osmog

    I umesto da se prema ženama svakoga dana odnosimo kao da je Osmi mart, mi ćemo ih danas kovati u zvezde, a već sutra se ponašati kad da današnjeg dana nije ni bilo. A u tome će nam, svesrdno, pomoći i same žene, koje uživaju da budu važne makar jedan dan ne pitajući za sutra, čime samo podubljuju ovaj besmisao.

    (28) detaljnije
  • Noć u kojoj je i on bio obavešten

    On je sedeo u svojoj dnevnoj sobi i dremao u naslonjači sa Ustavom naslonjenim na njegovo srce. Oko njega, kao počasna garda, bile su raspoređene mačke. Broj mačaka je poznat... Nezgodan broj... 

    (88) detaljnije
  • Peta strana sveta

    Čovek sa BG tablicama parkira pored mene, prilazi mi i pita: „Gde je hala Čair?“. Pokazujem mu put sav srećan jer je do sada uvek bila situacija da mi iz unutrašnjosti idemo u prestonicu na koncerte, a sinoć su oni došli u Niš!

    (37) detaljnije
  • Prasići lutalice

    Čuvate neku svinju ili prase i onda kada vam ista dosadi ili počne da stvara velike troškove, jednostavno je pustite da ide. Pa, da. Isto kao sa psima.

    (13) detaljnije
  • Dan kada je seksipil izgubio smisao

    I taman kada pomislimo da se ništa lošije, gore ili gluplje ne može desiti, uvek se pojavi neka osoba, neka misao ili neki događaj koji nas žestoko demantuje.

    (26) detaljnije
  • Od Karadžića do Jovanovića

    Postojale su tu raznorazne računice koje su se menjale kako su prolazili vekovi i kako su situacije bivale drugačije, ali izvesno je to da se vrednost nečija uvek ogledala u novcu. Vrediš onoliko koliko novaca imaš. I tu dalje priče nema.

    (3) detaljnije
  • Bolje im ide loptanje

      Došli su, odrali nas, otišli... To je ukratko bilans prijateljsko-rekreativne utakmice između reprezentacije Narodne Skupštine Republike Srbije i selekcije sastavljenje od predstavnika niških parlamentarnih stranaka. 

    (5) detaljnije
  • Narod da podnese ostavku!

    Glavni krivac za neuspeh naše reprezentacije su građani Srbije. Oni su do poslednjeg minuta kvalifikacija navijali i nadali se. Sram ih bilo! 

    (1) detaljnije
  • Ženski sport ili Neka krene pesma naša...

    Kada nas pokrene euforija onda se zainteresujemo za još neki sport, ali, onako, čvršći: rukomet ili vaterpolo, na primer... Odbojka?! Ma to je za slabiće i devojke... 

    (7) detaljnije
  • Novak se nije Nadal da će da pobedi...

    Ono, međutim, što se nisam Nadal, jeste činjenica da će naslov početi da se širi fejsom. I to do neverovatnih razmera.

    (12) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: