Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Mladen Jovanović

Predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju (volonterski).

Konsultant Evropskih Neprofitnih Strategija.

 • Zašto kažeš Srbija, a misliš Beograd?

  Ove jeseni četvoro mojih prijatelja je napustilo Niš. Nije reč o očajnim ljudima kojima je ugrožena egzistencija. I nije reč o mladićima i devojkama koji kreću na fakultete ili traže svoj prvi posao. Svo četvoro su ostvareni ljudi od oko 40 godina starosti, fakultetski obrazovani, sa puno znanja i iskustva u svojim oblastima, sa stabilnim poslovima u Nišu. Šta je onda bio njihov problem?

  (8) detaljnije
 • Miloš Stojković i Boban Džunić

  Performans koji je uvredio Niš

  Prikazani smo kao grad Tike i Đoše, gde političari kažu narodu u lice da misle da je glup, sigurni da će ovakvo ponašanje proći nekažnjeno.

  (17) detaljnije
 • Javni interes se mora naći u medijima

  Bez kritičke svesti ne možemo da budemo u stanju da prepoznamo uzrok nasilja i da se stvarno borimo protiv njega, ne možemo da budemo u stanju da prepoznamo kvalitet u životu, nismo u stanju da razlikujemo umetnost od kiča, ne možemo da preuzmemo i mi sami odgovornost.

  (2) detaljnije
 • Mlađan Dinkić

  Novi porezi prazne kase lokalnih samouprava

  Vlada Srbije maja 2013. donosi pred Skupštinu Srbije predlog izmena poreskih zakona na inicijativu jedne stranke (URS). Ovim izmenama prihodi lokalnih samouprava u Srbiji bi se smanjili za 20 milijardi dinara godišnje! To je negde oko 180 miliona evra.

  (12) detaljnije
 • Instruktori glasanja

  Pravo je svakog od nas da bira na koje izbore će izaći, a na koje neće. Ako ne želite da ubacite beli listić, niko to ne sme da vam predloži na samom biračkom mestu i vi imate pravo da odbijete to da učinite.

  (5) detaljnije
 • Hvala za Nišvil

  Kao i do sada, ovaj Nišvil po kvalitetu možemo da uporedimo samo sa prethodnim Nišvilom. Mislim da to puno govori o tome koliko je ovaj festival značajan i koliko nedostaju slični sadržaji tog kvaliteta u našem gradu. 

  (9) detaljnije

Naši autori